BUĞRA BEY

2.6K 283 52
                                    

Seneler sonra...

"Tontişim ben geldim..." Kapıyı anahtarla açtığımda direkt salona geçtim. Çünkü tontonumun tam bu saatlerde dizisi olduğu için eve anahtarla girmemi yoksa reklam olana kadar kapıda bekleyeceğimi söylüyordu. Elimde anahtar salonun girişine geldiğimde gülüşüm solmuştu. İçeride tontonum değil Buğra vardı. Beni görünce ayağa kalkıp gülümsedi. Bende afallamış şekilde ona bakıyordum.

"Ya bana yarın geleceğini söylemiştin..." Söylensem de yanına giderek kollarının arasına girdim. Beni sarmalarken sırtımı sıvazlayıp "Sürpriz olsun istedim beğenmedin mi?" Beğenmez olur muydum, iyi ki erken gelmişti. Ondan ayrılınca sırıtarak "İyi ki geldin bende baloda ne giysem diye kara kar düşünüyordum. Sen burada bekle ben hemen elbiselerimi getiriyorum." Bir heyecan yanından ayrılırken tontonumu sormayı unutmuştum.

"Ayşe Anne nerde seni bırakıp gezmelere gitmedi değil mi?" Buğra yerine tekrardan kurulurken "Hayır, markete gitti. Ben götürmek istedim fakat biraz yürüyüş yapacakmış bu sadece ayakları açılırmış."dediğine üstünde çok durmayarak tamam, bekle diyerek yanından ayrıldım.

Odama geldiğimde hızla dolamı açarak elbiselerimi çıkartarak yatağın üstüne koydum. Üç tane elbisem vardı. Turuncuyu mezuniyet töreni için saklıyordum fakat baloda maviyi mi siyahı mı giysem karar veremedim. Elime aldığım siyah elbiseyi üzerime tutarak boy aynasında kendime baktım. Siyah elbise favorimdi. Lise mezuniyetinde babam bana siyah bir elbise almıştı... Aklıma ansızın babam gelince yüzüm düşüvermişti. Hatıralar zihnimde canlanırken dişlerimi sıkıp yutkundum. Neden her seferinde gözlerim doluyordu.

Ayna da değişen yüzüme baktım. Sadece yüzüm değil bedenimde zihin yapımda değişmişti. Ben artık eski Asude değildim. Yeni beni iki kişiye borçluydum birisi Buğra diğeri de Ayşe Annemdi. Annemdi çünkü dört yıl boyunca bana hem annelik hem de arkadaşlık yapmıştı. Buğra'nın beni bu eve getirdiği gün çok korksam da Ayşe Annem ruhuma ilaç gibi gelmişti. Buğra da benim her zaman en iyi arkadaşım aynı zamanda sırdaşım olmuştu. Ben onlara çok şey borçluydum. Ben onlara gülen yüzümü borçluydum.

Ailemle ise başlarda görüşmek istemesem de Ayşe Annem, ne yapmış ikna etmiş tatillerde beni ailemin yanına götürmüştü. Zamanla ailemi de affetsem yine de aramıza derin bir uçurum vardı. Bu yüzden her tatilimde Ayşe Annemi de peşimde sürüklüyordum. Başlarda Buğra Annesine Annem dediğim için zamanla alışmıştı. Hatta kıskandığını söyleyip kendisini de ismiyle hitap etmemi istemişti... Artık koca kız oldun ha Asude, son sınavından sonra mezunsun...

Elbiseleri tekrar yerine astığımda düşen modumla salona geçtim. Buğra ellerime bakıp hani elbise demiş bende omuz silkerek yanına oturmuştum. "Fikrimi değiştirdim. Elbiseyi yarın göreceksin..." Bir şey söylemesini beklemeden başımı omzuna dayadım. Yüzüm düşse de keyfimi yerine tutmaya çalışıyordum. Buğra bir anda gerilerek ayağa kalmış "Ben Annemi arasam iyi olacak epey geç kaldı."demişti. Bende ara diyecektim ki kapının açılma sesini duymuştum.

Ayşe Annem ellerinde poşetlerle girince alışkanlık olduğundan hemen yanına giderek elindekileri alıp yanağından öptüm. "Eve bir geldim senin yerinde Buğra var. Yoksa sende biliyordun da bana mı söylemedin?" diye kızmış gibi sordum.

"Hiç olur mu öyle şey kızım bilsem kendimden önce sana söylerdim." İkna olmuş gibi başımı sallayarak ellerimde ki poşetlerle mutfağa girdim. Buğra her geldiğinde akşam yemeklerini ben yapardım. Bu rutine alıştıkları için aklımca en sevdikleri yemekleri yapmaya koyuldum. Yemek yapmayı bile Ayşe Annemden öğrenmiştim.

Yemekleri yaparken Ayşe Annem her zamanki gibi bana kıyamayarak yanıma yardıma gelmişti. Yanıma geldiğinde içerde fısır fısır ne koşuyorsunuz diye sormuştum da ser verip sır vermemişti. Bende elbet öğrenirim diye konunun üstünde çok durmadım. Yemekler hazır olunca hep beraber masaya oturup sohbet ederek yemeğimizi yemiştik. Yemekten sonra kahveler içilmiş bende bulaşıkları makine dizmiştim. O sırada kızlar beni dondurma yemeğe çağırınca odama geçip üstümü değiştirdim. Havlar sıcak olduğundan ara sıra akşamları dışarıda toplanır sohbet eşliğinde dondurma yerdik.

BEY SERİSİ ~ TAMAMLANDIOnde histórias criam vida. Descubra agora