17. část

3.2K 235 10
                                    

Trol!

Je to velmi jednoduché. Profesor nám dal pokyn k přípravě, tak jsem odešla pro přísady. Vylisované srdce Bludníčka mám, vysušené lístky Svítivky Ovíjné také. Ještě mi schází dračí sliny. Kde by jen mohli... tady jsou.

S přísadami jsem se vydala ke kotlíku a začala louhovat srdce s lístky v dračích slinách. Nechám to jen chvilku. Když jsem čekala, pozorovala jsem ostatní.

To by mohlo stačit. Kotlík jsem postavila na oheň, hlavně si musím hlídat kolik je hodin. Podívala jsem se na bratra a šlo mu to dobře. Rozhodně lépe než v Manoru.

Teď by se mi tu na povídání Essence hodila. Nechápu, proč by tu nemohla být. Pozorování ostatních už mě celkem nudí. Při třiceti minutách jsem lektvar dostavila z ohně a vykouzlila lumos.

Pomalu jsem usínala, ale probudili mě blíží se rázné kroky a...

"Slečno Malfoyová, vidím, že váš Sluneční lektvar je hotov... Máte za výbornou." přikryl ho a odešel zpět za katedru. "20 bodů pro Zmijozel!" křikl a cukaly mu koutky. Asi se moc často nesměje.

Nastal konec hodiny. No... moc studentů lektvar nemělo. Tak každý je dobrý v něčem jiném.

Na chodbě mi na rameno přistála Essence. Usmála jsem se na ní a pohladila po hlavičce. Teď jsem pospíchala na další hodiny.

No moc mě nezaujaly, hlavně Dějiny čar a kouzel. Možná kdyby místo profesora Binnse dali jiného profesora, myslím, že by to bavilo alespoň víc lidí než teď, pokud to tedy někoho baví.

O dva týdny později
Po hodině kouzelných formulí Ron urazil Hermionu a ta se zamkla na dívčích záchodech. Utěšovala jsem jí, ale nějak to nezabralo. Brečí celé odpoledne, ani na večeři jsme nebyly. Uviděla jsem velký stín, ale moc jsem tomu nedávala pozornost.

"Notak Hermi. Nevšímej si kluků. Jsou hloupí a závidí ti, že jsi chytrá." opět jsem ji konejšila. Za krkem jsem ucítila studený vzduch. Uskočila jsem stranou a jen tak tak se vyhla ráně, která přistála na tom místě, kde jsem před pár sekundama stála.

Pohotovostně jsem vytáhla hůlku. Velký šedomodrý trol mě nechal a zaměřil se na kamarádku. Hermiona zalezla do první kabinky. Tam se schovávat neměla. Rozmáchl se kyjem a první tři kabinky zničil. Hermi zaječela a popolezla dál.

Na obra jsem házela kusy dřeva a to už přiběhli i Ron a Harry a pomohli mi s házením. Mohla bych použít omračovací kouzlo. Hůlku, co jsem držela v levé ruce, jsem si přendala do pravé a namířila ji na trola.

Ovšem Harry vyskočil trolovi na kyj a tím si mu Harry sedl na ramena. To by bylo nebezpečné použít omračovací kouzlo. Nevím, co mám dělat. Trol sebou začal házet ze stany na stranu, až mu Harry vrazil hůlku do nosu. Jak nechutné.

Černovláska vzal do velké ruky a chtěl ho zabít kyjem. Skočila jsem tomu velikánovi na záda a po té mu vylezla na krk. Zakryla jsem mu oči a tím pustil Harryho. Teď mám šanci.

Trol měl zvedlý kyj a Hermiona pobízela Rona, ať zkusí levitační kouzlo. Povedlo se mu. Když se chce, tak to jde. Rychle jsem z něj seskočila a Ron na něj pustil kyj a omráčil ho. Výborná práce.

"Je to... Mrtvý?" zeptala se vystrašeně Hermiona. Zakroutila jsem hlavou. Harry si vzal zpět svou hůlku se slovy "Fůj. Trolí holuby..". Slyším blížící se kroky.

"Ach... Ach můj bože. Pověste mi, co to má znamenat." pronesla šokovaně profesorka McGonagallová. Kamarádi koktali, protože nevěděli, co na to mají říct chtěla jsem to svést na sebe, ale Hermiona mě předběhla.

"Za to můžu já paní profesorko.... Hledala jsem toho trola. Četla jsem o nich všechno. Myslela jsem, že ho zvládnu, ale nezvládla. Kdyby Ron, Harry a Alex nepřišli, asi bych už byla mrtvá." zalhala. To bych od ní nečekala. Podle výrazů kluků to také nečekali. Všimla jsem si Snapeovo nohy. Má ji celou poškrábanou a celou od krve.

"Od vás bych to nečekala slečno Grangerová. Odepisuji Nebelvíru pět bodů za váš... absolutně chybný úsudek. A pokud jde o vás tři. Doufám, že si uvědomujete, jaké jste měli štěstí. Jen málo žáků prvního ročníku by se dokázalo utkat s horským trolem a zůstat naživu. Pět bodů!... Přiděluji každému z vás... za nehorázné štěstí." pronesla McGonagallová. Já jsem spokojená a Nebelvírští také.

"A-asi by jste m-měli jít. M-mohl by s-se probrat." upozornil nás Qirrel. Na nic jsme nečekali a vydali se na koleje. Asi je půjdu doprovodit. Stejně mám ještě hodinu do večerky.

"Díky moc." usmála se Hermiona.

"Od toho jsou kamarádi." podívala jsem se na pokyvujícího Rona a Harryho. Souhlasí se mnou. To je super.

Dcera Smrtijeda [Harry Potter FF ] ✔Where stories live. Discover now