3.Bolum

164K 6.9K 6.9K
                                    


Sabah amcamla yengemin sesine uyanmıştım. Eski günlerim aklıma gelmişti , annem kahvaltı hazır olduktan sonra odama gelip öperek yada perdeyi açarak uyandırırdı.
"Saat kaç oldu kalk artık karnım sırtıma yapıştı kız".

Yengem sabahın köründe başıma dikilmiş ,kınayan gözlerle bana bakıp karnını gösteriyordu.Yatakta oturur bir hâl alıp yengeme baktm."Eee ben ne yapabilirim?".

Gülüp perdeleri açtı"yemek yapabilirsin mesela canım birde benmi hazırlıyacağım ,eee yok tabi öyle ilk gün falan rahat sandın burayı herhalde ? "göz devirdim dediği şeye, hizmetçimiz Songül abladan bahsediyordu. Battaniyeyi üzerimden itip ayağa kalktım,hızlıca kalkıp tuvalete ilerledim ardından.

Amcam da içerden sesleniyordu.
"Kalktım amca".
Tuvalet sandığımdanda pisti ,işlerimi halledip salona geçtim.

Amcam sigarasını içerken bana bir şeyler söylüyordu.Yarısını duymamıştım başım feci derecede ağrıyordu.
"Kahvaltıyı hazırla seninle bir şey konuşucağım "ben ne olduğunu anlamayıp tekrar amcama baktığında arkamdan gelen yengeme bakıp kafasını salladı.
Bir saniyeliğine yüzüne bakıp mutfağa ilerledim.
Her ne kadar Songül abla evde yemekleri yapsa da, bende öyle şeylere meraklı olduğum için her şeyi merak eder öğrenirdim.Sağ olsun Songül ablada herşeyi öğretirdi bana.
Bu igrenç insanlara özenilesi bir şey hazırlamak istemediğim için ,iki yumurta kırıp olan kahvaltılıkları masaya dizdim sırayla.

Yengem sanki ilk defa görmüş gibi yerken amcam ağzı dolu bir şekilde konuşmaya başladı."Otur yanıma şöyle ,gel".
Diyeceği şeyi merak edip dediğini yaptım ve oturdum yanına.

"Rahmetli annen öldü babanda hapise girdi ,kaldın başımıza artık bizle yaşayacaksın eh mecburen.Ee evin parası nereye kadar?. Mağlum evin ihtiyaçları var yani hani bizi idare ederde senin okul masrafların falan birde benim bir borcum var biliyor musun?.
Borcum olan kişi oğluna seni isti..."
Hızla masadan kalkıp amcama baktım.
"Sus amca sus, sakın bana o cümleyi tamamlama".

Amcam oturduğu sandalyeden kalkıp hışımla yüzüme tokatı geçirdi.
Tokat atmasıyla yere düşmüştüm, elim kanayan dudağıma gitmişti direkt.Nefret ediyordum amcamdan da bu düzendende.Resmen satıyordu beni ben istemeden.
"Sus kız ,napcan ?.Daha sana mı bakacağım ben ?".
"O anan olacak karı namuslu olsaydı da adamlara kuyruk sallamasaydı ."

Ayağa kalkıp bağırmaya başladım.Göz yaşlarım bir bir yere düşüyordu ve oldukça güçsüz gösteriyordu beni.Karşı çıksam da ikna olmayacaklardı belliydi.

"Ne diyorsun be sen ?.
Sizin gibi pisler iftira attınız anneme ,annem asla öyle bir şey yapmaz.
Elinize ne geçti hem bunu yapar...."

Her şey yerine oturmuştu.Başımı iki yana sallayıp devam ettim."Hayır, hayır,hayır yanlış düşünüyorum değil mi amca?".
Amcam her şeyi anladığımı anlayınca yüzü değişti.Bir şey demesini bekliyordum ama susuyordu.Hayır kızım yapmam de, kardeşim o benim de lütfen de.Yengem yavaşça ayağa kalkarken amcam arkasına dönüp karısına baktı ve tekrar başını yere eğdi.Doğruydu işte yapmışlardı.
Onlar sessiz kalmaya devam ederken elimin tersiyle göz yaşlarımı silip bir adım attım amcama,bir şeyler demek istiyordum ama diyemiyordum.Konuşmak, haksız çıkmak istiyordum ama yapamıyordum.
Bir kaç dakika sonra kendimi biraz daha toparladım ve bir adım daha attım amcama doğru ve tek tek konuşmaya başladım.

"Beni satıp borcunu ödemek için anneme iftira attınız değil mi ?".Başımı iki yana sallayıp,"Amca sen ne kadar igrenç bir herifsin ya ,hadi bunu geçtim sen kendi kardeşine bunu nasıl yaparsın". diyerek yakasını tuttum titriyen ellerimle.
Amcam utanır gibi oldu ama sonra yüzü eski haline büründü.

BU ŞEHRİN GÜRÜLTÜSÜNDEN UZAKHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin