2.epizód

2.2K 97 7
                                    

Mindenki aki a klubbszobában volt oda kapta a fejét. A professzor nem megszokott látvány illetve az új lány sem. Már már sírícsend kerekedett a szobában a professzor illetve az új lány láttán.

             ●●●●●●Poppy●●●●●●
Be léptem a terembe a professzor után. Nem hazudok ha azt mondom vagy 50 néztek minket vagy is inkább a proffot.Egy vörös hajú szeplős fiú nézett, már már gyilkos tekintettel. Furcsa volt hogy úgy néz rám, holott tudtam hogy csak Pers miatt néz rám így. Mindenki tudja, hogy nagyon utálja a griffendéleseket, mondjuk van is rá oka. Huuu kezd idegesítő lenni ez a csend.
-Piton professzor megtenné, hogy meg teszi amire kérték, és nem gyilkolja meg a háztársaimat?-Tettem fel egy enyhén gúnyos ám, de lényegre törő kérdést, amire csak egy enyhe mosolyt kaptam. A diákok szeme tenyérnyi méretűre nőt.
-Legyen Ms. Dodge. Figyelem ő itt melletem Poppy Dodge. Mint látjátok griffendéles és abban a megtiszteltetésben részesült hogy én mutathatom be maguknak. Aprópó ő az unokahúgom szóval ha meg tudom hogy..... Szerencsére gyorsabban reagáltam mint befejezhette volna.
-Piton professzor kérem ezt a mondatot ne fejezze be. - Pers bólintott
-Szóval Poppy hatodéves, és tudásában feljebb áll maguktól.....Perselus még mondott valamit amire már nem figyeltem hisz annyira zavarba hozott ezzel a mondattal. Csak arra lettem figyelmes hogy valaki elkezd hozzám beszélni és elkezdi lengetni a kezét a szemem előtt. Mekkora egy idióta ez a lány
-Öhh bocsi, de te ki a jo Merlin vagy?
-Angelina Jhonson személyesen.- Nincs elszállva magától ohhh dehogy is. Na majd én letöröm az egoját ennek a csitrinek. Azzal meg semm várva hogy folytassa a szövegelését el indultam a lányok hálókörlete felé. Mögöttem néma csend lett, a lépcső tetején álltam, de nem bírtam ki hogy ne szoljak még egyett vissza.
-Kiméljetek meg a túlzott barátságosságotoktól. - Mosolyogtam szinte már már angyalian. Majd el libentem az állítólagos szobám irányába. Kerestem a szobám olyan ajtókon amire van már név írva. Lehet kicsit antiszociálisnak hangzik de örültem, hogy csak egy név van az enyém mellett az egyik ajtón. Halkan kopogtam, majd kinyitottam az ajtót. Mondhatom meglepődtem amikor egy vörös hajú lány ült az ágyamon és játszot Florisszal . Igen én így neveztem el, muszály volt el mosolyodjak rajta hisz nagyon cukik voltak, de sajnos muszály voltam meg zavarni.
- Szia te biztos Ginny vagy. Én Poppy Dodge vagyok ő pedig -muttatam a görényre- Floris. Le maradtál a nagy bemutatásomról. Pedig a nagybátyám rendesen elintézte.-Mosolyogtam rá szelíden, ami a végére kuncogás lett
-Ki a nagybátyád, lehet ismerem. -mosolygott a lány. Hát persze hogy ismeri, de hogy mondjam meg neki. Na jó csak ki bököm, most utáljon meg inkább.
-Igen ismered,sőt mindenki ismeri. Csak hát az a baj, hogy őt sokan nem kedvelik, sőt mondok jobbat ez a ház úgy ahogy van utálja.- Mosolyogtam a lányra reakciójára várva.
-Neee..neeked Piton professzor a NAGYBÁTYÁD??? Mi, ez hogy lehet nem is hasolítasz rá. De ha ő a nagy bátyád miért nem tanultál eddig itt?
-Ginny nyugalom vegyél mély levegőt. Minden kérdésedre válaszolok. Szóval......ő igen a nagybátyám és nem külsőleg hanem belsőleg hasónlítok rá. Mert anyám nem akarta hogy az ügyeletes rosszfiú ágyba vigyen és úgy szülesen meg az én lányom is.-A lány tenyérnyi méretű szemekkel nézett rám.
-Mi neked Nancy Piton az anyád.-
Én csak egyszerűen bólintottam. Láttam az arcán hogy gondolkozik, mondhatni halottam a fogas kerekek kattogását.
-A másoďik neved nem Ellenor? -én itt bólintottam- és véletlenül nem voltál ott a kvidicsvilágkupám a Malfoy családdal?- Én itt is bólintottam. Mire értelmes választ adhattam volna el kapta a bal kezem és nézte a gyűrűm. Azt a gyűrűt amit Draco Malfoy húzott az ujjamra.
-Hát igaz. Azt hittem csak menőzni akar és valami rokona vagy csak, de nem hittem volna hogy tényleg a jegyese vagy.
-Az anyám régimódi, pontossan annyira mint a Malfoy család. Tehát ez egy kényszer házasság. Nekem nem adatott meg a szerelem még. Lehet nem is fog. -Rántottam meg a vállam teli hanyagsággal. -De ez a suli egy új esély szóval ha már itt vagyok ki használom. Bár szerintem a mardekárosokon kívűl más nem nagyon mer majd szóba állni velem ezek után. -Mosolyodtam el beletörődően.
-Mi,miért ne merne? Ez a Griffendél!- Nyomta meg a Griffendélt. -Amúgy is ebben a házban nincs túl sok ilyen szinten hogy mondjam Pitonra hasonlító diák. Mondta elgondolkodva. Rá hibázott hisz valljuk meg a szemem az övé, a haj színem elvileg apámé, míg az hogy göndörségét anyámtól örököltem. Mind ez persze nem biztos hisz utoljára 2 évesen láttam az apám, és hát teljes őszinteséggel be vallhatom, hogy nem emlékszem rá.
-Én ezt értem, de te pedig azt nem érted hogy Piton ki jelentette hogy ha valaki rosszat szól nekem akkor, huu hát legalább azt nem tudta végig mondani mit csinálna.
-Poppy....
-Pops ha kérhetem Ginny nem szeretem a neveimet. Vagyis szeretem a Poppyt csak jobban szeretem ha becézik.-Javítottam ki őt és magam is.
-Szóval Pops na majd ezen változtatunk. Úgy is be leszel mutatva többi háznak, csak nem mondja azt.- Gondolkozott el Ginny.-De gyere menjünk vacsorázni. -Azzal meg ragadta a kezem és felrántott az ülö pozíciomból. És el kezdett húzni le a klubbhelyiségbe. Hát ki mondhatom hogy a Griffendélesek nem kedvelenek. Éppen a klubhelyiség közepénél tarthattunk amikor..
-GINEVRA MOLLY WEASLEY ÁLLJÁL MEG MOST AZONAL! -üvöltött egy kb velem egyidős fiú. Megjegyezném hogy elégé hasonlított Ginnyire valószínűleg a bátyja. Ginny hirtelen állt meg. Akkorát tanyáltam hogy mindenki oda kapta a fejét a csattanásra.
-Mi van? Nem látod, hogy nem érek rá Fred?-Azzal kezet nyújtott nekem, de basszus valaki elcsapta.
-Ginny nem lehetsz vele jóban Piton unokahúga. Érted?!? Nem itt van a helye. Az sem érdekel, hogy szobatársak vagytok, nem beszélhetsz vele.- Olyan hirtelen áltam fel és pofoztam meg a fiút hogy reagálni sem volt ideje.
- Na idefigyelj. Nem tudom ki vagy nem is érdekel . De tuti biztos hogy nem mondod meg Ginnyinek hogy mit csináljon. Szerintem elég idős ahhoz hogy eldöntse hogy kivel barátkozik. Vagy kivel nem.- Ginny folyamatosan rángatta a kezem.
- Mi van már? - Fordultam oda kicsit ingerültebben a kelleténél.
-Ő az egyik bátyám Fred. - Mondta halkan szinte sutogva. Oda léptem mellé és át karoltam a nyakát.
- Ginny én ha akarod békén hagylak.- Ginny megrázta a fejét.- Akkor mi a baj? Suttogtam neki.
-Jön Fred ribije.-jelentette ki majd arra a lányra mutatott aki meg próbált be vágódni nálam.
-Ginny komolyan mellé álsz a családod helyett?Komolyan egy Piton mellé? - Közelebb léptem hozzá és gyilkos pillantást vetettem rá.
- Na ide figyelj engem komolyan nem érdekelsz se te sem az ikred.- Mutattam a mögötte álló fiúra. -Sőt a ribid és az öcséd sem.Ne sértegesd azt a rokonom aki igazán szeret. Nem ismered őt és engem sem. Szóval gyorsan fogd be a nagy pofád mielőtt Melrinre mondom én fogom be helyeted.- Azzal a lendülettel vettem egy 180 fokos fordulatott ,majd ki viharzottam dobogó léptekkel a klubbszobából.

A Legfiatalabb Piton Sarj《Fred Wealsey ff.》Where stories live. Discover now