Γκόντρικς Χόλοου

762 38 12
                                    

Ο Αύγουστος πλησίαζε πια στο τέλος του. Ο Χάρι ολοκλήρωσε τις εξετάσεις του, με τελευταίο μάθημα αυτό των Φίλτρων. Παρά το γεγονός ότι είχε μελετήσει σκληρά, είχε φοβηθεί μήπως κοπεί στο συγκεκριμένο μάθημα. Ο Σέβερους Σνέιπ τον κυνηγούσε στα όνειρά του για να του θυμίσει πόσο άχρηστος ήταν στο μάθημά του. Όλα αυτά μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα, οπότε και έμαθε ότι πέρασε τα Φίλτρα με «Υ». Ο Χάρι ένιωσε σαν να έφευγε ένα τεράστιο βάρος από πάνω του. Ήταν πλέον έτοιμος να εισαχθεί στο τμήμα των εκπαιδευόμενων Χρυσούχων για την επόμενη σεζόν. 

Στο μεταξύ, είχε να ολοκληρώσει κάποιες άλλες σημαντικές του υποχρεώσεις. Μία από αυτές ήταν η εύρεση κατοικίας. Όσο κι αν αγαπούσε το Μπάροου, ο Χάρι γνώριζε ότι δεν μπορούσε να μείνει εκεί για πάντα. Έπρεπε επιτέλους να μετακομίσει σε ένα δικό του σπίτι. Θα μπορούσε προσωρινά να μείνει στην Γκρίμολντ Πλέις, αλλά δεν του άρεσε πολύ η συγκεκριμένη ιδέα. Έτσι, άρχισε να αναζητά σπίτια σε διάφορες περιοχές της Αγγλίας, είτε σε περιοχές που κατοικούσαν αποκλειστικά Μαγκλ είτε που ζούσαν και κάποιοι μάγοι. Αυτό δεν τον απασχολούσε και ιδιαίτερα πολύ. Ήθελε τουλάχιστον να βρει ένα μέρος πριν την έναρξη της εκπαίδευσής του. 

Παράλληλα, το σχολείο είχε αποστείλει αιτήσεις σε όσους εβδομοετείς είχαν χάσει την τελευταία χρόνια, με σκοπό να δηλώσουν αν ήθελαν να την επαναλάβουν. Η Ερμιόνη αποφάσισε πως θα επέστρεφε, προς μεγάλη δυσαρέσκεια του Ρον, ο οποίος θεωρούσε ότι η κοπέλα του δεν είχε καμία ανάγκη από το σχολείο, κυρίως επειδή γνώριζε ήδη πολύ περισσότερα από τους ίδιους τους καθηγητές, κατά τα λεγόμενά του. Ωστόσο, τελικά αποδέχτηκε την απόφασή της. 

"Αν αυτό θέλεις πραγματικά και πιστεύεις ότι είναι το καλύτερο για εσένα, δεν θα σε εμποδίσω," της είχε πει προτού η Ερμιόνη ριχτεί στην αγκαλιά του, ευχαριστώντας τον για την κατανόηση. 

Ο ίδιος δεν είχε καμία διάθεση να επιστρέψει στο σχολείο. Ο Ρον είχε αποφασίσει προς το παρόν να βοηθήσει τον Τζορτζ να ξαναστήσουν τα «Μαγικά Τρικ Ουέσλι», πράγμα που σίγουρα θα τον κρατούσε απασχολημένο για ένα διάστημα. Ήδη από τα μέσα Αυγούστου, πήγαινε μαζί με τον Τζορτζ και τον Πέρσι - προς μεγάλη έκπληξη όλων - στο μαγαζί στη Διαγώνιο Αλέα.

Ο τρίτος αδερφός Ουέσλι είχε αποφασίσει πως δεν θα επέστρεφε ξανά στο Υπουργείο. Εκείνο το κομμάτι της ζωής του είχε κλείσει οριστικά πια. Όχι πια μεγαλεπήβολα σχέδια και μεγαλεία. Ο Πέρσι είχε καταλάβει πως τίποτα δεν ήταν πιο σημαντικό από την οικογένειά του. Ίσως ο θάνατος του Φρεντ να τον συγκλόνισε περισσότερο από ό,τι νόμιζαν οι υπόλοιποι. Όλα φαινόταν να επιστρέφουν σε μία κανονικότητα. Τίποτα όμως δεν θα ήταν όπως πριν πια. 

Χάρι Πότερ: Τα 19 Χρόνια [Υπό Διόρθωση]Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα