2 ~ Cola-addiction og en krabbesalat

2.3K 147 77
                                    

02

Waste the Night

+

~ Leona ~

Vi trasker videre mot kioskteltet, for å se om de har de såkalte "nødvendighetene" Max trenger denne uka av måneden.

Teltet er cirka like stort som to campingvogner til sammen, og innsiden er full av hyller, stappet fulle av alle mulige ting man trenger/vil ha på camping; fra tannbørster til badeballer. Fra badeballer til kart over landet vi befinner oss i. Fra kart til... Du skjønner tegninga.

Jeg plukker opp et par agurker på veien, og kommer over noen store pakker marshmallows.

"Maaax?" sier jeg bedende, og ser på henne med dådyrøyne. Jeg peker på de deilige posene. Når hun ser dem, smiler hun og nikker.

Jeg mumler et lite "yesss" for meg selv, og danser en lite happydans når jeg plukker dem opp og slenger dem i kurven, sammen med agurkene og et par ting Max har puttet oppi. Det er Max som betaler i dag, og da er det jo alltids gøy å snike til seg noe godt.

Vi trasker videre mot kassen, og er for oppslukte i tingene vi skal kjøpe, at vi ikke legger merke til hvor lang køen egentlig er. Vi gir fra oss en liten "uææ"-lyd i det vi krasjer inni en person foran oss.

"Oj, sorry!" glipper det automatisk ut av oss begge da personen snur seg. Det er en gutt, med en rød bandana knytt rundt en hel haug med bustete krøller jeg ikke helt kan bestemme om er askeblonde eller sandbrune.

Både Max og jeg blir ganske fortumlede da vi ser ansiktet hans. Han har et søtt smil om munnen og en øyefarge jeg ikke har sett på noe annet levende vesen før. Brun? Grønn? Brun?

"Det går bra," smiler fyren og veksler blikket mellom Max og jeg.

Jeg ser bort på Max, som prøver å skjule hvor overrasket hun er over hvor glad fyren er. Hun smiler klumsete og gjør et forsøk på å lene seg inntil en hylle, men glipper beklageligvis og detter nesten i bakken.

Jeg ser bort på gutten igjen som fortsatt smiler like søtt, og ser ikke ut til å reagere noe særlig over Max sin klumsete hendelse. Jeg tar meg selv i å slå meg selv i pannen, før jeg ser beklagende på gutten. Han ler en trillende, liten latter og letter på stemningen som egentlig aldri var noe ille.

Han snur seg omsider når det er hans tur til å legge på varene på det lille båndet de har satt opp i enden av teltet. Han legger på et par pakker colabokser, og fire pakker med ferdigblandet salat. Han er visst ganske sunn, tenker jeg for meg selv før jeg kommer på hva han hadde lagt oppå båndet før salaten.

"Liker du salat?" spør plutselig Max og gransker salatene.

For det var jo ikke det mest tåpelige spørsmålet å spørre en fyr vi ikke kjenner, nei nei.

"Njæ..." sukker gutten og trekker på skuldrene imens han finner frem lommeboka. Han trommer en liten rytme på båndet mens det beveger seg, og varene sagte ruller mot personen bak kassa.  "Men hva gjør man vel ikke for sommerkroppen?"

Han ser på oss, som nå fniser av det han sier. Han har alt for rett.

"Jobber med six packen da, antar jeg?" fniser Max og peker på den ene sekspakken med colabokser. Ansiktet hans fyker opp i et digert smil, før han fniser litt og gir Max knoken. Disse to kunne blitt gode venner, det tviler jeg ikke på.

Waste the Night ⌲Where stories live. Discover now