1.epizód

2.4K 95 3
                                    

A lány belépett az igazgatóiba, nyomában nagybátyjával. Az igazgató szelíden elmosolyodott. Mellette ott állt a többi házvezető. A lány körbenézett majd a terem közepében lévő asztalhoz sétált majd illedelmesen köszönt.
-Üdvözlöm igazgató úr, professzorok.-
Mosolyodott el tudván, hogy az igazgató nem ítéli el a múltja végett, míg a teremben lévő tanárok mind egytől egyig, megvetik múltja miatt.
-Jónapot. Ms Dodge, vagy hívjam Pitonnak , ha már anyja úgy is hamarosan ki tagadja. - Mosolyodott el sejtelmesen az igazgató.
-Professzor úr maga meg miről beszél az anyám szeret a maga modján, nem tagadna ki mivel fontos neki az hogy megházasodjak. -mondta inkább magának mint semm az igazgatónak.
-Poppy kedvesem nyugodj meg és tedd a fejedre ezt a süveget.- A lány tette amit mondtak és felvette a süveget. "hmmm érdekes roppant okos elme......de mellette roppant magabiztos és ohhhh mit nem találok.... méltó utódja vagy az apádnak és barátainak, látom bátorságból sincs hiány, ohhh de a kis Piton lány örökölte a nagybátyja bájital tudását és tehetségét.......nehéz döntés, de meg vagyok győződve róla hogy apádra jobban hasolítasz mint anyádra ezért házad legyen a .....GRIFFENDÉL!" A lány levette a süveget a fejéről arcán a meglepődés csak úgy szikrázott. Szemét az igazgatóra emelte, akinek szemében megnyugvás látszott hisz belüről megnyugodott, hogy a lány tényleg apjára ütött és igaza volt Perselus nak. Ezen az igazgató elmosolyodott.
-Poppy bemutatom a házvezetőd Minerva Mcgallagony a griffendél ház házvezetőjét. Mellette Ponama Bimba profeszor a hugrabug házvezetője. Kicsit lejebb Filius Filtwick profeszor a hollohát házvezetője.-A lány végig nézett a professzorokon, majd elgondolkozott hogy miért néznek mind rá ennyire szúros szemmel hisz itt nem tett még semmit.....MÉG.A lány ezen a gondolaton elmosolyodott és már kezdte szövögetni nyitó csinyét.
-Minerva kérlek mond meg a jelszót, hogy Perselsus felkisérhesse a lányt a szobájába.- adta ki az utasítást az igazgató.
-Lári Fári. Perselus kérem mondja meg a Dámának hogy ő az új tanuló illetve mutassa be a ház társainak.-Mondta határozottan .
-Köszönöm. kérem Perselus....
-Ez csak természetes Albus szívesen körbe vezetem nem is kell kérnie.-Vágot közbe elmosolyodva  Pers. Majd kihúzta a lányt az irodából. Az egész turista úton úgy vonszolta végig, egészen a griffendél toronyig. Ott meg álltak szerencsére.
-Perselus erről igazán le szokhatnál.....teljesen elgémberedett a csuklóm. - Szorongatta a kezét a lány hisz majnem egy órája rángatta a professzor a kezénél fogva.
-Drágám sajnálom.....tudod, hogy nagyon örülök, hogy itt vagy .....na gyere menjünk fel. Azzal a prof elindult fel a tömérdek lépcsőn. Tíz perc múlva sikeresen felértek a Kövér Dáma portréja elé. A dáma nem kissebb meglepetésére.
-Piton profeszor maga hogy hogy itt? És ki ez a csinos hölgy maga mellet? - A lánynak egyből elöntötte az arcát a pír hisz egy idegen festmény dicsérte meg ...
-Dáma kedves ő itt Poppy Dodge az unokahúgom, Nancy lánya..... Griffendéles lesz és én vezetem körbe.  Illetve engem ért a megtiszteltetés, hogy bemutassam a háztársainak.
-Rendben porfesszor. Poppy drágám én vagyok a Kövér Dáma. Jó magam őrzöm a Griffendél klubhelyiségéhez a bejáratot, ha kimondja a pontos jelszót akkor engedhetem csak be, hamarabb nem. Illetve lehet egy kérdésem? -érdeklődött a Dáma.
-Mi semm természetesebb.- Mosolygott a lány a portréra.
- Hányadik évét kezdi a kisasszony?
A lány elmosolyodott , mert nem nézik ki belőle a korát, baba arca van.
-Hatodéves vagyok kedves dáma.-A festmény meglepődve nézett a lányra, majd a profra, hogy meg bizonyosodjon róla hogy tényleg úgy van-e ahogy a lány mondta. A professzor természetesen bólintott.
-Lári Fári kedves Dáma. A Dáma biccentett majd kinyílt a protré ajtó, majd a profeszor előre ment, a lány pedig követte. Mindenki aki a klubbszobában volt oda kapta a fejét. A professzor nem megszokott látvány illetve az új lány sem. Már már sírícsend kerekedett a szobában a professzor illetve az új lány láttán.

A Legfiatalabb Piton Sarj《Fred Wealsey ff.》Where stories live. Discover now