Αθηνά Γουίλσον

599 37 23
                                    

"Μαζευτείτε, έχω να κάνω μια πολύ σημαντική ανακοίνωση."

Ήταν νωρίς το πρωί και ο Μάστανγκ καλούσε τους εκπαιδευόμενους του, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν γύρω του, περίεργοι για το τι θα τους ανακοίνωνε. 

"Έχει φτάσει ο καιρός να περάσετε στη δεύτερη φάση της εκπαίδευσής σας," είπε ο Μάστανγκ. "Τολμώ να πω ότι στο τομέα των ξορκιών τα πάτε όλοι εξαιρετικά και η κυρία Μακόλ είναι αρκετά ευχαριστημένη με την πρόοδο σας στο θεωρητικό κομμάτι. Ήρθε όμως η ώρα να ασχοληθείτε με το πρακτικό."

"Τι εννοείτε, κύριε;" ρώτησε ο Όστιν. 

"Θα σας εξηγήσω." Ο Μάστανγκ πήρε μια ανάσα πριν συνεχίσει. "Οι παλιότεροι Χρυσούχοι προσφέρθηκαν να σας βοηθήσουν με την εκπαίδευση σας. Κάθε Χρυσούχος θα αναλάβει έναν ή δύο από εσάς και θα σας εκπαιδεύσει σε ρεαλιστικά πλαίσια. Θα είναι οι μέντορές σας."

"Δηλαδή θα λαμβάνουμε μέρος σε αποστολές;" ρώτησε ο Γουόρεν. 

"Μάλιστα κύριε, ΜακΚίνον," επιβεβαίωσε ο Μάστανγκ. "Όχι βέβαια σε αποστολές υψηλού κινδύνου που απαιτούν εμπειρία, αλλά κυρίως σε αποστολές έρευνας και αναγνώρισης."

Παρόλες τις προσπάθειες του, ο ενθουσιασμός που επικράτησε ανάμεσα στους εκπαιδευόμενους ήταν αναπόφευκτος. Θα συμμετείχαν σε αληθινές αποστολές και όχι απλά σε προσομοιώσεις και μάλιστα με άλλους Χρυσούχους! Ο Χάρι θυμήθηκε ότι ο Τρελομάτης Μούντι είχε υπάρξει κάποτε μέντορας της Τονκς. Η τακτική αυτή ήταν πάγια για τους εκπαιδευόμενους Χρυσούχους και σίγουρα αρκετά αποτελεσματική. Όλοι ψιθύριζαν μεταξύ τους, δημιουργώντας ένα σούσουρο. Ο Μάστανγκ χτύπησε τα χέρια του και απλώθηκε πάλι η σιωπή. 

"Σκοπός αυτού του σταδίου δεν είναι μόνο να σας προετοιμάσει κατάλληλα για ερευνητικές αποστολές. Σκοπός είναι να σας μάθει να λειτουργείτε ως κανονικοί υπάλληλοι του υπουργείου," εξήγησε ο Μάστανγκ, κερδίζοντας μερικά ακόμα σχόλια ενθουσιασμού. "Παρακαλώ τους αγαπητούς μου συναδέλφους να έρθουν να γνωρίσουν τους μαθητευόμενούς τους."

Πράγματι εμφανίστηκαν καμία ντουζίνα - ή και παραπάνω - Χρυσούχοι, άντρες και γυναίκες ανάμεικτοι. Ήταν όλοι γύρω στα 30-45 και σίγουρα με πολύ εμπειρία. Ο Χάρι αναγνώρισε την Αθηνά Γουίλσον και άλλους Χρυσούχους που είχαν συμμετάσχει στην επιχείρηση διάσωσης της Τζίνι το περασμένο καλοκαίρι. 

"Θα καλώ ονόματα και θα έρχεστε εδώ από όπου θα αναχωρήσετε με τους μέντορές σας. Θυμηθείτε, αυτοί θα είναι ταυτόχρονα και οι δάσκαλοι και οι συνάδελφοί σας," είπε και έβγαλε έναν κατάλογο με ονόματα. Άρχισε να ανακοινώνει σιγά σιγά τα ζευγάρια και οι Χρυσούχοι άρχισαν να αποχωρούν με τους μαθητές τους. 

Χάρι Πότερ: Τα 19 Χρόνια [Υπό Διόρθωση]Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα