Χριστούγεννα στο Μπάροου

592 34 37
                                    

Η Μέγκι γύρισε εκνευρισμένη την επόμενη σελίδα του Ημερήσιου Προφήτη, σχεδόν σκίζοντας το χαρτί. "Τι ανοησίες, Θεέ μου."

Ήταν νωρίς το πρωί και ο Χάρι, ο Ρον, η Μέγκι και τα αδέλφια ΜακΚίνον απολάμβαναν τον πρωινό καφέ τους σε μία καφετέρια των Μαγκλ στο Λονδίνο, κοντά στην είσοδο του Υπουργείου. Ήταν μία συνήθεια που είχαν αποκτήσει τον τελευταίο καιρό και ήταν ένα ευχάριστο ξεκίνημα για την κουραστική ημέρα που επρόκειτο να είχαν. 

"Ο Ημερήσιος Προφήτης είναι, δεν ξέρω τι περίμενες," αποκρίθηκε ο Γουόρεν προτού πιει μία γουλιά από τον καφέ του.

"Μα είναι ποτέ δυνατόν!" Η Μέγκι έκλεισε την εφημερίδα και έδειξε το πρωτοσέλιδο στο οποίο πρωταγωνιστές ήταν η ίδια και ο Χάρι. Η φωτογραφία είχε λεζάντα: ο Χάρι Πότερ και η καινούργια του κατάκτηση μετά την πρώτη τους αποστολή ως Χρυσούχοι στην Ουαλία. "Πώς προέκυψε αυτό το συμπέρασμα; Και πώς ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας επιτρέπει να δημοσιεύονται τέτοια σκουπίδια χωρίς το παραμικρό στοιχείο;"

"Η Ρίτα Σκίτερ θα μπορούσε να γράψει ότι είμαι εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ και θα το δημοσίευαν στο πρωτοσέλιδο χωρίς δεύτερη σκέψη," είπε ήρεμα ο Χάρι. "Δεν τους νοιάζει η αλήθεια της είδησης που θα δημοσιεύσουν, αρκεί να βγάζει νούμερα. Και η Ρίτα Σκίτερ είναι το ιδανικό άτομο για αυτή τη δουλειά."

"Δεν υπάρχει κάποια επιτροπή στο Υπουργείο που να τα ελέγχει αυτά τα πράγματα;" είπε αγανακτισμένη η Μέγκι πετώντας την εφημερίδα πάνω στο τραπέζι. Η Λόρεν της έπιασε καθησυχαστικά το χέρι και έδειξε να ηρεμεί κάπως. 

"Θα το συνηθίσεις. Η Σκίτερ έχει παρουσιάσει άπειρες φορές την Ερμιόνη ως κοπέλα του Χάρι," πρόσθεσε ο Ρον. "Εξάλλου, έχει γράψει και πολύ χειρότερα. Σύντομα ο κόσμος θα το ξεχάσει."

"Έχεις δίκιο," συμφώνησε η Λόρεν. "Κάπου άκουσα ότι ετοιμάζει την βιογραφία του Σέβερους Σνέιπ."

"Υπέροχα," σχολίασε ειρωνικά ο Χάρι. "Ανυπομονώ να διαβάσω και την δική μου βιογραφία," πρόσθεσε και γέλασαν. 

Αφού τελείωσαν τον καφέ τους, αναχώρησαν για το Υπουργείο όπου τους περίμενε μία ημέρα γεμάτη, από τα θεωρητικά τους μαθήματα μέχρι την πρακτική με τους μέντορές τους. Επειδή όμως κόντευαν πια Χριστούγεννα και σε λίγο θα ξεκινούσαν οι διακοπές, τα πράγματα ήταν λίγο πιο χαλαρά. Ίσως δεν ήθελαν να τους πιέσουν και τόσο μετά την αποστολή στην Ουαλία. Ο Χάρι πάντως δεν θα υποστήριζε ότι δεν υπήρχε πίεση. Η συνεργάτιδα του τον κρατούσε πάντα απασχολημένο και δούλευε μαζί της σχεδόν σε όλες τις υποθέσεις που είχε αναλάβει. Περνούσε ένα σημαντικό μέρος της ημέρας ταξιδεύοντας σε διάφορες περιοχές της Αγγλίας αναζητώντας στοιχεία ή αναλύοντας τα στοιχεία μαζί με την Αθηνά. Ταυτόχρονα εξασκούταν σκληρά και στα ξόρκια μεταμορφώσεων που του είχε δείξει η ίδια, όπως είχε υποσχεθεί. Βέβαια, δεν τον ενοχλουσε τόσο το πρακτικό κομμάτι της δουλειάς όσο η γραφειοκρατία. Και δεν ήταν ο μόνος. Η Αθηνά παραδέχτηκε ότι μισούσε το γραφείο της για αυτόν ακριβώς το λόγο και αν ήταν στο χέρι της δεν θα του έδειχνε καν τις αναφορές που έπρεπε να συμπληρώνει σε καθημερινή σχεδόν βάση. 

Χάρι Πότερ: Τα 19 Χρόνια [Υπό Διόρθωση]Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα