45. Fleur Calls Someone

3.7K 106 44
                                    

"Penguinkoekjes"

Heee, daar ben ik weer. Ik heb vakantie en al mijn vrienden zijn weg. Wie zou willen appen? Als je wilt, ik geef mijn nummer wel op prive chat. Meerdere kan ook. Maken we groepsapp aan. Doeixxx en spam maar helemaal vol. X

POV Cato
De volgende ochtend werd ik wakker doordat Fleur in mijn buik zat te prikken. "Mama, ikke honger" zei ze. Ik stond op en droeg haar naar de kamer. Ik zette de tv aan en maakte haar een boterham zonder korstjes met jam. "Ontbijtje voor Fleur en ontbijtje voor mam" zei ik. Fleur graaide het brood van het bord af. Ze stopte het netjes in haar mond. Zoë stond op. Ze lette even op haar terwijl ik ging douchen. Daarna deed ik Fleur in bad. Ze spetterde en speelde met het schuim. Ik deed haar een luier om en een roze jurkje. "Mama, zwemmen" zei ze. "Fleur, niet nu, het regent" zei ik. Zoë en Sam verdwenen in de badkamer. "Gaan zij samen?" Vroeg Fleur. Ik knikte. "Heb jij dat ook gedaan?" Vroeg ze. Die is er vroeg bij. "Ja, maar niet nu" zei ik. "Als je wat ouder bent vertel ik het je" zei ik. "Met wie dan, mama?" Vroeg ze. "Mijn ex vriendje" zei ik. "Wat is ex vriendje?" Vroeg ze. "Dat als je een vriendje had, en elkaar opeens niet meer ziet, als het uit is, veel te ingewikkeld voor jou" zei ik. Fleur ging met haar barbie spelen. Ik ging bellen. Een aantal mensen. Ze reageerden allemaal geschokt totdat ik vertelde dat het niet de mijne was. Kaj viel van zijn stokje vertelde Julia. Ik lachte even. Ik besloot dat ik haar ging dopen. Haar doopnamen waren dan Fleur Jacobus Zoë Maria Verbrug. Zoë was vereerd om peettante te worden. Kaj peetoom. Kaj zat nog in Nederland. Morgen was de doop. Ik had mijn doopjurk nog gevonden thuis. Fleur vond hem mooi. Ze had mijn telefoon te pakken. Dat had ik later pas door.

POV Luke
Ik wordt opeens gebeld. Cato? Er zou toch niks gebeurd zijn?

Ik: hallo Caat?

Zij: nee, mama is er even niet

Ik: huh, wie is je mama?

Zij: Cato is mijn mama. Hou jij van mijn mama?

Ik: ja, ik hou zeker van jouw mama, mag ik haar even?

Zij: *mama telefoon, "ik kom eraan" riep Caat* hallo?

Ik: hoi Caat, ik werd opeens gebeld door je dochter. Sinds wanneer heb jij een dochter, je bent niet zwanger geweest toch? We hebben het niet gedaan, toch?

Zij: nee, ik was in mijn oude huis en vond haar in mijn oude kamer. Ik besloot haar op te voeden. Mijn moeder is de echte moeder, dus ze is mijn zusje. Maar de kinderbescherming zei dat ik haar mocht hebben.

Ik: oke, ik schrok al

Zij: sorry dat ze je lastig viel. Het zal niet meer gebeuren.

Ik: dat is niet erg, ik verveelde me toch

Zij: oke, byee

Ik: doei

POV Cato
"Fleur, je mag niet met mijn telefoon hem bellen" zei ik tegen haar. Ze keek me aan met die grote onschuldige ogen. "Sorry, mammie" zei ze. Ik gaf haar een knuffel. "Die jongen houdt van mijn mama" zei ze. Ik bloosde. "Van wie?" Vroeg ik. "Van jou" zei ze. Ik tilde haar op en zette haar in de kinderstoel voor het middageten. Ik gaf haar een groente potje. Ze at het braaf leeg met een penguin lepel. "Penguinkoekjes" zei ik en gaf haar een koekje uit Engeland. Ze at het op. Ik bracht haar naar bed voor haar middagdutje. Daarna ging ik even zitten. Ik deed een klein dutje.

Na een uurtje werd Fleur ook wakker hoorde ik. Ik haalde haar uit bed en zette haar op haar speelkleedje. Het valt me op dat ze zeer weinig huilt. Ze is een lieverd. Daan is wel anders. Precies op dat moment ging de bel. Fleur rende naar de deur. "Mama, ik kan er niet bij" zei ze. Ik stond op en liep naar de deur. Pap, Sanne en Daan stonden voor de deur. Fleur verstopte zich weer achter me. "Zoë belde" zei hij. "Het doopsel is vanavond pas" zei ik. "Vind je jezelf niet wat jong?" Vroeg pap. Ik schudde nee. "Ze is geen last hoor" zei ik. Daan had haar al opgemerkt. "Wil je spelen?" Vroeg Fleur aan hem. Daan knikte. Ze liepen samen naar de woonkamer. Ze zaten gezellig met de auto's en barbie's te spelen. "Krijgt je grote zus geen knuffel?" Vroeg ik aan Daan. Hij stond op en sprong in mijn armen. Ik zette hem terug op het kleedje. Sanne en pap stelden me allemaal vragen. "Hoe is het met je vriendje?" Vroeg Sanne. "We zijn uit elkaar" zei ik. "What happened?" Vroeg pap. "Hij zoende een ander" zei ik. "Ben je er goed overheen gekomen?" Vroeg Sanne. "Ik was depressief, en ik ben nog steeds niet helemaal over hem heen" zei ik. "Bel hem op" zei Sanne. "Dat heeft die kleine al gedaan" lachte ik. Sanne schoot in de lach. "Weet die al hoe een telefoon werkt?" Vroeg ze. "Nee, ik had hem openstaan op contacten en zij had op de eerste getikt waarschijnlijk" zei ik. "Ik ben niet de eerste, ik ben zwaar beledigt" zei pap. "Ik zie dat je steentje erin zit?" Vroeg Sanne. "Jep, sinds de dag dat ik die bon kreeg, heb er totaal geen last van" zei ik. "Die piercing staat je wel leuk" zei Sanne. "Bedankt" zei ik. Ze dronken koffie. Zoë was ondertussen ook thuis gekomen. "Hallo meneer Verbrug" zei ze. "Zeg maar gerust mijn naam hoor" lachte mijn vader. "Ik ben Sanne en dat is Daan" zei Sanne. Zoë gaf haar een hand. "Zoë, Beste vriendin van Cato" zei ze. Ik keek bij de kinderen. "Mag Daan een koekje?" Vroeg ik. "Ja is goed" zei Sanne. Ik gaf Fleur en Daan allebei een koekje. "Niet te snel eten" zei ik. "Je bent zo goed met kinderen" zeiden Sanne en Zoë in koor. Ik glimlachte. "Daarom wilde ik Fleur houden" zei ik.

Na vier uur gingen ze weer weg, het doopsel was net voorbij. Fleur was een kind van god (whahaha ik de priester met mijn wijze woorden) . Ze reden terug naar Duitsland. Met de auto was sneller dan met de trein. Daan wilde niet mee. Hij wilde bij Fleur blijven. Ik legde Fleur in bed. "Hou jij van die jongen?" Vroeg ze. "Ja, ik hou veel van die jongen, bijna net zoveel als van jou, ga maar lekker slapen" fluisterde ik. Haar ogen vielen dicht en ze stak haar duim in haar mond. Ik liep naar beneden. "Je bent een schat, je gaat zo goed om met Fleur" zei Zoë. "Bedankt" zei ik. Ik werd gebeld. Calum.

Calum: heee Caat

Ik: haa Calum, hoe is het?

Calum: goed, hoe is het met jou en je dochter?

Ik: goed, het gaat super. *vertelt hele verhaal weer opnieuw*

Calum: aahw, wat lief

Ik: vind je? Zoiets doe je gewoon voor je zusje/dochter.

Calum: ja het is super lief, heb je zin in het feest?

Ik: mwah, een beetje

Calum: vertel eens

Ik: ik ben lonely...

Calum: arme Caat, maarre Mikey roept, ik moet gaan. Doei

Ik: byee Cal.

Ik zette mijn telefoon uit en legde hem in de oplader. Ik ging ook slapen. Fleur lag op haar buik te slapen. Met haar duim nog steeds in haar mond. Ik viel als een blok in slaap.

A/N
Bijna party... ik beloof dat ie niet verplaatst wordt. Het boek is nog lang niet uit. Ik beloof het...

Byeexx

✔Sexlessons ft. L.H✔ Where stories live. Discover now