Bölüm 2 - Ayrılık

75.9K 339 38
                                    

Okuyan arkadaşlar anlatış tarzımdaki eksikleri ve beğenmedikleri noktaları yazarsanız çok sevinirim..
İyi okumalar.. :)

Medya : Mert
--
Mert

Çok sıkılıyordum. Okul kapanalı bir ay olmuştu ve Aybüke ile görüşmem daha da zorlaşmıştı. Onu okulda her gün görürken şimdi sadece sesini duyabiliyordum belki haftada bir gün (o da ikimiz de izin alabilirsek ) sinemaya gidiyor öyle görüşüyorduk. Aramızdaki en büyük sorun ise benim liseyi bitirmem onun hala okuyor olması, benden bir dönem küçüktü de kendisi.. Böyle bir sorunu defalarca konuştuk, tartıştık her seferinde bir sonuca bağladık ama hep bu konu su yüzüne çıktı. Şimdi ise telefondan bu konuyu cözmek oldukça zor oluyordu.

Bir gün çok feci tartıştık ve yüzyüze konuşmazsak sorunu çözemeyecektik. Buluşalım dedi, bu beni şaşırtmıştı açıkçası. Cünkü genelde ben isterim hep buluşmayı, görüşmeyi.. Dolmuşa bindim ve şehir merkezine geldim yazlıktan. Meydandaki büyük alanın girişinde beni bekliyordu. Beni görünce gülümsedi ve bu beni şaşırttı, o da benim gibi kincidir çünkü. Gidip bir banka oturduk sorunları konusacagız diye düşürken,
" ben ayrılmak istiyorum Mert" dedi. Neye uğradıgımı sasırdım. Boşluğa düşmüştüm, nereye gideyim ne hissedeyim ne yapayım bilemiyordum. Bu zamana kadar çok kavga ettik ama hiç ayrılık kelimesi kullanmadık, çünkü hic düsünmedik, en azından ben. Diyemedim birsey, sanki bogazım dugumlendi. Icimde birsey acidi sanki, boyle yaşayanlar bilirler cok sey soylemek istersin ama ne dersen de hicbir etkisi olmayacagini bilirsin ya.. Ayni o sekilde bakti bana. 7 aydir askla bakan kız bir anda değisti karsimda.

"Sen mezun oldun ve gidiceksin, cok dusundum ve ben uzaktan bu iliskiyi yurutemem Mert" dedi yuzume bile bakmadan. Insan ayni konuyu defalarca konusunca artik konusmak istemiyor. "Konustuklarimizi hatirliyorsun dimi ? Istersen neler yapabilecegimi ? Yurutebiliriz biliyorsun degil mi ?" derken gozlerimden ilk kez bir kiz icin akittigim yaslar suzuldu. Bana bakti ve "evet herseyi dusundum, kimseden benim icin fedakarlik felan yapmasini isteyemem ilerde basima kakilir sonra ayrilalim istegim bu" dedi. Dedigi gibi de kalkti gitti.. Ust uste sok gecirmek ne demek o zaman anladim. Aylarca beni seven kiz bu degildi sanki, gozlerime bakip konustugunda ici titreyen kiz .. Bir anda insan nasil bu kadar degisir ? Nasil bu kadar soguk ve acimasiz konusur ? Ben onun icin neleri goze almistim, bir sene kazanmam beklerim demistim, olmadi burayi yazarim hangi bolum olursa olsun burda kalirim demistim, sen kazanamazsan da benim gidecegim sehre gelirsin diye dusunmustuk.. Ama hicbiri ona yeterli gelmemis belki de..

Bir sure kendimi toparlamak icin bankta oturdum, sonra sahil kenarina inip denizle basbasa kaldim. Mesaj atmak, aramak istedim, neden demek istedim ama yapamadim. Bu sehrin her kosesinde onunla anilarim ve guzel yasanmisliklarim varken burada kalamayacagima karar verdim..Kalktim, son kez evinin onunden gectim ve dolmusa atlayip yazliga dondum. Ne yemem kaldi ne icmem, aradan 1 hafta gectikten sonra bile kafami dagitamiyordum. O zamanlar en sevdigim sarki Manga Cevapsiz Sorular olmustu. O kadar uyuyordu ki bana, bize.. Bikana kadar onu dinledim, her dinledigimde onu hatirladim, anlayacaginiz kendime bile bile iskence ettim.

1 hafta daha gectikten sonra, beni facebooktan engelledigini anladim, farkli bir hesap acip ismine baktigimda ise baska bir erkekle cekinilmis profil fotografini gordum. Ne denir ki ? Hangi kelime en uygunu olur ? Belki benden sonra oldu, belki de benimle bitirmesinin sebebi oydu.. Bunu hicbir zaman ogrenemedim. Isin dogrusu ogrenmek de istemedim, cunku evet ben bir korkagim sanirim... Olan bana oldu, 1 ay agladigimla kaldim. Kararim kesin ve netti, baska sehre gidecektim ve tercihlerimi yaptim, kimya veya biyoloji ogrt. okumak istiyordum ve onlarla doldurdum tercih listemi. Ilk baslara da belki gelir diye puanima gore ucuk yerleri ve bolumleri yazdim. Ve malesef 2. Tercihim geldi, fizik tedavi.. egeye gidiyordum, bu sehirden ve vefasiz insandan uzaklara...

Umarim sıkılmamıssınızdır, bu bolum biraz aciklayici olsun dedim ve bu sadece giris kismi oldu, yeni bolumde yolculugumuz basliyor, takipte kalirsaniz mutlu olurum :)

Üniversite (+18)Where stories live. Discover now