Γενέθλια

884 42 18
                                    

Αν κάποιος έλεγε στον Χάρι ότι θα ζούσε αρκετά ώστε να γιορτάσει τα 18α γενέθλιά του πριν από μερικά χρόνια, δεν θα τον πίστευε. Αλλά να που τώρα το ζούσε.

Το πρωί της 31ης Ιουλίου κατέβηκε στην κουζίνα για να βρει τους Ουέσλι και την Ερμιόνη να συζητούν ζωηρά μεταξύ τους. Όταν εμφανίστηκε στο κατώφλι της κουζίνας, η Τζίνι έτρεξε να τον αγκαλιάσει και να του πει «Χρόνια πολλά», όπως και η Ερμιόνη. Ο Ρον του έδωσε ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη και η κυρία Ουέσλι τον αγκάλιασε τόσο σφιχτά, που του κόπηκε η ανάσα.

Καθώς καθόταν σε μια καρέκλα, προσπαθώντας να ξαναβρεί την ανάσα του, η Ερμιόνη τράβηξε κάτι πάνω στο τραπέζι. Ο Χάρι την κοίταξε ερωτηματικά και εκείνη έσπευσε να απαντήσει στην βουβή ερώτησή του.

"Είναι το δώρο μας -εννοώ το δικό μου και του Ρον- για τα γενέθλια σου," εξήγησε η κοπέλα.

"Εμπρός λοιπόν, άνοιξε το," τον πρότρεψε ο Ρον.

Ο Χάρι τράβηξε το υποτιθέμενο πακέτο μπροστά του. Δεν είχε το συνηθισμένο ορθογώνιο σχήμα, έμοιαζε με κλουβί: η καρδιά του Χάρι χτυπούσε δυνατά στο στήθος του καθώς τραβούσε το πανί που κάλυπτε το δώρο του.

Οι υποψίες του επιβεβαιώθηκαν. Ήταν όντως μια κουκουβάγια. Ήταν καφετιά, με άσπρη κοιλιά και έντονα γκρι μάτια. Καθώς τράβηξε το μαντίλι, εκείνη έκροξε δυσαρεστημένο από το ξαφνικό φως που χτύπησε τα μάτια της και πετάρισε θυμωμένη τα φτερά της.

"Δεν θέλαμε να νομίζεις ότι προσπαθούμε να αντικατασήσουμε την Χέντβιχ," σχολίασε νευρικά η Ερμιόνη, περιμένοντας την αντίδραση του Χάρι. "Απλώς πιστεύαμε ότι χρειαζόσουν μια κουκουβάγια και..."

"Είναι τέλεια," χαμογέλασε ο Χάρι,  διακόπτοντας τον μονόλογο της κοπέλας. "Ευχαριστώ," πρόσθεσε και αγκάλιασε τους δυο κολλητούς σου.

"Πώς θα την ονομάσεις;" ρώτησε ο Ρον

"Δεν έχω ιδέα," αποκρίθηκε ο Χάρι καθώς επεξεργαζόταν το καινούριο κατοικίδιό του.

"Πάντως να ξες, στο μαγαζί μας είπαν ότι είναι αρσενικό."

"Αρσενικό, ε;" μουρμούρησε ο Χάρι "Λοιπόν, λέω να τον ονομάσω Χάρολντ."

"Τι πρωτότυπο," σάρκασε ο Ρον.

"Είναι τέλειο, Χάρι," επιδοκίμασε η Ερμιόνη, αγνοώντας το σχόλιο του Ρον.

"Γεια σου μικρέ," είπε ο Χάρι στην κουκουβάγια, περνώντας το δάχτυλό του μέσα από το κλουβί για να χαϊδέψει το πουλί. Ο Χάρολντ αρχικά κοίταξε δύσπιστος το δάχτυλο του Χάρι με τα γκρίζα μάτια του αλλά τελικά αποφάσισε ότι συμπαθούσε τον νέο ιδιοκτήτη του και αφέθηκε στα χάδια του Χάρι.

Χάρι Πότερ: Τα 19 Χρόνια [Υπό Διόρθωση]Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα