Πρώτα βήματα

630 36 14
                                    

Όπως είχε προβλέψει η Μεγκι Τέιλορ, κανένας από τους υποψήφιους Χρυσούχους δεν κόπηκε στα τεστ αντοχής. Μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα από την πρώτη τους συνάντηση, ξεκίνησε και επίσημα η εκπαίδευσή τους. Ο Ρόι Μάστανγκ ήταν υπεύθυνος για την διδασκαλία ξορκιών και της μονομαχίας. Η Ολίβια Μακόλ, μία γυναίκα με σγουρά ξανθά μαλλιά και γκριζοπράσινα μάτια, γύρω στα σαρανταπέντε, με έντονη Σκωτσέζικη προφορά, είχε αναλάβει ένα πιο θεωρητικό μάθημα το οποίο αφορούσε την έρευνα και την παρακολούθηση. Παρόλα αυτά, τους υποσχόταν ότι πολύ σύντομα θα καλούνταν να εφαρμόσουν την θεωρία αυτή στην πράξη. Οι δύο εκπαιδευτές ήταν ιδιαίτερα απαιτητικοί, αν όμως ο Χάρι έπρεπε να διακρίνει κάποιον, τότε σίγουρα η Ολίβια Μακόλ ήταν πιο αυστηρή. Του θύμιζε έντονα την καθηγήτρια ΜακΓκόναγκαλ.

Οι υποψήφιοι Χρυσούχοι ήταν υποχρεωμένοι να παρακολουθούν εντατικά μαθήματα πέντε φορές την εβδομάδα. Τα μαθήματα διαρκούσαν πολλές ώρες και δεν είχαν καμία σχέση με αυτά του Χόγκουαρτς. Στην αρχή, ο Χάρι δυσκολευόταν να συγκεντρωθεί, κυρίως επειδή ένιωθε όλα τα βλέμματα στραμμένα πάνω του, πράγμα που του δημιουργούσε τρομερή αμηχανία. Το παράδοξο πάντως ήταν πως η προσοχή δεν ήταν όλη πάνω του, αλλά αρκετοί έδειχναν ενδιαφέρον για τον Ρον και για τον Νέβιλ. Αν φυσικά αναλογιστεί κανείς ότι οι δυο τους υπήρξαν σημαντικές μορφές στον πόλεμο κατά του Βόλντεμορτ, αυτό δεν ήταν διόλου περίεργο. Η μόνη διαφορά ήταν ότι, ενώ ο Χάρι ήταν συνηθισμένος σε αυτού του είδους την προσοχή, οι δύο φίλοι του δεν ήταν, με αποτέλεσμα να μην ξέρουν πώς να το διαχειριστούν. Ειδικά ο Ρον, που πάντοτε είχε θέμα με αυτό το ζήτημα, ήδη από τον καιρό που έπαιζε ως Φύλακας του Γκρίφιντορ, είχε την τάση πολλές φορές να χάνει την συγκέντρωσή του. Με τον καιρό όμως, το συνήθισαν. Ούτως ή άλλως και οι υπόλοιποι υποψήφιοι άρχισαν να συνηθίζουν την παρουσία τους εκεί.

Ο Μάστανγκ στα πρώτα δύο μαθήματα ασχολήθηκε με κάποια πολύ βασικά ξόρκια, όπως το Αφοπλίσιους και το Αποχαυνώσιους, τα οποία όπως φάνηκε οι περισσότεροι κατείχαν αρκετά καλά. Στη συνέχεια, άρχισε να τους διδάσκει πιο πολύπλοκα ξόρκια και να τους χωρίζει σε ζευγάρια σχεδόν σε κάθε μάθημα για να εξασκηθούν στη μονομαχία. Τα ζευγάρια ήταν κάθε φορά διαφορετικά, γιατί, όπως υποστήριζε και ο ίδιος, "κανένας αντίπαλος που θα αντιμετωπίσετε δεν θα είναι ίδιος ή θα έχει τις ίδιες ικανότητες με κάποιον άλλον". Κάποτε ο Χάρι βρέθηκε ζευγάρι με την Μέγκι Τέιλορ η οποία ήταν μία από τους δυνατότερους μονομάχους στο γκρουπ τους. Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα είχε καταφέρει να τον αφοπλίσει. Στη δεύτερη προσπάθεια ο Χάρι απέκρουσε το ξόρκι της και κατάφερε να την ακινητοποιήσει χρησιμοποιώντας το Μαρμαρώσιους.

Χάρι Πότερ: Τα 19 Χρόνια [Υπό Διόρθωση]Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα