11

737 21 7
                                    

Zaterdag DE VOLGENDE OCHTEND

gister avond heb ik geen woord meer tegen Draco gezecht. Ik denk dat hij boos is. Ron lag nog steeds in het ziekenhuis. Hij heeft een harde klap gehad. Draco heeft er alleen maar een blauw oog aan over gehouden. Voor de eerste keer in deze eeuw was ik als eerste wakker. Ik keek op de betoverde wekker boven m'n hoofd
Zaterdag 9:45

vandaag was er geen les, omdat het zaterdag is.

Ik liep naar de badkamer en ging onder de douche staan. Na het douchen deed ik m'n kleren aan. We hoefde geen uniform aan in het weekend. Toen ik uit de badkamer kwam was Harry ook al wakker. "Goeiemorgen" zei Harry vrolijk. "Hey! Ik ga even naar Ron" Zei ik terug. Harry knikte. Ik liep de deur uit en holde naar de ziekenzaal.

mevrouw pleister zat naast Ron. Ze lachte vriendelijk. "Gaat het een beetje beter" vroeg ik. "Jawel, hij heeft een flinke klap gehad. Hij kan vandaag beter nog even uitrusten" zei mevrouw pleister. Ik knikte en liep naar Ron. "Ik laat jullie wel even alleen" zei mevrouw pleister grijnzend. Oh nee he, ze dacht waarschijnlijk dat ik en Ron samen waren-

"Het is m'n broer man" dacht ik in mezelf. Maar goed, ik ging naast Ron zitten en streelde met m'n vinger over z'n wang. Ginny kwam de ziekenzaal ook binnen gelopen. "Gaat het al beter?!" Vroeg Ginny. Ze ging aan de andere kant van Ron zitten. En pakte Ron z'n arm vast. Toen keek ze naar mij. Ik weet dat je gevoelens voor Malfoy hebt An" zei Ginny met een zachte blik. "We zijn uit elkaar" zei ik. Ik keek haar sip aan. Het boeide haar niet zo veel. Ginny stond op. "Kom je? We moeten naar de eetzaal" zei Ginny ze pakte m'n hand en trok me mee.

"Heb je al iemand voor het bal?" Vroeg Ginny. "Nee, echt jammer dat jij niet mee mag" zei ik. "Ja ik vind het ook wel balen, maar goed" zei Ginny met een brede lach op haar gezicht. We kwamen aan in de eetzaal. Luna zat aan de tafel van Ravenclaw en ze zwaaide vrolijk naar me. Ik besloot om even naar haar toe te lopen. "Hey! Heb jij al iemand voor het bal?" Vroeg ik aan Luna. "Ja, ik ga met Neville" zei Luna, Ze bloosde helemaal. Ik grijnsde. "Leuk, ik heb nog niemand. Maar ik moet gaan zitten. Ik spreek je later" zei ik en Luna knikte.

Ik nam plaats aan de eettafel naast Draco. Hij keek me aan met een zachte blik. Ik negeerde het. Er stond heel veel lekker eten op tafel. "Hey, alles goed?" Vroeg Draco. Ik knikte. Ik stopte snel een ei in m'n mond. "Omdat we uit elkaar zijn, betekent het toch niet dat we niet meer kunnen praten?" Vroeg Draco met een grijns. Ik negeerde het weer. Ik was best boos op hem omdat hij m'n broer half bewusteloos had geslagen, maar toch ben ik nog smoorverliefd op hem. Maar toch wil ik afstand houden. Na het eten

gingen Hermione, ik en Harry samen naar het Hogwartsveld. Daar kan je allemaal dingen kopen enzo. Ron ging niet mee natuurlijk. Hij wist niet eens van een bal af. We liepen een jurken winkel binnen. "Uhm ik ga een winkel hiernaast." Zei Harry. Hij wees naar een winkel voor pakken. Hermione en ik lachte. We liepen met z'n 2en naar binnen. Hermione had een donkerblauwe jurk gezien die ze wilde passen en ik een oudroze jurk met laagjes.

We stapte de pashokjes in en deden de jurken met een toverspreuk aan. Daarna stapte we uit het pashokje. "Wow! Je bent prachtig." Zei Hermione. "Jij ook! Het staat je heel goed" zei ik. Deze nemen we! we betaalde de jurken en kwamen de winkel uit. Harry kwam ook de winkel uitgelopen. "Gelukt?" Vroeg Harry. Ik en Hermione knikte. We liepen terug naar binnen. Luna kwam op ons aflopen.

"En, hebben jullie een jurk?" Vroeg ze enthousiast. "Ja!" Zei ik. "Heb jij er ook al een Luna?" Vroeg Hermione. Luna knikte. "Ik moet gaan, Dumbledore wou me spreken." Zei Luna. "Oke, doei!" Zei ik vrolijk. Harry ik en Hermione liepen met z'n 3en door de hal. Opeens hoorde ik een stem achter me. "Anna, kan ik je spreken?" Ik herkende de stem gelijk. Ik draaide me om. Harry en Hermione ook. Het was Draco

"Oke dan" zei ik verbaasd en ik liep met hem mee. ik keek nog even naar Harry en Hermione en ik lachte. Toen we de hoek omgingen. Stopte  Draco met lopen. "Uhm ik heb een vraag, wil je samen naar het bal?" Vroeg Draco. Hij keek me met een zachte blik aan. Ik keek hem aan met een blik van: "nope" ik wou heel graag maar omdat we uit elkaar zijn lijkt het me het beste om niet samen te gaan. "Draco, we zijn uit elkaar, het beste is om wat afstand te houden" zei ik. Hij keek teleurgesteld. "Oke" zei hij.

Opeens zakte hij naar de grond. Hij was flauw gevallen of zo iets. "DRACO?!" riep ik bang. Ik ving hem nog net op en nam hem in m'n armen. "Word wakker!" riep ik. De tranen rolde over m'n wangen. "Iemand! Help!"

Can't stop loving you// a Hogwarts lovestoryWhere stories live. Discover now