40.kapitola

816 33 0
                                    

         Pohled Elijaha

Elena se dlouho nevracela. Co tam dělá tak dlouho. Podíval jsem se na Kola a asi myslel na to co já. Kývli jsme na sebe  a šli se kouknout ke dveřím. 

Elena tam stála a dívala se na nějakou ženu a za ní stál Mikael. Cože?! Mikael?! Co ten tady dělá. Rachle jsem stáhl Elenu za sebe a řekl Kolovi ať najde Nika a Beku.

"Co tady děláš? A kdo je ta žena?" zeptal jsem se ho.

"Přišel jsem se podívat na Elenu. Byl jsem značně naštvaný, když jsem zjistil, že zmizela a že jste zabili moje dva upíry. A ta žena je má přítelkyně, zeptej se tady Eleny, ta ji jistě zná." kývl na ni a víc se ušklíbl. Bože jak já ho nenávidím, nejraději bych mu upravil ciferník.

"Teto Jenno? Co to má znamenat?" zeptala se šeptem Elena a chytla mě za paži jako by se bála, že odejdu a nechám ji s ním.

"Teta? To je tvoje teta?" zeptal se Finn, který se taky přišel podívat.

"Jo ale dlouho jsem ji neviděla, kde je Jeremy?" vyhrkla a podívala se na ni.

"Ten? Je v pořádku, i když ne na dlouho." řekla škaredě ta její teta.

"Co tu chceš, přišel jsi dělat další škodu?" vyjel Nik, který přicházel, za ním Kol s Rebekou. Nik chytil Elenu kolem pasu a majetnicky si ji přitáhl k sobě. Sluší jim to spolu a já jsem rád, že ji nechce zabít.

"ÁÁ původní upír a dvojnice, jak krásné ale víš, že vám to spolu stejně dlouho nevydrží, víš že po ni půjde každý upír v okolí, máš mnoho nepřátel." ušklíbl se, měl pravdu ale my jsme původní, ochráníme ji.

"My Elenu ochráníme." ozvala se bojácně Elis a chytla se Finna.

"Jak dojemné."  řekl ironicky a chtěl vejít do domu ale nebyl pozvaný.

"Vypadni a už se nevracej, nejsi tady vítán." vyjel Nik a zabouchl dveře tak silně, že málem vypadli.

"Niku bojím se o Jeremyho. Co když se mu něco stane?" rozbrečela se Elena a objala Nika.

"Nic se mu nestane, pojedeme spolu do Mystic Falls a přivedeme ho sem. Ty ale zůstaneš tady s Kolem, Rebekou a Elis." řekne Nik.

"Na to zapomeň, já jedu taky a pokud mě ovlivníš abych tady zůstala tak s tebou nepromluvím do konce života." naštvala se Elena a kdyby mohla tak si dupne nohou.

"Klidně to risknu, hlavně že budeš v pořádku." ušklíbl se Nik ale vzápětí Elenu objal tak silně, že ji málem udusil. Choval se jak kdyby ji měl obejmou naposledy. Něco chystá a já poznám co.

"Nechcete se koukat na film? Já se nudím." ozvala se Elis a tím zachránila napjatou situaci.

"Dobře, na co se chceš koukat?" zeptal se ji Kol a zvedl do náruče.

"Na Lvího krále." zapištěla nadšeně a začala poskakovat v Kolovi náruči. Kol se tvářil zděšeně, asi se bál, že mu vypadne.

Sedli jsem si v obýváku na velký gauč a čekali až to Kol pustí. Když pohádka začala, nenápadně jsem se koukal na Nika.

Celou tu dobu se díval na Elenu jako na svatý obrázek, to chápu ale v jeho očích bylo i něco jiného. Tvářil se jako by ji měl vidět naposled života ale proč?

Family MikaelsonWhere stories live. Discover now