16.

1K 42 3
                                    

Minut melkein kaatanut henkilö sulkee nyt oven takanaan. Näen edessäni pitkän miehen, jonka tunnistan saman tien Liamiksi.

"Thea! Näkee sinuakin. Mitä sä teet mun oven takana?"

En minä täällä tarkoituksella oleile, vaan sinä melkein kaadoit minut.

"Mä olin menossa suihkuun, kun joku avasi oven mun edessä ja melkein kaatoi mut."

Katson Liamia ja odotan, että hän tajuaa, mistä puhun.

"Kuka kaatoi? Ei kun hetkinen...se taisin olla mä. Sori."

Liam naurahtaa sanojensa perään. Hän ei vaikuta olevansa lainkaan pahoillaan. Ei sillä, että minulle olisi käynyt mitenkään pahasti, mutta hän voisi edes jollakin tavalla ilmaista oikeasti olevansa pahoillaan. Pelkän 'sori' sanominen ei välitä anteeksipyyntöä. No menipä tämä taas syvälliseksi. Ehkä voisin jättää asioiden analysoinnin hiukan vähemmälle ja vaikkapa vastata Liamille.

"Juu, ei haittaa. Ei mulle käynyt kuinkaan."

Väläytän nopean hymyn ja olen jo jatkamassa matkaa kohti suihkutiloja, kun Liam keskeyttää matkantekoni.

"Hei. Miten sä tunnet Nicholaksen? Tai siis, totta kai mä tiedän miten te tutustuitte, koska se on suurin piirtein vuosikymmenen juoru täällä, mutta oletteko te jutelleet syvällisemmin tai jotain sellaista?"

Yllätyn Liamin puhetulvasta. En ole tottunut siihen, että joku muu kuin minä pälpättää ja jaarittelee noin paljon. Jollakin tavalla tuntuu oudolta ja hauskalta nähdä joku toinen samassa asemassa.

Miksi Liamia kiinnostaa niin paljon minun ja Nicholaksen välit? Toki hän tuntee Nicholaksen ja saattaa vain yksinkertaisesti olla utelias, mutta on aika outoa udella tuolla tavalla suoraan.

"No siis ollaan me Nicholaksen kanssa juteltu jonkin verran. Mutta en mä kai sitä kovin syvällisesti vielä tunne. Ja miksi sua kiinnostaa meidän välit niin paljon?"

Liam virnistää. Hän pitää käsiään harmaiden collegehousujensa taskuissa ja katselee kattoa.

"No ei mulla ole mitään sen kummempaa syytä. Kunhan kyselen. Kun kerran serkkuja ollaan, niin onhan se ihan kiva tietää, mitä toinen puuhaa ja kenen kanssa."

Mitä? Ovatko Nicholas ja Liam serkkuja? Miksi ihmeessä kuulen siitä vasta nyt? Miksi Nicholas ei ole maininnut asiasta minulle? No en ole kylläkään ole tiennyt Liamin olemassaolosta kovin kauaa, mutta luulisi nyt, että se olisi tullut ilmi jossakin keskustelussa.

Tarkastelen Liamia uudelleen. He ovat Nicholaksen kanssa niin erinäköisiä. Heistä ei olisi ikinä voinut päätellä minkäänlaisia sukulaisuussuhteita. Toinen on stereotyyppinen skandinaavialainen mies ja toinen on kuin suoraan jostain Italian saarelta. En kuunnellut kovinkaan tarkasti maantiedon tunneilla, joten Italian saarten nimet ovat hieman hakusessa.

"Te olette siis serkkuja?"

"Joo."

"Ja kummallekaan ei tullut mieleen kertoa mulle?"

"No me ollaan tunnettu vasta tosi vähän aikaa. Ja mä oletin, että Nicholas olisi kertonut sulle jo. Jos te kerran olette niin läheisiä."

No ei ole Nicholas kertonut. En tosin tiennyt edes Liamista vielä pari päivää sitten, joten ehkä siinä ei ole mitään outoa, että en tiennyt heidän olevan serkuksia.

"No ehkä Nicholas unohti. Mutta nyt mun on oikeasti pakko mennä suihkuun. Jutellaan joku toinen kerta enemmän."

"Pidetään mielessä."

Liam vinkkaa minulle silmää ja hymyilee maireasti. Itse jatkan matkaani sen kummemmin huomioimatta Liamia ja löydän pian tieni suihkuille. Yksi suihkukopeista on lukollisen oven takana ja päätän mennä siihen. En halua kenenkään yllättävän minua kesken suihkun.

Anything for youWhere stories live. Discover now