40Bölüm"Lay.,lay,lay"

93.9K 4.7K 1K
                                    

Kulağımı sağır edicek cinsten korno sesiyle yerimden sıçradım.
"Hay korno'na sokim" Alp arkamdan kulağımda büyük bir etki bırakan arabanın sahibine bağırırken gözlerimi devirip uykumu bölen şeyin saçmalığıyla Alp'e döndüm.
Sanki az önce hiç küfür etmemiş gibi yapıp bana dişlerini sergilicek türden bir gülüş bağışladı.."Ne dedin sen az önce ?"Alp sorduğum soruyu anlamamış gibi yapıp kaşlarını çattı.

"Ne ,ne dedim?."

Karnına yastığımı geçirince kahkaha atıp belimden tuttu ve üzerine çekti beni.Gözlerinin içine baktığımda, neredeyse aramızda iki santim olduğunu farkettim.Bakışları dudaklarımda gezinirken "seni uyurken izlemek çok güzel"dedi.

Cümlenin güzelliğiyle tebessüm ederken dudaklarına yanaşıp öpmek için hamle yaptım.Tam öpücegim sırada havaya atılan bir kaç tane havai fişekle korkuyla geri çekilip gökyüzüne baktım.
Renkler havada cözünürken gözlerim anın güzelligiyle açık kaldı.
Nereden geldiğini gercekten çok merak ediyordum.Başımı sokaklarda gezdirip bir şey görememenin verdiği hayal kırıklığıyla , Alp'e döndüm.

"Alp bunları kim attı?"Alp'te benim gibi etrafta bakışlarını gezdirdikten sonra,bakışları bir yerde sabit kaldı ve parmağıyla bir yeri  işaret etti.
"Festival var.Bak ileride, büyük arazide".

Alpin işaret ettiği yere baktığımda, gözlerim şaşkınlıkla açıldı.Bir sürü insanın akın ettiği,deli gibi eglendigini görmemle,yüzümde istemsizce bir sırıtış belirdi.İnsanlar şarkıya ayak uydurup deli gibi eğleniyor,bir yandanda oyunlar oynuyorlardı.
Gerçekten oraya gitmek için herşeyi yapardım ama yanımda bir adet, inatçı Alp vardı.

Ama ben ondan daha inatcıydım.Alpin kucağında oturur bir pozisyon aldıktan sonra ellerimi birbirine vurup,kocaman gözlerle Alp'e baktım.
Durum konturolü yapıyordum ama Alp'te o göz hiç yok gibiydi.

"Alp?"
Tatlı olduğum bir şekilde soruyu sorarken, bir yandanda Alpin t-shirt'ünün uçlarıyla oynuyordum.Bunu anlamış olucakki tek kaşını kaldırıp,ilk önce elime sonrada yüzüme baktı.
"Efendim güzelim?"

En son kozumuda kullanıp ellerimi birleştirip çenemin altına koydum ve hızlıca söyledim."bizde festivale gidelim mi?".
Sorduğum soruyla gözlerimi kısıp vereceği cevabı beklerken, kaşları normale dönüp gülümsedi.Dogru yolda olduğumu düşünüp aynı şekilde bende güldüm.
Neredeyse iki dakkadan beri gülüyordu ama hiç konuşmuyordu.

Bir anda yüzü ciddi bir hal alırken"hayır dedi ve belimden tutup benle beraber ayağa kalktı.
Yastıkları tek eliyle toplarken bir eliylede her ihtimale karşı düşmiyim diye belimden tutuyordu.
Çatıdan düşsem kesin ölürdüm düşününce baya yüksekti.

"Ama neden çok eğleniriz geceye kadar napicaz evde?"dedigimde ,bir anda durup tek yastığı elime tutuşturdu ve yorganı eline aldı.
Camdan hızlıca içeri geçerken elimdeki yastığı alıp kenara koydu ve koltuk altlarımdan tutup içeri soktu beni.
Hala ikna etmek için uğraşıyordum merdivenlerden inerken.
"Alp nolur, lütfen".

Bir anda durmasıyla bende durup ellerimi cenemin altına koydum.sıkıntıyla nefes alıp ,bedeninin tamamını bana döndürdü."olmaz güzelim çünkü oraya kostümsüz gidilmiyor ve bizde de kostüm yok ".

Lafını bitirdikten sonra televizyonun karşına oturup kumandayı eline aldı.
Aklıma geçen gün çeşit çeşit aldığımız pijamalar gelince hemen yanına oturup sevinçle konuşmaya başladım.
"Hayır var , nasıl yok?pijamalarımızı giyeriz bizde ".

Alp kahkaha atıp bana döndüğünde hayır dicegini az çok tahmin edebiliyorum"hiç bir kuvvet o iğrenç şeyleri bana giydiremez ".

"Hadi Alp hep bunu yapıyorsun çık artık şuradan".üzerimdeki pijamanın şapkasını başıma geçirdikten sonra pembenin hakim olduğu makyajimıda bitirdim.
Alp'i zarzorda ikna etmiş ve giydirmiştim.Yani kısmen henüz lavabodan çıkmamıştı.Aynada son kez kendime baktığımda çok tatlı durduğunu farkettim .Alp'e bunları Zarzor  aldırmıştım o gün ve şimdi işe yaramıştı.

BU ŞEHRİN GÜRÜLTÜSÜNDEN UZAKHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin