21Bolum"Uzun Makarna"

119K 5.6K 2.9K
                                    

💫
~

Alplerin evine geldiğimizde, her yer kırmızı gül ve kırmızı kurdelelerle süslenmiş, müzik grubu bahçenin bir köşesine kurulmuştu. Ve kemanla sakin Bir müzik çalıyorlardı.
"Gelin odası bu tarafta abi"Furkan'ın talimatıyla etegimden tutup gösterdiği yere ilerledik hep birlikte.

Arka taraftan gelin odasına gittiğimde heyecanımı gidermeye çalışıyordum.Disarıda ayaklı masaların etrafında toplanan zengin olduklarını burdan bile belli eden insanlar bu heyecanımı dahada çok körüklüyordu.

Derin bir nefes alıp Alp'e bakışlarimi yönelttim.Bana bakıyordu. Aslında daha çok açıkta kalan dekolteme. Beni farkedip bakmaması için daha çok bakmaya başlıyınca göz göze geldik. Ama sonra tekrar bakmaya devam etti.Yüzsüzmüdür nedir ya terbiyesiz.

Ellerimi dekolteme koyduğumda bu sefer gerçekten bakmayı kesmişti.
"Gelinliği annem seçti demi Furkan?".
Bana bakarak söylediği şeye Furkan cevap verdi"evet abi neden ?".

"Zahmet edip almasaymış bune oğlum yarısı yok?".

"Ne bilim abi ben anlamam ki".

"Yo abi bence çok güzel olmuş ".
Kaan'ın ağzı dolu söylediği kelimeye gülüp "teşekkürler"dedim .Alp'e yandan güldüğümde bana ve kaan'a ters ters bakıyordu.

Alp kaan'in üzerine yürüyünce Kaan omzuma tuttunup koltuğun başına oturdu "yenge yardım et kardeşin ölücek ".

"Çek lan elini kızdan".

Kaan omzuma koyduğu elini çekip teslim olmuş gibi kaldırdı.
Alp daha çok yaklaşınca napıcagımı şaşırıp ayağa kalktım.kalkmaz olaydım keşke burun buruna gelmiştik. Dengemi kaybedip kaan'ın üzerine düşücekken Alp belimden tutup bedenimi kendine bastırdı.

Güzel erkeksi kokusu burnuma dolarken bir kaç saniye gözlerimin içine bakmaya devam etti. içeriden gelen anonsla Alp bakışlarını cama yöneltti. "gitme vakti küçük hazırmısın?".

Burun buruna olduğumuz için konuşmayıp başımı salladım.Çocuklar içeri geçerken jale son kez şans dileyip öpücük attı ve dışarı çıktı.

Alp'le kapının önüne geçip birbirimize baktık . Gözlerimi kapatıp derin nefesler alıp veriyordum.
Bir anda parmaklarımın arasında hissettiğim parmaklarla Alp'e döndüm.

"Gerçekçi olsun diye".
Başımı sallayıp kapıdan dışarı çıktık. kırmızı halıda yürürken kendimi sahnede hissettim.Masaya ilerlerken Yengem ,amcam , Alp'in ailesi ve çocukları gördüm. Herkes alkışlarlarken Kaan hala ikramlardan ağzına atıyordu.Göz göze gelince gülümseyip el salladı.

Gülüp ardından alp'le masaya oturduk. Nikah memuru uzun cümlelerden sonra sorusunu sormuştu "siz Selim kızı Nil hancı , Harun oğlu Alp Savaşını hiç bir baskı altında kalmadan, kendi iradenizle eşiniz olarak kabul ediyormusunuz?".

Amcamla gözlerimiz buluştuğunda boynunu kimseye çaktırmadan işaret ettiğinde "evet "diye bağırdım herkes alkışlarlarken Aynı soruyu Alp e de sorup evet demesini bekledi .Oda "evet" dedikten sonra kaan'ın bana ayağına bas demesiyle Alp kaan'a ters ters bakmaya başladı.

Kızmasından korktugum için basmamıştım tabikide.Ayagımın üzerinde hissettiğim baskıyla, şaşkınca Alp'e döndüm.Gülüyordu her zamanki gibi.İçimden keşke bassaydım diye söylenirken dudağımı dişlediğimde daha çok güldü.

bende güldügümde nikah memurunun "öpebilirsiniz "demesiyle Alp ayağa kalkıp bedenini bana döndürdü. Öpmesi için anlımı uzatinca eğilip yanagımdan öptü usulca.
Yüz ifadem nasıl bir hal aldıysa Alp pis pis gülüyordu.

BU ŞEHRİN GÜRÜLTÜSÜNDEN UZAKHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin