Răni Vechi, Familie Nouă

96 16 0
                                    

Imediat cum ușa s-a deschis parca toată casa a înlemnit uitându-se la mine și tata ce întram incet în casa.

Iar imediat ce tata a întrat un bărbat a venit în bratele tatei și l-a sărutat de parca i-a lipsit de ani buni iar micile riduri de pe fata indicau ca avea o vârstă egala cu a tatei. Era frumos, era destul de înalt, aproape cât mine, avea un par frumos castaniu și doi ochi ciocolatei, avea o structura atletica a corpului, era frumos.

Însă ceea ce ma stanjenea pe mine era defapt privirile ce se uitau spre mine. Prima o femeie undeva la 45 de ani, de vreun 1.75 cu un par brunet și doi ochi albaștri ce ma analiza din cap pana în picioare.

Apoi mai erau inca doi adolescenți. O fata așezată pe fotoliu uitându-se la mine, avea un par roșcat închis. Doi ochi căprui spre verde ce ma analizau din cap pana in picioare, era înaltă avand undeva in jur de 1.75 ca si  mama ei insa la fel ca aceasta avea niste forme generoase si bustiera si short ul ce le purta ma ajutau sa vad asta din plin.

Iar baiatul ce se afla pe canapea intins, se uita lenes la mine.Avea doi ochi albastri glaciali ce ma analizau plictisiti, un par saten inchis spre brunet. Era inalt, se vedea dupa mainile si picioarele lungi si era atletic avand un corp lucrat.

-Bănuiesc ca el este Federico? Intreba baiatul lenes pe tatal meu iar cand tata se dezlipi din sărut si il trase pe barbat mai aproape de el zâmbi

-Da, el este băiatul meu, imi zice zâmbind.

-Hm ma bucur sa te cunosc, spuse femeia ce presupuneam ca era noua nevasta a lui tata. Eu sunt Meliva, incantata de cunoștință, nu ne asteptam la o vizita asa rapida, imi zise zambind insa se vedea clar ca nu imi reprosa nimic.

-Da nici eu nu ma așteptam, zic simplu încercând sa nu ma gandeac ce s-a întâmplat si de ce fugeam.

-Ceaw, eu sunt Ruth, zise roscata din fotoliu plictisita.

-Eu Cyrus, zise baiatul iar eu respir adânc.

-Ne bucuram ca ai venit aici, zise barbatul de langa tatal meu. Eu sunt Tian, imi zice zâmbind.

Dar desi toti pareau asa drăguți, asa primitori. Calzi, cu dorinta de viata, ma simțeam complet opus lor. Eu eram distrus, ranit, fara speranta in viata. Doream sa fiu singur, doream sa nu ma simt parasit insa intre toti acestia oameni ma simtema sufocat.

-Fede esti bine? Întreaba tata cand ma vede mut.

-Eu, zic începând sa ma bâlbâi, eu.. Eu.. Eu am nevoie de aer, zic si imi las lucruile sa se tranteasca pe jos si ies ca o vijelie pe usa.

Iar in secunda cand simt aerul rece al nopti cum imi intra in plămâni si ma trezesc la realitate injur de toti draci cand imi dau seama ca m-am facut de ras in fata familiei tatălui meu.

Ce ciudat suna? Familia tatalui meu, de parca eu nu faceam parte din ea, insa eu chiar nu faceam.. Eram fara familie. Mama mea mai ca ma renegase amici mei, nu stiau de mine.

Asa ca ma controlez rapid si cand vad ca am țigările lângă mine iau rapid una si o aprind tragand fumul toxic in plamani si apoi când imi scot telefonul îmi aduc aminte de ziua in care mi l-a luat mama. Ziua in caree tata cica ne părăsise si intr un pumn de furie il iau si il arunc cat colo auzind sunetul dulce si scurt cum s-a spart.

-Auch, dar cu ce ti-a greșit săracul telefon? Întreba roscata amuzata venind spre mine avand acum o geaca pe ea si o țigară in gura. Ti-a mâncat pisica limba Fede? Sau ce ai de nu vorbești? Din ce ne zicea tatal tau ne așteptăm la un roscat nebun si vesel ce vorbeste non stop, zise Ruth.

-Oameni se mai schimba ce pot zic, zic scurt. Si da telefonul ala mi-a greșit cu multe, zic nervos.

-Atunci bine i-ai facut, imi zice zâmbind. Vezi ca tatal tău se simte cam prost, a zis ca ti-a bagat prea multe in cârcă si nu stiu ce, a trecut pe lângă mine restul, zise rânjind. Cand te calmezi vin-o înăuntru, nu te mâncăm, continua Ruth pe o voce calda.

-De unde stiu eu? Intreb curios tragand ultimele fumuri din tigara mea.

-Nu iti pot garanta, dar s-ar putea sa ne placi, imi zice zâmbind. See ya, imi zice zâmbind cat isi stinge si ea tigara si apoi ea o taie spre casa.

Cateva secunde stau si ma uit dupa ea iar apoi ma indrept spre telefonul meu si il iau in mana. Era complet spart, nefolositor insa il intorc cu soatele si imi scot cartela de acolo, iar apoi il las sa cada pe jos si incep sa il calc pana sunt sigur ca nu mai poate fi folosit, ii dau un sut dorind sa il stiu departe iar apoi simțind ca am scăpat de nervi ma indrept spre casa.

Cand ajung in fata usii mai trag odata aer in piept si cand deschid usa il vad pe tata  uitandu-se la mine.

-Tocmai doream sa vin dupa tine, imi zice zâmbind. Scuze amice daca a fost prea mult, spune el insa eu il iau in brate strans si el dupa cateva secunde o face si el.

-E bine, eu imi cer scuze, ii zic iar apoi ma îndepărtez de el. Nu mai sunt acelas om ce l-ai lasat in casa cu mama, ii zic zâmbind trist.

-Atunci il voi cunoaste pe noul tu, oricum ar fi esti fiul meu, imi zice zâmbind iar apoi se încrunta usor. Dar daca te mai prind ca fumezi jur ca te bat, zice si apoi zambeste amuzat.

-Sa te vad cum vei face asta, zic rânjind cand aud vocea lui Meliva.

-Daca încercați sa va bateti, va bat eu dupa cu o tigaie, si nu cred ca vreti, zise ea serioasa având obiectul in mana.

-Eu zic sa nu o provocați, e in stare sa va omoare pe amândoi cu aia, ne zic Cyrus rânjind iar eu ridic mainile in semn de predare.

-Foarte bine, Federico, baiat bun, zice ea zambind iar apoi lasa tigaia pe o masuta si ia o farfurie cu prajituri. Am auzit ca iti place ciocolata, deci uite, zise zâmbind iar eu imi ridif o sprânceană catre tata.

-Cate ai zis? Intreb curios. Iar el isi freaca capul jenat.

-Vorbea cu orele de tine, deci zic ca destule, zise Tain amuzat.Iar cum toti suntem obositi eu zic sa ne bagam la somn si vom vorbi si maine, zice cat casca încet.

-Eu? Intreb jenat.

-Vei dormi in camera de oaspeti dragule, e deja aranjata pentru tine , imi zice Meliva zâmbind. Cyrus condu-l te rog,spune ea si baiatul zâmbește si se ridica venind spre mine si cand il vad cat de inalt este imi aduce aminte usor de Will insa incerc sa imi scot rapid imagine alui din cap.

Apoi il iau pe tata in brate si ma las condus de el in camera. Care era foarte spatioasa si frumos aranjata, si zambesc usor când vad in ce familie iubitoare a ajuns tatal meu.

-Baga te la somn Federico, pun pariu ca ai avut o zi grea, zice Cyrus si apoi inchide usa si eu ma asez in pat si oftez lasand intr-un final ca toate cele întâmplate sa se verse incet peste mine.

Într-un final sa sesiz ce am facut, la ce am renuntat, si sa inteleg ce s-a întâmplat iar tot ce am mai putut sa fac a fost sa ma intind in pat si sa imi las lacrimile sa curgă si sa imi las sufletul distrus sa planga fiindca se simtea mai singur ca niciodată iar toti ce il puteau alina erau la kilometri depărtare.

Artiști PierduțiWhere stories live. Discover now