MİRAÇ BEY

2.3K 239 105
                                    

Bu şarkıyı dinlemeden geçmek yok.

GERİ GELEN MEKTUP - GÜLNUR KAYA

"

Duru beni çıldırtma, o bebeği aldıracaksın."

"Nasıl... Nasıl aldıracağım?  Mehmet, hani evlenecektik bana söz vermiştin. Bu yüzüğü boşuna mı taktık. Ben bu çocuğu aldırmam."

Mehmet bir sinerle kolumdan  tutarak  beni kuytu köşeye çekerek  bağırmaya başladı. "Kadın sen gerizekalı mısın, hee seninle evleneceğim diyen adamın altına mi yatıyorsun?"

'Sen... Sen ne saçmaliyorsun. Sende biliyorsun ki..."

"Kes sesini  orası  beni alakadar etmez. Bi parmağına yüzük taktım, iki gezdik eğlendik diye seninle evlenecek halim yok. Sana da bu güzel bi ders olur. Her tatlı dilli adamların peşinde  koşuşturmazsin..." Ama dediğimde  beni geriye doğru itekledi. "Sana son kez söylüyorum o bebeği  aldıracaksin yoksa ben ne yapmam gerektiğini çok iyi biliyorum."

"Sen bu değilsin benim sevdiğim adam değilsin."

"Ver şu yüzüğü  bir daha da sakın  karışma çıkma... Duru bir daha karışma çıkarsan bu kadar yumuşak davranmam ona göre."

Beni bir köşede öylece  bırakıp gitmişti. Oysa ne sözler ne yeminler etmişti. O an gözüm titreyen elime gitti, yüzüğü  parmağımdan çekip almışti. Içimdekini de öyle  alıp  gidebilecek miydi?

Insanlar  bana kötü bakışlar atarken  elimi yüzümü yıkayarak  yürüdüm. Yol üstünde  özel  bir hastane görünce  elimi karnıma koyarak  içeriye  girmiştim. Kendime sıra  aldığımda  yönlendirdikleri yere doğru yürüdüm. Doktorun odasına geldiğmizde adına  baktım. Miraç Seyiz yazıyordu. Kapıyı  tıklatıp içeriye  girdiğimde  ayağa  kalkarak  hoş geldiniz demişti.
Bende odaya göz atarak merhaba demiştim. Bana bir şeyler söylerken elim hala karnımdaydı. "Bebeği görebilme şansım var mı?" Sorumla birlikte şaşırarak. "Elbette bebeğinizi görebilirsiniz." Diyerek ayağa  kalkmıştı. Beni yönlendirdiğinde sedyeye oturdum

"Uzanıp  karnınızi açın." Söylediğini yaparak  tişörtümü kaldırıp uzandım. Doktora baktığımda koluma bakıyordu. Kolumda ki kızarıklığı görünce  yutkundum. Doktor da karnıma  soğuk jeli sürdü. "Şöyle bakarsanız size bebeğinizi gösterebilirim." Sözleri üzerine  ekrana  baktım. Baktığımdan bir şey anlamayınca  parmak ucuyla bana bir nokta gösterdi.

Elime peçete  uzattığında gayet  sağlıklı olduğunu söyledi bende karnımi silerken bilinçsiz şekilde  dışımdan konuştum. "Yaşamaya için  sağlığı  çokta  önemli değil."

"Anlamadım." Ona baktığımda şaşkındı. "Bu sözleri ilk defa duyduğunuzu zannetmiyorum. Bu bebeği  doğurmayacağım. Babasız  bir çocuk dünyaya getirmektense hiç doğurmam daha iyi."

"Bakin  hanfendi. Nice Anne çocuğunu  tek başına  bakıyor. Sizde  tek başınıza  dünyaya  getirebilirsiniz."

"Sizin fikrinizi sora olmadı." Hızla  odasından  çıktıktan sonra direkt  evime geldim. Ev arkadaşım dışarıya çıkalım mı diye sorduğunda dokuzdan sonra bara geldik. Başta tereddüt etsem de zaten doğurmayacağım için  içmiştim. Bir iki derken kafam uçar  gibi olmuştu.

Birinin kolumdan  tutup kendisine cebirmesi ile hiçkirarak  arkami döndüm. "O uzun doktor siz ve burası ha gözlerim yaşardı. Yoksa bilge doktor mu demeliydim."

Kulağıma  eğilince nefesini sıcaklığıni hissettim. "Biraz daha içerss bebeği  zehirleyeceksin."demişti.  Bende sanane diyerek  terkar içecektim ki bardağı  elimden  alıp masaya koydu.

BEY SERİSİ ~ TAMAMLANDIWhere stories live. Discover now