Πρωτοχρονιά

470 29 38
                                    

Το διάστημα ανάμεσα στα Χριστούγεννα και στην Πρωτοχρονιά ήταν ίσως το πιο άτονο που είχε ζήσει ο Χάρι τον τελευταίο καιρό. Δεν πήγαινε στη δουλειά καθώς βρισκόταν σε άδεια (παρόλο που γνώριζε ότι οι υπόλοιποι Χρυσούχοι βρίσκονταν στο γραφείο μέχρι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς). Βέβαια, μετά από όλα όσα είχαν περάσει, οι διακοπές ήταν απαραίτητες. Το να μην κάνει τίποτα του ήταν άγνωστο πια. Δεν ήταν όπως εκείνες τις ξέγνοιαστες μέρες μέσα στους τοίχους του Χόγκουαρτς όπου, ενώ η Ερμιόνη σκοτωνόταν στις επαναλήψεις, εκείνος και ο Ρον προτιμούσαν να παίζουν σκάκι στο εντευκτήριο του Γκρίφιντορ ή χιονοπόλεμο με τους δίδυμους στην αυλή του κάστρου. 

Ίσως το μόνο πράγμα που δεν είχε αλλάξει ήταν το ότι η Ερμιόνη ήταν αποφασισμένη να βγάλει ολόκληρη την ύλη όλων της των μαθημάτων μέσα στις διακοπές των Χριστουγέννων, όπως συνήθιζε πάντα σε όλα της τα μαθητικά χρόνια, και ταυτόχρονα να προσπαθεί να παρασύρει και την Τζίνι μαζί της η οποία, σε αντίθεση με την πιο επιθετική τακτική που υιοθετούσε ο αδερφός της τα προηγούμενα χρόνια στις υστερίες της Ερμιόνης, αντιμετώπιζε την κατάσταση πιο διπλωματικά, υποσχόμενη ότι θα έπιανε σύντομα κάποιο βιβλίο. Κάποιες φορές πράγματι το έκανε. Τις περισσότερες όμως προτιμούσε να περνάει τον χρόνο της με τον Χάρι. 

Με αυτήν την τακτική της διπλωματίας κατάφεραν να την πείσουν να επισκεφτούν την Λούνα και τον πατέρα της στον απέναντι λόφο. Παρά το κρύο και το χιόνι, η διαδρομή ήταν αρκετά ευχάριστη καθώς ο ουρανός ήταν καθαρός και ο ήλιος έκανε το χιόνι να λαμπυρίζει. Μέσα σε όλους αυτούς τους μήνες, οι Λάβγκουντ είχαν καταφέρει να αποκαταστήσουν μόνο το ισόγειο τμήμα του σπιτιού τους αλλά ήταν καλύτερα από το να αναγκαστούν να κοιμηθούν μέσα στο χιόνι και το κρύο. Ήδη και πάλι διάφορα παράξενα φυτά σε γλάστρες ευδοκιμούσαν στον κήπο των Λάβγκουντ και αυτό ήταν μια ένδειξη ότι τα πράγματα επέστρεψαν σιγά σιγά σε κανονικούς ρυθμούς. 

Η Λούνα χάρηκε πολύ που τους είδε, αν και δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για τον πατέρα της. Ο Ξενοφίλιος ταράχτηκε όταν τους είδε στην πόρτα του αλλά κατάφερε να φορέσει ένα νευρικό χαμόγελο και να τους καλωσορίσει στο νέο του σπίτι. Ήδη στο πίσω μέρος του είχε στήσει μια εκτυπωτική μηχανή που εκτύπωνε το καινούργιο τεύχος του Σοφιστή. Ο Χάρι αναρωτήθηκε αν η Λούνα γνώριζε τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες καταστράφηκε το σπίτι τους και αν ο Ξενοφίλιος της είχε πει την αλήθεια. Η συμπεριφορά της δεν έδειχνε κάτι τέτοιο κι έτσι δεν το ανέφερε. Ένιωσε όμως άσχημα όταν θυμήθηκε ότι οι υπέροχες ζωγραφιές στο ταβάνι του δωματίου της Λούνα είχαν χαθεί μέσα στα χαλάσματα. Δεν φαινόταν όμως να την ενοχλεί. Τους σέρβιρε αφέψημα γουρδόριζας το οποίο το τρίο ήξερε καλύτερα από το να το πιει καθώς είχε αηδιαστική γεύση, η Τζίνι όμως την πάτησε και παραλίγο να κάνει εμετό πάνω σε μία στοίβα απο φρεσκοεκτυπωμένους Σοφιστές. Έκανε παντως μία φιλότιμη προσπάθεια να δείξει ότι το απόλαυσε. Η Λούνα δεν φάνηκε να αντιλαμβάνεται ότι κάτι πήγε στραβά.

Χάρι Πότερ: Τα 19 Χρόνια [Υπό Διόρθωση]Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα