10

763 18 0
                                    

na de les hadden we bezweringen en daarna pauze. Draco en ik gingen het lokaal uit en naar de jongens wc. "Hoezo naar de jongens wc? We kunnen toch ook gewoon naar de meisjes wc gaan?" Zei ik giechelend. Hij tilde me op en zette me op de wasbak. Ik hield hem vast en hij zoende me.

Ik zoende hem terug. De deur stormde open. Het waren Harry en Ron. Ik schrok me kapot. Ron liep op ons af en duwde Draco op de grond. "Wat flik je me nou Malfoy, zoenen met m'n zusje?" Zei Ron boos. Draco stond op en duwde Ron weer op de grond. Ik stond heel bang te kijken.

"Ze is knap hoor Weasley" zei Draco grijnzend. "Hou je bek" zei Ron. Draco begon Ron te slaan. Ron Draco ook. Het was een heftig gevecht. Harry wurgde zich er tussen. "Stop jongens!" Riep Harry boos. Ik rende heel hard weg. Naar m'n kamer. Ik plofte neer op m'n bed en begon te huilen. "Waarom heb ik dit weer altijd" zei ik in mezelf.

Opeens klopte iemand op de deur. "Kom binnen" zei ik met een huilende stem. Het was Hermione. Op een of andere manier komt Hermione altijd als ik huil of verdrietig ben. Ze rende naar me toe en knuffelde me. "Ik heb alles gehoord van Harry, Malfoy en Ron liggen in het ziekenhuis." Zei Hermione verdrietig. Ik schrok. "Wat! Dit is allemaal mijn schuld" zei ik. Ik kon de zin nauwelijks afmaken. Ik barste namelijk weer in tranen uit.

Hermione legde haar hand op m'n schouder. "Vertel me eens waarom je met Draco zat te zoenen" zei Hermione. Ik vertelde haar weer alles. Dat ik gevoelens voor hem kreeg, dat ik het niet meer kon weerstaan, onze relatie. "Het is al goed, wij mogen niet bepalen van wie je houd" zei Hermione. Ik omhelsde haar.

"Maar heb jij nu met Ron?" Vroeg ik aan Hermione. "Nee, ik zou wel willen" zei Hermione sip. "Vraag hem dan gewoon! Hij zegt heus wel ja, hij praat de hele zomervakantie over je" zei ik. Hermione lachte.

"Wil je samen een film kijken? We hebben toch nog een uur pauze." Zei Hermione met een brede glimlach. Ik knikte. Na de film liepen we samen naar de volgende les. We hadden samen les. Ik keek Harry niet eens aan. Zo bang was ik. Na de lessen ging ik naar het ziekenhuis samen met Hermione. Ron was wakker, Draco sliep nog.

Ik ging bij Ron op het bed zitten. "Hey, gaat het?" Vroeg ik zacht aan Ron. Ik strook door z'n oranje haar. Ik was erg bang voor z'n reactie. "Ja het gaat wel" zei Ron zachtjes. Ik gaf hem een kus op z'n voorhoofd. Ron kon z'n ogen nauwelijks open houden. Het spijt me Ron, dat ik met Draco heb of had, ik weet het niet meer. Maar jij mag niet bepalen van wie ik hou" fluisterde ik. Ron had z'n ogen niet meer open.

Hij was in slaap gevallen. "Ik ga naar de bibliotheek, tot zo" zei Hermione en ze knuffelde me. Ik keek naar hoe Ron sliep. Ik stond op van z'n bed en liep naar het bed van Draco. Draco was klaar wakker. "Hey alles goed? " zei ik zacht. Ik keek Draco diep in z'n ogen aan en pakte z'n hand vast. "Ja het gaat wel" zei Draco zacht. "Ehm ik wil iets zeggen, misschien is het het beste als we het even rustig aan doen" zei ik fluisterend. Draco keek me ook aan diep in m'n ogen.

"Hoe bedoel je?" Vroeg hij verbaasd. "Misschien moeten we even uit elkaar gaan, dat is denk ik het beste." Zei ik zacht. Ik gaf hem een kus op m'n mond. "Doei Draco, slaap zacht." Zei ik en ik liep de ziekenzaal uit. Ik ging naar m'n kamer. Harry zat op het bed. Voor de rest was er niemand. "Waar is Ginny?" Vroeg ik aan Harry. "Met Luna" zei Harry ik ging bij hem op bed zitten.

"Hoe zit het met jou en Draco?" Vroeg Harry zacht. "Ik vind hem leuk, alleen hij is misschien slecht voor me. Dus ik heb het nu uitgemaakt." Zei ik verdrietig. Harry knuffelde me. Harry is echt m'n beste vriend. Tegen hem kan ik alles zeggen. Ik onderbrak de knuffel. "En hoe zit het met jou en Ginny? Nog steeds samen?" Vroeg ik met een grijns. "Ja we zijn nog steeds samen ja" zei Harry blij. "Kom je mee naar beneden?" We moeten zo eten" vroeg ik aan Harry.

Harry knikte. En we liepen samen naar de eetzaal. Tot mijn grootste verbazing zat Draco aan die tafel. Ron zat er niet. Hij ligt vast nog in het ziekenhuis. Draco keek me boos aan. Logisch natuurlijk. Ik ging daarom ook maar niet naast Draco zitten. Maar naast Blaise. We kletste gezellig. Dumbledore riep "Stilte!" En iedereen was stil. " volgende week maandag is er een bal voor 6e jaars, het Zomerbal, om de zomer af te sluiten." Zei Dumbledore. het was vandaag Woensdag, dus nog 5 dagen.

Iedereen uit het 6e jaar was blij. Ik moest wel nog een jurk gaan halen. Na het eten rende in naar Hermione. Hermione! We moeten morgen echt een jurk kopen" zei ik blij. Hermione knikte. "Ja! Als we überhaupt worden gevraagd." Zei Hermione lachend. Harry kwam naar ons toe gelopen. "Helaas kan je niet met Ginny." Zei Hermione. Hermione wist het dus ook al. "Ja ach ja, ik ga morgen wel mee met een pak kopen" zei Harry glimlachend. Hermione en ik knikte.

Can't stop loving you// a Hogwarts lovestoryOnde histórias criam vida. Descubra agora