2. část

6.6K 379 12
                                    

Deníček a povinnosti

Po škole jsem se vydala si sednout na lavičku, na které jsem seděla i ráno a počkala na sestru, která má mimochodem opačnou barvu vlasů, tedy blond. Jsme každá jiná, ale stejně si rozumíme jako s nikým jiným. Začala jsem si hrát s vlasama. Chtělo se mi hrozně spát, ale musím vydržet.

Po pěti minutách konečně vyšla ze školy a povídala si s její nejlepší kamarádkou. Trochu jsem zesmutněla nad tím, že sestra si bez problému najde dobré kamarádky.

Konečně došla ke mě a já ji mohla obejmout. Na sestře si mohu vybít lásku a kamarádství, které mi v životě chybí. Jediné ji a otci Tomovi důvěřuji.

Doma si k obědu vezmu zeleninový salát ze včera a odejdu na své místečko na střeše. Jak já to tam zbožňuji. Klid, žádné burácení madam Es a žalování Vall a Elis. Vezmu si deníček, do kterého si zapisuji každý den něco a přimaluji k tomu obrázek podle nálady.
'Ahojky. Dnes se nestalo skoro nic, kromě toho, že na mě Luk narážel svou poznámkou, která zní: Hej čarodějnice! Namícháš mi nějakej lektvar proti plísni?! Zdáš se mi poněkud plesnivá! sice je to pro něj a jeho bandu k smíchu a myslí si, že mi to vadí, ale opak je pravdou. Ještě k tomu jsem byla zkoušena u tabule skoro ve všech předmětech. Toto by bylo pro zatím vše. Pa'

Dopsala jsem si deníček a nakreslila k tomu hada, protože je to moje nejoblíbenější zvíře a tím pádem vyjadřuje nejlepší náladu. Jednou bych si chtěla pořídit zmiji Tarrence a nosit ji všude u sebe.

Z odpočívání mě vyruší šustění větví naší jabloně, která mi napovídá, že madam Es a Vall s Elis přijeli. "Děkuji" zašeptala jsem jabloni a vklouzla do pokoje, který mám s Miou.

Divíte se, jak mohu rozumět rostlinám, ale to už umím od malička, a aby to nebylo všechno, ráda si povídám se zvířaty, kteří se dostaví k nám na zahradu.

"Alexis! Okamžitě ke mě!" zaječí na mě Esmeralda jako každý jiný den a já neochotně musím běžet do předsíně splnit každé přání, které si vymyslí.

"Dobré odpoledne madam Es." pozdravím jako vždy. "No dobré. Protože je dneska pondělí, zadám ti práci jako každé pondělí. Už by sis to mohla zapamatovat. Vyžehli, udělej večeři, umyj nádobí, vytři, vyluxuj a málem bych zapoměla na mou odpolední kávu. A teď se do toho pusť." Poručila mi a já to musím stihnout tak, abych si ještě mohla udělat domácí úkoly a referáty.

První udělám madam Es kávu jako vždy espresso zalité čerstvým kravim mlékem. Další nastupuje žehlení. Pracuji docela často a kdo by žil u nás, musel by si na to rychle zvyknout. S pracemi jsem začala, když jsem nastoupila do první třídy základní školy.

Dcera Smrtijeda [Harry Potter FF ] ✔Where stories live. Discover now