Καταδίωξη

529 37 11
                                    

Φαινομενικά, η σκοτεινή πάροδος ήταν άδεια αλλά τα ποδοβολητά μαρτυρούσαν το ακριβώς το αντίθετο. Ένας άνδρας εμφανίστηκε από τις σκιές με ένα σχετικά μεγάλο πακέτο περασμένο κάτω από τη μασχάλη του. Κοίταξε πίσω του αλαφιασμένος, προσπαθώντας να διακρίνει τον καταδιώκτη του. Δεν μπορούσε να τον δει αλλά μπορούσε να ακούσει τα βήματα του που αντηχούσαν μέσα στο στενό αυτό πέρασμα. 

Ένα πίδακας κόκκινου φωτός πέρασε ξυστά πάνω από το κεφάλι του, αστοχώντας για πολύ λίγο. Μια καπήλικη βλαστημιά ξέφυγε από τα χείλη του και έβαλε φτερά στα πόδια του.

Ξαφνικά, μπροστά του πετάχτηκε μια γυναικεία φιγούρα και πριν προλάβει να πει «Μα τα σώβρακα του Μέρλιν», είχε βρεθεί φαρδύς πλατύς στο υγρό χώμα, ανίκανος να κουνήσει ούτε ένα μυ του προσώπου του. Ήταν καταδικασμένος να μην ξεφύγει από την αρχή.

"Καλή δουλειά Πότερ," είπε η γυναίκα. "Για να δούμε τώρα τι κουβαλάει ο φίλος μας από δω..."

Πότερ; Ο Πότερ βρισκόταν εκεί; Μα τα γένια του Μέρλιν! Μα δεν μπορούσε να τον δει έτσι όπως ήταν ξαπλωμένος με το πρόσωπο του να ακουμπά στη λάσπη. Είδε μόνο τις σόλες των παπουτσιών του καθώς περνούσαν από μπροστά του.

Ένιωσε το πακέτο να γλιστράει από την μασχάλη του και το ραβδί του να φεύγει από την τσέπη του, χωρίς να μπορεί να κάνει τίποτα. Ένιωσε ένα αόρατο βάρος να τον πλακώνει σαν αντιλήφθηκε ότι δεν είχε καμία ελπίδα να διαφύγει από την αρχή. Αλλά τόσο βλάκας ήταν που δεν κατάλαβε τους δύο μεταμφιεσμένους Χρυσούχους. Την πάτησε άσχημα. 

"Χμμ..." ακούστηκε η γυναίκα να μουρμουρίζει.

"Είναι απλώς ένα χαλί," είπε η ανδρική φωνή που λογικά άνηκε στον Πότερ. 

"Δεν είναι ένα απλό χαλί," εξήγησε η γυναίκα "Είναι Περσικό. Αυτά έχουν μαγικές ιδιότητες και μπορούν να πετάξουν, όπως τα σκουπόξυλα. Στην Αγγλία ωστόσο είναι παράνομα."

"Τι το κακό μπορεί να έχει ένα μαγικό χαλί;" ρώτησε ο Πότερ. 

"Εδω θεωρούνται αντικείμενα των Μαγκλ, για αυτό απαγορεύεται η μαγική τους τροποποίηση," εξήγησε η γυναίκα. "Φυσικα, αυτό δεν εμποδίζει τυχοδιώκτες σαν τον φίλο μας από εδώ να τα εισάγουν στη χώρα παρανόμως." 

Ξαφνικά, ο εν λόγω άνδρας ένιωσε τους μυς του ελεύθερους πάλι αλλά η ελευθερία του ήταν προσωρινή. Δύο χέρια τον σήκωσαν από τις μασχάλες και την επόμενη στιγμή διακτινίζονταν πίσω στο Υπουργείο Μαγείας, μακριά από κάθε είδος ελευθερίας. 

Χάρι Πότερ: Τα 19 Χρόνια [Υπό Διόρθωση]Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα