LVI

731 35 3
                                    

~~~~een week later~~~~~
P.o.v. Sofie
Ik werd wakker van mijn wekker en zette die meteen uit. Vandaag is mijn eerste schooldag op mijn nieuwe opleiding. Ik draaide me om en zag dat Niall nog sliep. Ik glimlachte, hij is zo schattig! Ik stapte uit bed en liep naar mijn kledingkast. Ik pakte er een driekwart broek uit en een vel roze t-shirtje. Ik trok het aan en liep door naar de badkamer waar ik mijn haren en make-up goed deed. Toen ik tevreden was deed ik mijn sokken aan en liep naar beneden. Eenmaal beneden aangekomen liep ik meteen door naar de keuken waar ik Harry aantrof. 'Goede morgen Styles!' Begroette ik hem. 'Hey Soof! Klaar voor je eerste dag?' Vroeg hij. 'Ja, ik heb er zin in' zei ik. Ik maakte mijn ontbijtje en at dat op. Gelukkig had ik mijn tas gister al klaar gezet. 'Waar is Nialler trouwens?' Vroeg Harry. 'Die slaapt nog' zei ik. 'Je weet dat hij je vandaag naar school wilt brengen?' 'Ja, maar dat wil ik niet. Ik wil niet dat iedereen ziet dat ik zijn vriendin ben en meteen vrienden wilt zijn om jullie te ontmoeten. Snap je?' Vertelde ik. 'Alsnog, hij wilt je wegbrengen' zei hij. 'Dat weet ik... Ik ga zo wel even bij hem kijken' zuchtte ik. Ik liep naar boven. Ik wilde hem eigenlijk niet wakker maken, maar ik weet hoe graag hij me wilde wegbrengen vandaag... Ik liep zachtjes onze kamer in en zag dat hij nog heerlijk lag te slapen. Ik sloop naar hem toe en toen ik naast hem stond gaf ik hem allemaal lieve kusjes waardoor hij wakker werd. Hij draaide zich om en keek me aan met zijn slaperige, maar nog steeds prachtige ogen. 'Hey prinses' zei hij. 'Moge Honey! Ik ga zo naar school' zei ik met de hoop dat hij me alleen liet gaan. Begrijp me niet verkeerd, ik hou van hem! Maar ik wil niet dat iedereen me aardig vind door hem... 'Ik maak me meteen klaar en dan breng ik je!' Zei hij. Ik glimlachte, 'zeker? Ik kan ook zelf'. 'Nee! Ik breng je!' Zei hij vast besloten. Hij sprong uit bed en rende meteen naar de badkamer. Ik glimlachte en liep naar beneden. Ik pakte mijn mobiel en keek wat rond op twitter.
Na een kwartiertje stond Niall voor me helemaal klaar om te gaan. Ik had ondertussen mijn jas en schoenen al aan en mijn tanden al gepoetst. Ik hing mijn tas om mijn schouder (schoudertas, snappie?) en zei Harry gedag die als enige (behalve Niall en mij) wakker was. 'Succes Soof!' Zei Harry. Niall en ik zeiden gedag en we stapten in zijn auto. 'Wil je me een eindje verder bij de school vandaan afzetten?' Vroeg ik hem. 'Schaam je je voor mij?' Vroeg hij. 'Nee! Zeker niet! Ik wil gewoon niet dat ze zien dat je mijn vriendje bent en me vervolgens aardig vinden alleen om dichter bij jou te staan, snap je?' Vertelde ik. 'Ja ik snap het' zei hij. Voordat hij de auto startte deed hij een pet en een zonnebril op. 'Tevreden?' Vroeg hij lachend. 'Ja' lachte ik. Hij startte de auto en we reden weg. Ik merkte dat ik gespannen was, maar ik wilde niet nerveus overkomen. 'Prinses, onthoud: het is iedereens eerste dag! Niet alleen die van jou!' Zei Niall. Ik knikte en zuchtte. 'Don't be nervous' zei hij. 'You're prettier when you're happy!' Zei hij. Ik glimlachte en hij legde zijn hand op mijn been. 'Thanks honey' zei ik. 'No problem prinses' zei hij glimlachend.
