18.

974 44 12
                                    

Mitä! Nicholas on tulossa? Voi paska!

"Mitä me tehdään?"

Katson hädissäni Liamia. Kumpikaan meistä ei todellakaan saisi olla täällä. Ja jos jäämme kiinni, ja vieläpä yhdessä, ja minä pukeutuneina Liamin vaatteisiin, mitään hyvää ei voi tapahtua.

"En mä tiiä! Nicholas ei saa nähdä meitä yhdessä! Sun on mentävä piiloon!"

"Miksi mun on mentävä piiloon? Et säkään saisi olla täällä!"

"No ensinnäkin, sä oot pienempi ja mahdut helpommin piiloon, toiseksi, mulle koituu vähemmän harmia, jos mä jään kiinni, ja kolmanneksi, meillä ei oo aikaa riidellä tästä. Mee heti piiloon!"

Vau. Liam osaa tosipaikan tullen olla aika vakuuttava. Ja hänen perustelunsa ovat tarpeeksi pitävät.

"Okei, okei. Mutta mihin mä meen piiloon?"

Liam katsoo ympärilleen pukuhuoneessa. Hänen katseensa pysähtyy pukuhuoneessa olevan kaapin kohdalle. Se ei ole todellakaan tarpeeksi suuri mahduttamaan Liamia, mutta minä saattaisin juuri ja juuri mahtua sinne.

"Mene tuonne kaappiin piiloon! Mä esitän Nicholakselle, että mä olen tullut yksin uimaan, missä ei ole mitään epäilyttävää. Sitten kun mä annan merkin, sä voit tulla ulos. Ja voilà!"

"No hyvä sun on sanoo. Sä et joudu änkeen itseäsi pieneen kaappiin."

Avaan kuitenkn kaapin oven sen suurempia jupinoita. Sen sisällä roikkuu muutama pyyhe, mutta se on muuten tyhjä. Kapuan varovasti kaapin sisälle ja Liam heittää märät vaatteeni ja muut mukanani olleet tavarat sisään.

"Jos Nicholas löytää noi, meidän mahtava suunnitelma menee pieleen."

"No onneks se on muuten täysin aukoton."

Liam tuhahtaa ja laittaa kaapin oven kiinni. Jään seisomaan kumarassa kaappiin, erittäin epämukavassa asennossa. Märät vaatteeni ja tavarani ovat kaapin pohjalla. Vaihdan varovasti asentoa ja juuri silloin kuulen oven avautuvan.

"Liam. Mitä sinä täällä teet?"

Pidätän hengitystäni ja odotan Liamin vastausta kauhun vallassa.

"Kävin uimassa. Mitäs muutakaan."

"No kyllä minä sen verran pystyn itsekin päättelemään. Mutta miksi juuri täällä? Eikö Amerikassa ollut tarpeeksi uima-altaita?"

Amerikassa? Sielläkö hän on ollut?

"Hyvä veto serkku. Amerikka alko käydä vähän liian pieneksi meikäläiselle. Siks mä päätin tulla takaisin tänne."

"Minun mielestäni Norja on pienempi kuin Amerikka."

"No niin se taitaa olla. Mutta se ei oo se pointti. Mä kaipasin mun serkkua ja yhtiötä. Niitä ei Amerikassa, ja vielä tarkemmin Los Angelesissä, ollut."

"Vai että olet sinä siellä viimeiset kuukaudet ollut. Minä en muista saaneeni yhtäkään postikorttia tai edes tekstiviestiä."

"Mä oon ollut aika kiireinen, kyllä mä muuten olisin sua jotenkin huomioinut."

"Joo, varmasti. Mutta minä menen nyt uimaan, joten voisitko ystävällisesti poistua?"

"Juu, mä olinkin just menossa."

Näen kaapin oven raosta, kuinka Liam noukkii pyyhkeensä ja vaatteensa. Hän on jo astumassa ulos ovesta, kun Nicholas tarttuu hänen käsivarteensa.

"Ja Liam. Minä en sitten halua nähdä sinua enää ikinä täällä. Onko selvä?"

Miehet tuijottavat toisiaan hetken. Liam näyttää siltä, että hän voisi hetkenä minä hyvänsä lyödä Nicholasta suoraan naamaan. Niin ei kuitenkaan tapahdu, vaan Liam vetäisee itsensä irti Nicholaksen otteesta ja kävelee pois oven sulkeutuessa hänen takanaan.

Anything for youWhere stories live. Discover now