14. Kısım 'Merak'

2.4K 227 74
                                    

Jaemin tüm gece rüyasında Jeno'yu görmüş, bir kaç kez onun adını vererek konuşmuştu ama o sıra Lucas ağır bir uyku da olduğu için onu duymamıştı. Değişik bir şekilde rüyasında hep Jeno ile konuşmaya çalışmış ama çocuk asla ona yüz vermemiş, arkasından dalga geçmişti. Jaemin gördüğü rüyaların sadece bir kısmını hatırlıyordu. Sabah olduğunda onları Lucas'ın annesi uyandırmıştı.

"Aman Tanrım! Damadım gelmiş hiç haberim yok. Kalkın bakalım uykucular. Kalkın, hadi. " diyerek ikisini de kaldırmıştı. "Jaemin uzun süredir yoktun tatlım, niye gelmiyorsun sevgilinin evine?"

"Çünkü Lucas, benim sevgilim değil Nae teyze, o benim kardeşim."

"Hayallerimi yıkma. Sen benim hayallerimde ki damatsın. Ne zaman senin gibi tatlı bir sevgilisi ve benim damadım olacak?"

"Kızlarla çıkmayı bıraktığında Nae teyze." dedi Jaemin gülerek.

"Evet ya Jaemin, bu ilk defa bana biseksüel olduğunu söylediğinde aha dedim bana harika bir damat geliyor ama beyefendi hiç bana damat getirmedi." dedi Lucas'ın annesi. "Ben damat istiyorum."

"Çok haklısın, Nae teyze. Bize de ilk söylediğinde bizde erkek birini seviyor herhalde ondan bize de söyledi dedik ama yok. Sevdiği de yok, hep kızlarla takılıyor."

"Yanımda dedikodumu mu yapıyorsunuz siz?" dedi Lucas gülerek. "Hızlan ama Jae, okula geç kalıcaz."

Jaemin, Lucas böyle diyince saatine baktı. Lucas haklıydı. Şimdi çıkmaları lazımdı. Bu yüzden çantasını aldı hemen ve dışarı fırladılar birlikte. Dün geç uyudukları için Jaemin'in hala uykusu vardı. Okula vardıklarında ilk önce kantine gitmişlerdi. Kendini açmak için kahve içmiş ama işe yaramamıştı.

Hae ve Yang ile sınıfa çıktığında kafasını direkt sırasına gömmüştü. Arkadaşları onun bu haline güldü.

"Tüm gece uyumadınız değil mi?" dedi Hae gülerek. Bu soru ile Renjun'un sırasının orda olan Jeno onları dinlemeye başlamıştı.

"Uyumamış belli. Lucas yormuştur onu." dedi Yang gülerek. Yang oyun oynamaktan bahsediyordu ama onları dinleyen Jeno, onları tanımadığı için hiç öyle anlamamıştı. Jeno kimle uyumadığı merak etmeye başlamıştı.

Ders başladığında Jaemin de uyumaya başlamıştı. Hae üstünde ki hırkayı çıkartıp onun üstüne örttü. İlk teneffüs olduğunda Lucas içeri girmişti. Hae her ne kadar Jaemin'i uyandırmamasını söylese de Lucas dinlememiş kaldırmıştı.

"Dün yeteri kadar uyudun. Kalkta dersini dinle." dedi Lucas. Jaemin tam cevap vereceği sırada Renjun'un sırasına oturmuş onları dinleyen Jeno'yu fark etti. Bu yüzden konuşmadan sadece kafa salladı.

"Aşk olsun. Birlikte kalmışsınız, bizi neden çağırmadınız?"

"Birden gelişti. Zaten annem sabah başının etini yedi onun, damadım gelmiş diye gelmez yine bir süre."

"Yine mi başladı Nae teyze? "

"Evet." dedi gülerek Lucas.

"Neyse bugün kulübeye gidelim de orada kalalım hep birlikte, uzun süredir birlikte gece vakit geçirmedik ." dedi Hae. Yang onun kafasına vurdu.

"Sana müstakil ve 2 katlı ev sunuyorum. Evime kulübe diyorsun."

"Ama eski oğlum."

"Seni bir daha oraya sokmayacağım. Göreceksin o zaman."

"Aaa, Yang. Kardeşim ne alakası var? Ben sevdiğimden kulübe diyorum."

"Kes." dedi Yang gülerek, Hae de güldü ona. Lucas onlara gülüp zil çalmaya yakın kendi sınıfına gitti. Giderken Jisung'un sınıfına da gitmiş, küçüğe bakmıştı.

Jisung sabah sınıfa girdiğinde daha Chenle'nin sınıfta olmadığını görünce cam kenarına geçmişti. Çocukla muhabbet kurmasının tek yolu buydu aksi takdirde çocuk onunla konuşmuyordu. Jisung'un da maknae tavırları vardı ama Chenle tamamen bebek gibiydi. Sınıfa girdiğin de Jisung'u yerinde görünce sadece gözlerini devirmiş ver yerine oturmuştu. Jisung'un bu duruma canı sıkılmıştı ama çokta takılmadı. Siyah saçlı çocuğun yanında oturmak ona yeterince zevk veriyordu zaten.

Öğle arasına kadar her şey çok sıkıcı geçmişti. Öğle zili çaldığında Jaemin sınıftan çıkmak istememişti. Diğerleri kantine indikten 5 dakika sonra yanına biri gelmişti.

Jeno sabah duyduklarından sonra öğleye kadar kendini yiyip bitirmişti. Mavi saçlı çocuğun Lucas denilen o çocukla sevgili olup olmadığını anlamamıştı. Sormadan öğrenmesinin imkanı yoktu. Geçen sefer kızın sırnaştığını gördüğünde de Lucas'a söylemişti zaten. Ne yapacağına bilmiyordu. O kadar merak ediyordu ki. En sonunda sormaya karar verdi.

Sevgilisi olamazdı. Olmamalıydı.

Take Off ~ Nomin  '✓' Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin