Elődöntőben

344 23 5
                                    

Sorbaállás közben azzal szórakoztunk Melivel, hogy a helyes pasikat figyeltük. Tinik vagyunk, na. Egyébként moziba jöttünk a legújabb romantikus filmre. Hosszas nyüstölés után adtam be a derekam. 4 napja küldtük be a demómat és ma kéne választ kapnunk. Be jutok, nem jutok Danival folyamatosan gyakoroltunk. Ő volt, hogy pihenni akart én viszont ellenálltam. Minél jobb akartam lenni. Egyszer engedtem neki, de akkor is, azért mert nem akarta egyedül nézni a High School Musicalt és azt ugye muszáj volt vele néznem. A végére neki is megtetszett.

- Két diákjegyet szeretnénk - szólt Meli a pult mögött álló lánynak. - Valamint két zacskó popcornt.

- Rendben - biccentett a lány.

Az arcán látszódott, hogy már nagyon elege van a mai napból és legszívesebben otthon lenne. Meg tudtam érteni, én se szívesen dolgoztam volna egy moziban. Kedvesen mosolyogtam rá, mire az ajka fáradt mosolyra húzódott.

- Sok van még hátra? - érdeklődtem.

- Tízig leszek - pillantott a faliórára egy elcsigázott sóhaj kíséretében.

- Kitartást - húztam el a szám ugyanis még csak hat óra volt.

- Kibírom, egyetlen pozitívum van, tudom legeltetni a szemem - vigyorodott el mire felnevettem.

- Sok sikert, hátha erre jár egy szingli fiú - kuncogtam.

- Köszi - válaszolta és felénk nyújtotta a popcornt meg a jegyeket.

- Most már holt biztosan ki merem jelenteni, hogy Dani jót tett veled - szólalt meg Meli elgondolkodva.

- Ezt, hogy érted? - ráncoltam a homlokom.

- Viccelsz csajszi? Pár hete csak bámultál volna magad elé, szóba sem álltál volna egy idegen csajjal - mutatott rá a nyilvánvalóra.

- Jó ez igaz, pár hete még én se gondoltam volna, hogy ellent fogok mondani apu kérésének - értettem egyet vele.

- Az nem kérés, hanem parancs - fintorgott. - Egy biztos, végre elkezdtél élni - vigyorgott rám szélesen.

- Köszönhető Daninak, annyira nem értem az egészet. Jött és egy hatalmasat fordult velem a világ. Úgy tört be az életembe, mint egy óriási tornádó és mindent megváltoztatott egy szempillantás alatt - suttogtam magam elé irtó furcsa melegséggel a szívem tájékán.

Ezúttal Meli nem mondott semmit csak nézett rám. Úgy mosolygott, mint aki tud valamit, amit én nem, de ezt nem kötötte az orromra. Az ajtóban álló munkás eltépte a jegyünket és átengedett minket. Megkerestük a helyünket. Középtájt, középen és leültünk. Mellettünk egy fiú banda foglalt helyet, ami azért volt furcsa, mert ez egy romantikus film és általában a fiúk nem szeretik a romantikus filmeket. Vagy lehet, szeretik, csak jól titkolják.

- Nem cserélünk helyet? - bökdöste az oldalam Meli.

Oldalra néztem. Mellettem egy izmos srác ült és valami iszonyatos jó illat áradt felőle. Ezután átpillantottam Meli oldalára. Mellette két kisgyerek ült egymás kezét szorongatva. Összevontam a szemöldököm, ezek aztán hamar elkezdik. Egyfelől cukinak tartottam őket másrészt viszont fura volt, de nagyon. Ők még kicsik, bőven ráérnek a pasizásra meg a csajozásra.

- Jó vagyok én itt - kuncogtam fel.

- Szép kis barát vagy mondhatom - húzta fel az orrát megjátszott sértettséggel.

- Szeretlek - mosolyogtam.

Soha nem voltam még szerelmes. Ahogy a filmet néztem elgondolkodtam azon, hogy vajon tényleg ilyen-e a szerelem, mint ahogy eljátsszák a vásznon? A főszereplő férfi (Nick Jonas) éppen a főszereplő lányt (Lily Collins) tanította lovagolni. Szikrázott kettejük közt a levegő, mindkettejük arcára rá volt írva, hogy felkavarta őket egymás közelsége. Félre billentettem a fejem, ahogy a filmet nézetm a gondolataim elkalandoztak és egyszeriben magamat és Danit láttam a vásznon. Pislogtam párat, majd megdörzsöltem a szemem. Mikor újra a vászonra pillantottam megkönnyebbültem, hogy már nem magunkat látom. Ebben a pillanatban kezdett el rezegni a zsebembe a mobilom. Elővettem és hunyorogva az éles képernyő fénytől megnéztem, hogy ki hív. Dani volt. Elpirultam és tanácstalanul néztem a folyamatosan csörgő telefonra. Addig ültem egy helyben, míg a csörgés abbamaradt és érkezett egy sms. „ Tudom, hogy moziban vagy, de muszáj beszélnünk! Visszajeleztek a versennyel kapcsolatban! Mennyi van még a filmből?" A szám elé kaptam a kezem. Nem tudtam, rémült legyek-e vagy boldog. Visszajeleztek! Most dől el, hogy versenyezhetek vagy nem! Megböktem Melit aki tágra nyílt szemekkel olvasta el az üzenetet majd felpattant és a karomat megragadva kihúzott a mozi szobából.

ReménysugárWhere stories live. Discover now