Niet veel later kwamen we aan bij de parkeerplaats van de school. Deze was vele male groter dan elke andere parkeerplaats van de middelbare scholen. Dat is ook wel logisch, want hier heeft bijna iedereen een rijbewijs en een auto, omdat iedereen hier 18 jaar of ouder is. Niall stopte de auto voor school en draaide zich om naar mij. 'Succes prinses! Ik sta hier om 15:30 weer!' Zei hij. 'Dankje Niall! Je bent de beste' zei ik en ik zette kort mijn lippen op die van hem. 'No problem! Have fun!' Zei hij voordat ik uitstapte. Ik hing mijn tas op mijn schouder en sloot de autodeur achter me. Ik bekeek de school. Het was een grote maar best mooie school. Het zag er netjes uit. Ik liep via het schoolplein naar de ingang en liep naar binnen. Ik kwam terecht in een lange gang met aan beide kanten allemaal deuren. Ik had mijn rooster op mijn telefoon staan en zag dat ik naar lokaal 134 moest. 1 verdieping omhoog dus. Ik zocht het trappenhuis en toen ik die had gevonden liep ik 1 trap op waardoor ik op de eerste verdieping aan kwam. Ik liep langs de lokalen. 128. 129. 130. 131. 132. 133. 134! Ik opende de deur en liep naar binnen. Ik zag dat er nog bijna niemand was. Op 2 meiden na. Ik liep naar de docent toe. Ze zag er best oud uit. Ik schat rond de 40 ofzo. 'Ben ik goed?' Vroeg ik aan de docent. 'Ben je opzoek naar Nederlands?' Vroeg ze. 'Ja' antwoordde ik. 'Dan zit je goed, ga zitten' zei ze. Ik liep de klas verder in en ging aan een tafeltje zitten.
Langzaam liep de klas vol. Er kwam een meisje van mijn leeftijd naar me toe lopen. 'Hey, mag ik misschien bij jou zitten?' Vroeg ze. 'Tuurlijk!' Zei ik. Ze glimlachte en ging aan het tafeltje naast me zitten. 'Ik ben Abby trouwens' zei ze. 'Ik ben Sofie' zei ik. 'Leuk je te ontmoeten!' Zei ze vrolijk. 'Ja dat vind ik ook' zei ik. De docent begon met de les.
Na een uur ging de bel. Abby en ik stonden op en liepen het lokaal uit. 'Wat heb jij nu?' Vroeg ze. 'Ik heb nu engels volgens mij' zei ik. 'Ik ook! Gaaf!' Zei ze. We liepen kletsend naar lokaal 267. Abby vertelde dat ze elke pauze met haar vriendengroepje ergens ging zitten en ze vroeg mij of ik daar ook bij wilde zitten. Ik had gezegd dat ik dat wel wilde.
Dus zo gezegd zo gedaan. Het was pauze en ik liep met Abby mee door de kantine op zoek naar haar vriendengroep. Zij wist waar ze waren, maar voor mij was het zoeken. Uiteindelijk stopte Abby met lopen toen we bij een tafel stonden waar allemaal tieners van onze leeftijd zaten. 'Guys, ik wil jullie voorstellen aan Sofie. Ze mag toch wel bij ons zitten?' Zei Abby tegen de rest. 'Ja tuurlijk! Super gaaf!' Zei een jongen met bruin kort krullend haar. 'Sofie, dit zijn Benji, Merel, Tessa en Chloe' zei Abby terwijl ze iedereen om ste beurt aan wees. 'Hallo allemaal' zei ik. 'Waar is Jesse?' Vroeg Abby aan Merel. 'Die komt morgen pas' zei ze. 'Oke, nou er hoort ook nog een andere jongen bij, maar die komt vandaag niet' legde Abby mij uit. 'Oke, dan zie ik die morgen wel' zei ik. We gingen zitten en raakten in gesprek. Wat me opviel was dat niemand vroeg naar Niall of Louis. Ik denk dat ze me niet herkenden. Maar daar was ik wel blij mee.
