Επιστροφή στο Μπάροου

1K 65 13
                                    

Ο Χάρι εμφανίστηκε στην αυλή του Μπάροου με ένα δυνατό «κρακ». Καθώς τα πνευμόνια του αποσυμπιέζονταν, το αγόρι έριξε μια ματιά γύρω του.

Όλα ήταν όπως τα θυμόταν: το σπίτι με τη σοφίτα και τους δύο ορόφους, το αυτοσχέδιο γήπεδο του κουίντιτς, η αυλή με τους καλικάντζαρους.

Μαγεμένος ο Χάρι, έριξε μια ματιά στο κτήριο που υψονώταν εκεί και θυμήθηκε τι του είπε ο Ρον την πρώτη φορά που επισκεύτηκε το Μπάροου:

"Δεν είναι κάτι σπουδαίο αλλά είναι σπίτι."

Ο Χάρι πήρε την απόφαση να μπει επιτέλους στο σπίτι όπου ήταν σίγουρος ότι τον περίμενε μια ανήσυχη Μόλι Ουέσλι. Καθώς περπατούσε πάνω στο μοσχομυρωδάτο χορτάρι, οι καλικάτζαροι τον υποδέχτηκαν με τις πιο ευγενικές βρισιές που ήξεραν. Ο Χάρι τους αγνόησε, όπως έκανε πάντα, και μπήκε στην κουζίνα από την πίσω πόρτα.

Οι Ουέσλι και η Ερμιόνη κάθονταν στο τραπέζι και απολάμβαναν το μεσημεριανό που είχε ετοιμάσει η κυρία Ουέσλι. Τον υποδέχτηκαν θερμά, όπως έκαναν πάντα και ο Χάρι κάθισε μαζί τους στο τραπέζι.

"Τι σε ήθελε η ΜακΓκόναγκαλ, Χάρι;" ρώτησε η Ερμιόνη.

"Βασικά, ο Κίνγκσλι ήταν αυτός που ήθελε να μου μιλήσει," αποκρίθηκε ο Χάρι.

"Για πιο πράγμα ήθελε να σου μιλήσει ο Κίνγκσλι, Χάρι;" ρώτησε η κυρία Ουέσλι, σερβίροντας στον Χάρι ένα πιάτο γεμάτο με ζέστη κρεμυδόσουπα.
Ο Χάρι τους διηγήθηκε περιληπτικά τι υπόθηκε στη συζήτηση με τον Υπουργό Μαγείας. Μόλις ολοκλήρωσε την αφήγησή του, οι Ουέσλι και η Ερμιόνη ξέσπασαν σε επεφυμίες.

"Αυτό είναι σπουδαίο, Χάρι!"

"Συγχαρητήρια, Χάρι!"

"Μπράβο, Χάρι!"

"Ώστε Χρυσούχος, ε Χάρι;"

"Θα μπορέσεις όμως να πάρεις τις απαραίτητες ΕΔΕΜ;" ρώτησε η Ερμιόνη.

"Αν κάτσω να διαβάσω, γιατί όχι;" αποκρίθηκε ο Χάρι.

"Μα μπορείς να βγάλεις σε τρεις μήνες τα μαθήματα ενός χρόνου βία τις ΕΔΈΜ;"

"Έλα βρε Ερμιόνη, την τον ζαλίζεις; Εδώ εξόντωσε ολόκληρο Βόλντεμορτ, στις ΕΔΈΜ θα σκαλώσει;" την διέκοψε ο Ρον.

"Ρον, αυτό είναι τελείως διαφορετικό."

"Το ξέρω, μα άλλο είναι αυτό που προσπαθώ να πω," εξήγησε ο Ρον. "Θέλω να πω ότι ο Χάρι μπορεί να το κάνει αν το θέλει πολύ."

Χάρι Πότερ: Τα 19 Χρόνια [Υπό Διόρθωση]Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα