31. Tersanede Son Gün

3.8K 116 91
                                    

İzometrik işini iyice kapmıştım. Hava fazla sıcak. Öksürmeye başladım iyice ağrım da artmaya başlıyor. İşi de bıraktım bırakacağım artık. Patrona çıktım

"Muammer abi bu hafta sonu bırakırım konuştuğumuz gibi iki ay dolacak hem hasta da oluyorum " dedim. Bırakmamı istemedi :

" Mustafa senin kafan bu işe çalışıyor, elin de yatkın. Okuyup ne yapacaksın. Sana Önder'in iki katı maaş veririm izometrik imalatları ikiniz yaparsınız"

" Muammer abi öncelikle bana iki katı maaş vermektense bana yapacağınız zammı ikimiz arasında paylaştırmanızı isterdim çalışmaya devam edecek olsam. Ama Lise 3 e geçtim. Bir sene sonra da üniversite var. Lise den üniversiteye geçiş yaz tatilinde de çalışabilirim belki ama okumak istiyorum. Allah razı olsun hakkım neyse verdiniz bana. " dedim ve tokalaşıp çıktım oradan. Üzerimi değiştirirken şirketin yazıcısı bir zarf verdi bana. Belli para var içinde. Allah razı olsun dedim ve üzerimi değiştirip arkadaşlarla vedalaştım ve çıktım. Vedalaşmakısmı biraz üzücü oldu benim için. İyi kötü günlerimiz oldu oarada kopamıyorum hemen. Yapacak bir şey yok.

Hafta sonu Emrah ile Sinem'in olduğu köye gideceğiz. İşten çıkmam gerek.

O gece çok pis öksürüyorum ve öksürdükçe sırtım omzum ağrıyor. Öksürük balgamlı. Balgamda ise kan.

.....

Arkadaşlar bir sonraki bölümde yolculuk ve Emrah olacak.

Umarım bölümü beğenirsiniz. Sizleri tersane ile çok sıkmak istemedim ama bu da benim o seneye ait anılarım bilmeniz gerekti. Keyifli okumalar. Beğeni ve yorumlarınızı esirgememenizi istiyorum. İlgi ve alakanız için teşekkür ederim.

Huzunbaz Mustafa.

MUSTAFA HAKKINDA HER ŞEY- DEVAMI "KUTUDAKİ SON KIBRIT ÇÖPÜ" KİTABINDA Where stories live. Discover now