3. Bölüm Ortaokula Başlarken

4.3K 233 67
                                    


Orta Okul.

Nihayet okul kayıt zamanı gelmişti. En azından 7 / 24 babamla olmak zorunda kalmayacağım için seviniyordum. Babam beni ilçe merkezinden biraz uzak olan bir okula yazdırdı. şimdi okulun adını zikretmek istemiyorum. Okula gittik giderken başımın etini yedi babam.

- Takdir alacaksın.

- Elimden geleni yaparım.

- Elinden gelmeyeni de yapacaksın. O takdiri elinde göreceğim.

- Tamam baba.

Ben başı öne eğik yere baka baka gidiyordum. Başımı kaldırıp konuşsam bana mı dikleniyorsun diyecek ve okulun önünde bana vuracaktı belki babam. isyan mı bilmem ama bazen Allah'a neden benim böyle bir babam var. Herkesin babası çocuklarını seviyor. Onlara hediyeler alıyor. Onların elinden tutup gezdiriyor. Çocuklarına bir şey olmasın diye canını veriyor. Benim babamsa benim ölmemi istiyor neden. Neden. Diye isyan ediyordum.

Babam kayıt yaptırmıştı. Ben eve döneriz diye düşünürken okul alışverişi kitap defter işlerini halledip direk inşaata geçtik. Alışverişte aldıklarımız da inşaata gelmişti haliyle.

Babam :

- iki dairelik parkeyi taşı. Ben parke döşemeye başlayacağım ama önce bir şeyler yeyip geliyorum sana da bir şeyler alırım dedi ve gitti.

Ben bir an önce parkeleri taşıyıp bir kaç paket parkeyi de döşenmeye hazır bir şekilde hazırladım. Babam halen görünürlerde yoktu. Saat 5 oldu babam 12 de gitmişti. Benim midem gurulduyor. Açlıktan iki büklüm. Ben açlığa hiç dayanamam.

Ziftin altındaki ateşi canlandırdım. Bir kaç odun parçası ve parke parçaları attım. bir kaç teneke zifti de hemen ateşin yanına hazırladım. ateşle oynuyordum bir odun parçasıyla. Birden ne olduğunu anlayamadan ensemde bir acı hissettim.

Babam:

- Lan it oğlu it bütün işlerin bitti de ateşle mi oynuyorsun? Yine mi bir yerlerini yakıp yatacaksın günlerce?

- Baba ben seni bekledim. Parkeleri taşıdım. Zift de hazır. Seni beklerken ateşi canlandırıyordum.

- Lan bana bir de cevap mı veriyorsun? Diyerek bir tokat daha yedik tam oldu.

- Al ye şunları

Babamın al ye şunları dediğine baktım. Babam kendine dürüm yaptırmış afiyetle yiyor başımda. Bana da bakkaldan gelirken bir ufak meyve suyu ve bir bisküvi almış. Ben sabahtan beri acım midem yapışmış. Ama babam işte ne diyebilirim ki ? Babam bana ateşi söndürüp eve gitmemi söyledi ve gitti. Ben ateşi söndürüp eve geldim ama kapı kilitli. Babam bana anahtar yaptırmamıştı. Bu gün yaptıracağım yarın yaptıracağım diyerek geçiştirdi her seferinde. Ben elimde okul kitap ve defterlerinin olduğu çantalarla kapının önünde oturuyordum.

Hava karardı ve halen babam yok. bir an önce gelsin artık diyordum içimden. Yarın okul var kitapları defterleri kaplamalıydım. Artık iyice sessizleşti etraf saat gecenin 11 i oldu babam çıkageldi keyfi yerinde kapıyı açtı bana bakmıyordu bile içeri girdi bende peşinden girdim. Kitapları defterleri masanın üzerine koydum ve kaplama malzemelerini çıkardım. Babam bana seslendi :

- Çay koy keyfim yerinde bir demlik çay demle de keyif yapayım.

- Baba ben acıktım.

- Bana mı sordun acıkırken. Orada ekmek var git ye çayı demle zıbar yat.

-...

Çayı ocağa koydum dolapta domates vardı domatesi dilimledim bir tabağa koydum ve ekmekle yedim. Çay demlenmişti ve ben biraz doymuştum babama çayı götürdüm. Adamdaki keyif yerinde balkonda çay keyfi. Ben bir bardak çay aldım ve hızlıca bir kaç kitap kapladım. Gidip yattım. Gece gözüme pek uyku girmedi sabah hazırlanıp çayı demledim kahvaltı için babamı kaldırdım bir bardak çay içip babamdan para istedim okula gitmek için.

MUSTAFA HAKKINDA HER ŞEY- DEVAMI "KUTUDAKİ SON KIBRIT ÇÖPÜ" KİTABINDA Where stories live. Discover now