Gidelim

2.5K 155 111
                                    

Gözlerimi açtığımda Enes yanımda uyuyordu. Acaba uykusu hafif miydi?

Yavaşça elimi yanağına götürdüm ve yüz hatlarını incelemeye başladım. Enes gülümsemeye başlayınca elimi yüzünden hızla çektim.

"Dün sen aşık olmam demiyor muydun?" diye sorması ile "Eh seni kabul ettiğime göre mantıklı bir nedenim vardır." dedim.

"Mantık değil o kalbin." demesi ile "Kalk lan yanımdan tek başıma döne döne yatacağım." dedim. Enes bu dediğime gülerken ayağa kalktı.

"Herkes nerede?" diye sordum merakla. 

"Gidip bakayım." demesi ile "Bende üstümü değiştireyim. Beni bu lanet hastaneden çıkartın." dedim. Enes odadan çıkınca yavaşça ayağa kalktım. Ani hareketler yapamıyordum. 

Odadaki dolabı açtım ve dün Kumsal'ın getirdiği kıyafetleri giydim. Tekrar düşününce o benim ikiz kardeşimdi. Bu kulağa çok tuhaf geliyordu.

Kapının çalması ile "Gel." dedim. Herkes odaya tokuşunca "Eve gidelim hadi." dedim.

"Biz şimdi mahkemeden geliyoruz. Baban ile resmi olarak boşandık." diyen annem ile "Peki. Şimdi farklı yerde yaşayacaksınız değil mi?" diye sordum.

"Evet." diyen annem ile "Evimize gidelim." dedim.

"Gidelim." diyen annem ile "Niye üstüne alındın? Ben babama diyorum." dedim. Poyraz baba mı diyeyim artık bilmiyorum ama o adamın yüzünden üzüldüğü belli oluyordu.

"Annen, ikiz kardeşin ve öz babanla yaşaman daha doğru olmaz mı?" diye sordu babam.

"Bana göre annem yalancı, öz olacak babam ise sadece sperm destekçisi. Kumsal sende burada arada kaynayan birisin o yüzden sana bir şey diyemiyorum ama on sekiz yıl sonra ikizim olduğunu öğrenmem o kadar kolay bir şey değil. O yüzden bu durum düzelene kadar sadece arkadaş olalım." dedim.

"Gidelim kızım." diyen babam ile odadan çıktık. Öz olmasa da benim babam Kenan Kaplan idi. Maddi manevi her şeyimi ona borçluyum. O yüzden şimdi bu senin öz baban dedikleri birisini baba yerine koyamam.

"Lahmacun gömelim mi akşama?" diye sordum gülerek.

"Benim aklımda tantuni vardı ama istersen lahmacun yeriz." diyen babam ile "Aklımı karıştırma şimdi. Bugün lahmacunu bir gömelim tantuni yarına kalsın." dedim.

"Öyle olsun." diyen babam ile ona sarıldım. Babamı asla bırakmayacaktım.

Silah TaciriOnde histórias criam vida. Descubra agora