Promisiuni Încălcate

117 19 0
                                    

Și fără să mă mai gândesc apăs pe apelare lăsând telefon să sune.Aveam un gol în stomac că aveam să vorbesc cu el după atâta timp, dar totuși telefonul suna și suna până când intra iar robotul.

Apoi oftez și mă trântesc in pat, din cauza meseriei lui eram obișnuit să nu îmi răspundă la telefon. Mereu îl prindeam in timpul operației sau unei consultații insa de aceasta dată o mică parte din mine spera să îl prindă liber.

Dar norocul ăsta nu il aveam eu, așa ca îmi dau iar telefonul pe silnce și îl arunc undeva departe nedorind să mai comunic cu nimeni,iar încet curajul si speranțele mele se pierdeau in neant și nevoia de a vorbi cu tatăl meu a disparut brusc.

Când a plecat l-am învinuit de tot, nici nu m-am gândit la ce a simțit si el, nu am dorit sa ii ascult partea pur si simplu am aruncat toata vina pe el simțind ca este cea mai usoara metoda. Apoi de cate ori m-a apelat am evitat sa ii raspund, iar incet când am descoperit lucruri noi despre mine si disperarea m-a cuprins nici nu am mai dorit sa aud de el.

Iar in acel moment mii de ganduri negre imi veneau in minte, daca nu mai dorea sa ma vada? Daca nu m-ar fi acceptat asa cum sunt? Daca era si el supărat pe mine, avea toate drepturile sa fie.

Si cu acele gânduri nergre in cap, si cu o durere mare in inima m-am lăsat prada unui somn adânc și negru, fără vise sau coșmaruri.

###

Un sunet destul de tare se auzi in usa si ma trezi din somnul meu dulce. Dar cand am auzit vocea mamei m-am intors pe cealaltă parte rasufland nervos nedorind sa o aud, sau sa aflu ce ar vrea sa zica. Faptul ca il adusese pe acel bărbat si aceea fata in casa noastra fara sa ma întrebe macar, ma durea ca naiba. Dar nu aveam de gand sa ii arat ce simt, oricum nu i-ar fi pasat si ar fi dorit ca eu sa înțeleg faptul ca s-a reindragostit, ca vrea sa isi reînceapă iar viata insa uita ca si eu faceam parte din viata ei si eram inca aici.

Asa ca atunci cand a incetat sa mai bata in usa m-am ridicat din pat luand telefonul si m-am uitat prin mesaherie văzând ca aveam multe apeluri pierdute de la jo, unul de la Dom si spre surpinderea mea unul si de la William. Acesta chiar ma cautase, iar faptul ca ii pasa imi incalzea golul din mine  unde ar fi trebuit sa se afle sufletul meu. Insa ceea ce imi atrasese atentia a fost un mesaj de la un numar necunoscut si cand l-am deschis am simtit cum ceva m-a lovit in piept.

"Salutare Federico, eram in operație, ce s-a întâmplat?!?

Tata"

Iar faptul ca mi-a scris ma uimea si ma deruta, dorea sa vorbeasca cu mine, nu era suparat dupa cate cuvinte grele i-am aruncat in fata, iar nevoia de figura paterna in viata mea crestea d ela o secunda la alta asa ca i-am scris inapoi imediat.

"Nimic important, doream sa stiu daca ai vrea sa vorbim?" ii scriu si ii trimit mesajul simtind cum un gol in burta imi creste din ce in ce mai tare iar cu fiecare secunda care trecea eram mai panicat si imi venea sa sterg mesajul.

"Am inteles, Fede. Luni voi fi in oras, ne vedem atunci?" spune si eu rasuflua ușurat.

"Desigur!". Spun iar apoi arunc telefonul inapoi in pat simtindu-ma bine pentru cateva secunde ca aveam s aimi vad tatal iar apoi  ratiunea ma lovi ca un pumn in stomac.

In impulsivitatea momentului am stiut ca vreau sa il vad, insa ce aveam sa ii zic? "Hei stii mama si-a refacut si ea viata si m-a abandonat, si mi-am dat seama ca nu esti un idiot jegos cum gandisem prima oara, viata ta cum mai e?" nu nu aveam cum sa ii zic asa ceva.

Ce naiba facusem? Sinteam cum panica se instala in mine si ma fataiam prin camera ca un idiot încercând sa imi dau seama ce aveam sa fac cand am auzit iar o bataie in usa.

Artiști PierduțiWhere stories live. Discover now