AKİF BEY

3.1K 296 144
                                    

BU HİKAYEM BÜTÜN AZERBAYCANLI OKUYUCULARIMA HEDİYEMDİR. SİZLERİ SEVİYORUM.

OKUYAN HER AZERBAYCANLI ARKADAŞIM BURAYA TARİH ATSIN BAKALIM KAÇ KİŞİYİZ...

"Yeter artık Akif, biraz daha ayağını sallamaya devam edersen sana buradan uçan tekme atmak zorunda kalacağım."

Başımı çevirip yanımda oturan Mesut'a bakınca kaşlarımı kaldırdım. Nasıl sakin olmamı isterdi. Babam iflas etmiş sevgilimde beni terk etmişti. "Gururuma yediremiyorum Mesut, şuraya bak ben bu kıza iki yılımı verdim. Koskoca iki yıl..."

"Başlatma kızın belasından Akif, ne bok olduğunu sende bende gayet iyi biliyoruz. Baban iflas edince yüzüne bile bakmadı. Para da suyunu çekince yapamıyorum diye ayrıldı. Şimdi de kendine başka bir herif bulmuş nispet olsun diye gözünün içine sokuyor."

"İşte ben de bunu anlamıyorum böyle karaktersiz bir kızın ne bok olduğunu iki yıl boyunca nasıl fark edemedim."

"Yanılıyorsun kızın ne halt olduğunu iyi biliyordun da anlamazlığa vuruyordun." Başımı çevirip son bir defa daha Nesrin'e baktım. Gerçekten de sevilesi hiçbir yanı yok. "Peki, şimdi ne olacak Mesut bundan sonra ne yapacağım?"

Mesut'a tekrar baktığımda güldü. Şükür ki okulun son dönemindeydik ve babam okulun ücretini ödemişti. Yoksa mezun bile olamayabilirdim. "Ne demek ne yapacaksın. Bunlar son finaller sonra mezun. Elinde kapı gibi mesleğin var. Mezun olunca Cihan ağabeyim seni yanında işe alacak. Ondan sonrası düşünmene bile gerek yok."

Haklıydı Babamın varlığına güvenip dersleri boşlasaydım bu yıl Mühendisliği bitiremezdim. "Hey gelene bak..." Mesut'un baktığı yöne bakınca Nazrin'i görmüştüm. "Baktım ne oldu?" Nazrin kantinden kendine bir şeyler almak için sıraya geçince "Senin gerçekte gözün kör. Bu kız sana bildiğin yanık. Bak sana dost tavsiyesi bu kızı kaçırırsan bir daha onun kadar naif bir kız bulamazsın."

"Oğlum kız Azerbaycanlı yakında mezun olup memleketine dönecek o zaman ne yapacağım. Uzaktan ilişki yürümez." Nazrin sınıf arkadaşımdı. Arada çok nadir de olsa diyaloglarımız olmuştu ama ondan fazlası değil.

"Bu arkadaşın senin için her türlü bilgiye ulaştı. Nazrin burada babaannesiyle birlikte yaşıyormuş. Mezun olduktan sonra da burada kalıp çalışacakmış. Anlayacağın aranızda hiçbir engel yok... Akif bana bak. Nesrin'i aklından sil. Evet, güzel kız hoş kız da onunda ancak eğlenebilirsin Nazrin ile ise evlenip güzel hayat kurabilirsin. Yok, ben eğlenmelik arıyorum diyorsan orası başka ne bok yersen ye karışmam."

"Yok, ben şu saatten sonra..." derken Mesut elini kaldırıp "Nazrin buraya gel."demişti. Ona ne yapıyorsun diye sorduğumda gülerek "İşimi kolaylaştırıyorum oğlum fena mı?" Nazrin yaklaşınca cevap verememiştim. "Gelsene Nazrin bize eşlik et..."

BEY SERİSİ ~ TAMAMLANDIWhere stories live. Discover now