18 & verjaardagsbrieven

626 15 10
                                    

Het was inmiddels al 16:00 dus we besloten om morgen verder te gaan met het project "ik ga even naar Hagrid" zei Harry. "Ik ga wel mee!" Zei Hermione en ze holde achter Harry aan. Draco en ik zaten naast elkaar en het was doodstil. "Zijn we vrienden?" Vroeg Draco opeens. Hij had geen uitdrukking op z'n gezicht en hij keek naar voren. "Ja, tuurlijk zijn we dat." Zei ik terwijl ik m'n hoofd naar hem draaide.

Draco keek naar m'n arm. Hij zag het litteken op m'n arm dat Harry ook had. Harry wist niet dat ik dat litteken had, omdat ik het niet durfde te vertellen. "Waarom heb je hetzelfde litteken als Potter?" Vroeg Draco verbaasd en ik trok m'n arm snel weg. "Uhm gewoon" zei ik snel. Hij keek me verbaasd aan. "Oke" zei Draco. "Ik weet het zelf ook niet" zei ik. Draco knikte en hij liep naar de deur. "Gelukkige verjaardag Anna" zei hij glimlachend. Hij deed de deur open en liep weg. Ik was helemaal alleen in de kamer dus ik besloot om even een boek te lezen.

Terwijl ik las hoorde ik getik op het raam. onze familie uil, Edward stond daar met een aantal brieven in z'n bek. Ik liep naar het raam en schoof hem open. Edward kwam naar binnen vliegen en hij lande op het bed van Harry en mij. Ik liep naar Edward toe en pakte de brieven uit z'n bek. "Ga maar" zei ik met een grijns en Edward vloog weg. Ik maakte de eerste brief open:

Hallohallo annie,
Gefeliciteerd met je verjaardag! 16 dachten we, of werd je nou 17? We vragen het straks aan mam. Oh 16 roept ze nou gefeliciteerd met je 16e verjaardag dan!

Hopelijk heb je het leuk op Hogwarts. We hoorde dat je was ingedeeld in Slytherin en mama was er niet erg blij mee moeten we zeggen maar goed. Kijk je wel uit voor die Draco? Hij zit in hetzelfde jaar als jou dachten we. En mam zei ook dat je met Harry hebt. Het gaat wel goed volgens mij en hopelijk zorgt Harry goed voor je.

Ps: kan je Ron een keer heel hard slaan voor ons? Hij reageert namelijk niet op onze brieven.

je grote broers Fred & George

Ik stopte de brief weer in de envelop en ik had een glimlach op m'n gezicht. "Dankje" fluisterde ik. Ik pakte de volgende brief en maakte hem open:

Lieve Annabel,
Gefeliciteerd met je 16e verjaardag! Ik hoop dat je een fijne dag hebt en dat je het leuk vind op Hogwarts. Ik ben wel erg boos dat je in Slytherin zit, maar goed!

Ik hoorde ook dat je met Harry hebt van Ginny. Als je thuis bent leg je alles maar uit. Doe je het wel veilig alsjeblieft? En zeg tegen Ron dat hij brieven moet terug sturen!
  
Doei lieverd
Molly en Arthur

Omg, heeft ze echt zojuist gezegd doe het veilig? m'n hoofd was helemaal rood en ik stopte de brief weer terug in de envelop. Ik pakte de een na laatste brief en maakte heb open:

Hoi Anna,
Ik weet dat ik ook op Hogwarts zit, maar ik wou je toch gewoon even een brief sturen.

Gefeliciteerd met je verjaardag! En maak er gewoon maar een super leuke dag van. Ik hou heel veel van je en ik wil dat je gelukkig bent. Ik kom je dadelijk wel een knuffel geven want ik ben niet zo goed in brieven schrijven.

Liefs van je hopeloze vriendje, Harry

Ik lachte terwijl ik de brief las. Harry was inderdaad erg slecht in brieven schrijven. Maar het was wel heel erg lief en schattig. Ik deed deze brief ook in de envelop en pakte de laatste brief:

Lieve lieve lieve Anna,

Gefeliciteerd met je verjaardag! Je bent eindelijk 16. Ik ken je nu ongeveer 4 maanden en je bent nu al m'n beste vriendin. Ik zal er altijd voor je zijn omdat ik weet dat jij er ook altijd voor mij bent.

Ik hou van je en ik hoop dat je een leuke verjaardag hebt.

Liefs Mione

Awhh, dit was echt een lieve brief. Ik wist dat ik er geen van Ron zou krijgen, omdat Ron nooit brieven schrijft. Maar goed, ik weet wel dat hij van me houd hoor.

UPDATE
Hey iedereen! Ik wil jullie heel erg bedanken want ik heb gewoon bijna 700 reads.. wow haha. Maar goed, vandaag even 2 delen omdat ik super lang niet meer geplaatst heb. Zet in de reacties wat je van het verhaal vind en als je vragen hebt stel ze! Xx mij

Can't stop loving you// a Hogwarts lovestoryWhere stories live. Discover now