De bel ging wat betekende dat mijn schooldag afgelopen was. Ik liep naar mijn kluisje die ik heb gekregen en pakte mijn jasje eruit. Ik deed die aan en sloot mijn kluisje weer. 'Hey' hoorde ik achter me. Ik draaide me om en zag een meisje van mijn leeftijd staan. Ze had donkerblond haar tot net over haar schouders. 'Hallo, kan ik je ergens mee helpen?' Vroeg ik. 'Jij bent toch Sofie?' Vroeg ze. 'Ja dat ben ik, wie ben jij?' Vroeg ik. 'Omg! Ik vind het zo gaaf om je te ontmoeten! Ik ben zo'n grote fan!' Zei ze hyper. 'Van mij?' Vroeg ik verbaast. 'Nee! Van One Direction!' Riep ze. Ik zuchtte, 'gaaf'. 'Ga je nu naar ze toe?' Vroeg ze. 'Nee ik ga naar mijn vriendin' verzon ik. 'O das balen maar mag ik hun nummer?' Vroeg ze. 'Sorry maar die geef ik niet zomaar' zei ik. Ze zuchtte, 'waarom niet? Ze houden toch van hun fans?'. 'Ja, maar...' Ik werd onderbroken door Merel die aan kwam lopen. 'Wat is hier aan de hand?' Vroeg ze. 'Niets' zei het meisje en ze liep weg. Ik zuchtte opgelucht. 'Dankje' zei ik tegen Merel. 'Geen dank! Ik zag dat ze je lastig viel' zei ze. We liepen samen naar buiten. Ik zag de auto van Louis staan. 'Ik zie je morgen, oke?' zei ik. 'Ja! Tot morgen!' Zei Merel die naar de parkeerplaats liep. Louis had zijn auto gewoon recht voor de school geparkeerd. Ik liep naar de auto en ik zag dat Niall uitstapte uit een van de deuren achter. 'Hey!' Zei ik. Ik lachte toen ik zijn zonnebril en pet zag. 'Niet lachen dit wilde jij' lachte hij. Ik gaf hem een zoen en we stapten in. 'Hey' zeiden de andere jongens. Ik zag nu pas dat Louis achter het stuur zat, Liam naast hem en Niall, Zayn, Harry en ik achter in. Ik zat bij Niall opschoot omdat er geen plek over was. 'Dus hoe was je eerste schooldag?' Vroeg Louis. 'Leuk! Ik heb meteen nieuwe mensen ontmoet! En zit al in een vriendengroepje' vertelde ik. 'Super' zei Liam. 'Maar waar gaan we heen?' Vroeg ik. 'We wilden met je een ijsje halen' vertelde Zayn. 'Lekker!' Zei ik.
Een half uurtje later kwamen we thuis aan. We waren door de mac-drive gegaan en hadden ons ijsje opgegeten op een parkeerplaats. Het was erg gezellig. Ik liep met mijn tas naar Nialls en mijn kamer en legde mijn tas op het bureau. Ik pakte mijn boeken eruit en begon aan mijn huiswerk. Ik werd al snel gestoord door Liam die binnen kwam. 'Hey Soof! Kan ik je helpen?' Vroeg hij toen hij zag dat ik aan mijn huiswerk zat. 'Het is niet zo moeilijk hoor' zei ik. Liam keek over mijn schouder mee wat ik aan het doen was. Hij hielp me wanneer ik het niet begreep en wanneer ik iets fout opschreef. Ik heb best wel wat van hem geleerd en hij kan echt heel goed helpen! Ik ben hem echt dankbaar!

Ontvoerd door 1D? {VOLTOOID✔️}Where stories live. Discover now