Menderes Bey

2.2K 244 187
                                    

"Ablacım bana şu arabayı alır mısın? Lütfen!"

Ali'nin işaret ettiği arabaya bakınca kaşlarım çatılmıştı. Gösterdiği araba çok pahalı olmalıydı. Yine de elime alarak fiyatına baktım. İki yüz mü? Elimdeki tüm param zaten o kadardı. Belki ailemden ev kalmıştı ama geriye kalan hiçbir şey yoktu. Hurdaya giden araç haricinde elimde para yoktu. Benim bir an önce işe girmem gerekiyordu gerekmesine de kardeşimi kime emanet edecektim. Günlerdir bunları düşünmekten deliye döndüm.

"Bebeğim elimde o kadar para yok. Ben sana sonra alsam olur mu?" Ali başını eğdiğinde iç çektim. Arkamızdaki duran adam uzanıp kardeşimin beğendiği arabayı alınca ona kötü bir bakış atmıştım. "Gel bebeğim biz çıkalım." Sırf kardeşim istedi diye buraya girmiştim ama her şey göründüğünden daha fazlaydı. "Ne dersin akvaryuma gidelim mi?" Kardeşim pek fazla sevinmese de oraya gidince havası değişecekti.

Dükkandan çıkıp otobüse bindiğimizde neredeyse herkes üst üsteydi. Bir yandan kardeşimin elini sıkı sıkıya tutup bir yandan da düşmemeye çalışıyordum. Sonunda gideceğimiz yere gelince dudak büzdüm. Kör olduğumda nasıl daha kötü bir duruma düşebilirim diyordum. Şimdi bunu yaşıyordum. Şuanda kötüsünün de kötüsündeydim. Akvaryuma girdiğimde kardeşimin elini bıraktım ki keyfince dolaşsın. Kardeşim bakınırken telefonum çalmıştım.

Umarım bu telefonu beklediğime değmiştir. Telefonu açar açmaz kuzenime ayarlayabildin mi, diye sordum. O ise lafı bir saat dolandırıp maddi durumlara girmişti. Madem ödünç para vermeyeceksin neden umut bağlatıyorsun. Sinirlenerek telefonu kapattığımda dişlerimi sıktım. Konu paraya gelince hiç kimse kan bağına falan bakmıyordu. Ali... "Ali!" Ali yoktu. Geriye döndüm ama geriye gitmiş olamazdı. Belki ilerledi diyerek ileriye doğru gittim ama kimseler görünmüyordu. "Ali!" Lütfen... Lütfen kaybolmuş olma. Ne olur sana da bir şey olmasın buna dayanamam.

"Ali..." Oradaydı. Hemen yanında da adamlar vardı. Akif... İlk onu sonrada kardeşimle konuşan o adamı gördüm. "Kardeşimden uzak dur." Yanlarına gittiğimde kardeşimi kendime çektim. Menderes Bey ayağa kalktığında ellerini cebine soktu.

"İyiyim karıcığım sen nasılsın?" Adi diyerek gidecektim kardeşimin elindeki oyuncağı var ettim. Bu az önceki araba değil miydi? "Sen... Sen bizi mi takip ettiriyorsun?"

"İyi ki de ediyormuşum değil mi?" Kardeşime oyuncağı hemen vermesini söylediğimde hayır diyerek bağrına bastı. "Bana bak kardeşimi böyle ufak numaralarla aldatabilirsin ama beni asla bende sana inanacak göz var mı?" Sakin olur musun dediğinde adamlarına baktım. "Sen hayatımda gördüğümde en yüzsüz düzenbaz adi adamın tekisin. Sen ailemi katlettin be insana da bir haya olur."

"Anlaşıldı sana on gün düşünmek yetmemiş. Akif ..." Akif yanımıza geldiğinde elini kardeşime uzattı. Bende eline vurarak çek ellerini demiştim. Bunları polise şikayet etmek şart olmuştu. "Ali benim elimden tutar mısın?" Menderes elini uzattığında kardeşim elimi bırakıvermişti. Neye uğradığımı anlayamazken kendi kardeşim ondan tarafa geçmişti. "Kardeşim şuan çok küçük sanma ki şimdi sana gelmiş olması büyüdüğünde yüzüne tüküreceği gerçeğini değiştiriyor."

"Ali ne dersin biraz dolaşalım mı?" Kardeşim onaylayınca bana sırtlarını dönmüşlerdi. Bende sakinliğimin ardına sığınarak peşleri sıra yürüdüm. Burada rezillik çıkarmamım hiçbir anlamı yoktu. Çünkü karşımda duran adam gerçekten tuhaftı. Ona ne kadar ağır konuşursam konuşayım beni anlamıyordu. Anlamayacaktı da ama ben ona anlatmasını bilirdim. Avukat dava açsak da kazanabilir miyiz bilmiyorum demişti. Onu geçtim benden bir dünya para istemişti. Zaten para varsa adalet var diye bir şey yok mu?

Sessizce onları izlerken kardeşim çok muştu görünüyordu. Günlerdir beynini yıkmaya çalışsam da bu işe yaramamıştı. Neden onu bu kadar çok seviyordu. Arabayı kullanmasa da ailemin ölümünden o sorumlu değil miydi? Bir nedenden ötürü de olsa katil sayılırdı. Ellerim önünde sonuna kadar onları izledim. Gitme vakti geldiğinde kardeşimin elinden tutsam da o kardeşimi bırakmadı. "Boşanma dilekçesini ver. Senin soy adını daha fazla taşımak istemiyorum." Para gelseydi ben verecektim ama elimde ki bana zar zor yeterdi.

BEY SERİSİ ~ TAMAMLANDIWhere stories live. Discover now