Twee

1K 55 2
                                    

Zaterdag

Lizzy's POV:

'Kom op, Diana!' Mijn stem galmt over het hockeyveld. Diana slaat tegen de hockeybal en met een snelle vaart rolt hij het goal van de tegenpartij in. 'YES!' Als het eindsignaal klinkt ren ik blij op mijn team af.

Bezweet en uitgeput loop ik het hockeyveld af. Mijn vader en Luna komen meteen naar me toe. 'Goed gespeeld Liz.' 'Dankje.' Reageer ik kortaf. Ik ben nog steeds pissig op mijn vader, dankzij zijn huisarrest moet ik Nova haar grote feest van vanavond missen. 'Ik ga douchen.' Ik loop om ze heen en sjok naar de kleedkamers. 'Lizzy!' Ik draai me om. Het is Kaj, dat ook nog. 'Oh, hey Kaj.' Gelukkig was ik al rood van inspanning. 'Goed gespeeld, tegen wie moeten jullie volgende week?' 'Dankje. Tegen Groningen. Hoe hebben jullie gespeeld?' 'Verloren.' Hij grijnst en ik glimlach. 'Nou, ik ga douchen.' Zeg ik dan. 'Oké, ik zie je vanavond bij Nova, toch?' Ik schud mijn hoofd. 'Ik mag niet gaan, ik heb huisarrest.' 'Balen zeg, nou, tot gauw.' Hij zwaait nog even en loopt weg. Zuchtend loop ik naar binnen. Waarom is hij toch zo leuk?

Ik droog me af en trek mijn trainingspak aan. Ik zwaai mijn tas over mijn schouder en loop naar buiten. Mijn vader staat tegenover de hockeyclub te wachten. Hij houdt de achterdeur van zijn auto voor me open en ik ga op de achterbank zitten. Ik pak mijn telefoon en scrol door mijn berichten terwijl we terug naar huis rijden.

'Alsjeblieft, May. Doe dit voor mij.' Smekend kijk ik mijn oudere zus aan. 'Wanneer doe jij ooit iets voor mij?' 'Annemay, alsjeblieft! Ik moet naar dat feest.' Ik trek een zwarte lange broek aan en knoop mijn blousje van de Albert Heijn dicht. 'Xavier, wil jij me helpen?' De 22-jarige vriend van mijn zus moet lachen. 'Je wil wel heel graag gaan hé.' 'Het is het feest van mijn beste vriendin! Ik moet er bij zijn.' Ik doe mijn bruine haar in een paardenstaart. 'Anne..' 'Goed. Oké. Stop met zeuren!' Snauwt ze. 'Yes!' Blij spring ik op. Op dat moment komt mijn vader thuis met de boodschappen.

'Pap.' 'Ja, Anne?' 'Xavier en ik willen Lizzy vanavond graag mee naar de bioscoop nemen, als troost, dat ze niet naar het feest van Nova kan. Er draait een marathon van haar favoriete filmserie, dat vind je toch wel goed?' Ik kijk hoopvol naar mijn vader. Hij kijkt naar Luna. Ze haalt haar schouders op. 'Oké, dat mag. Maar je gaat met hun mee en komt ook met ze thuis, anders heb je een probleem.' 'Ja, oké papa.' 'Mooi.' Daarna verdwijnt hij de keuken in. 'Yes!' Ik geef Annemay een high-five. 'Xavier en ik brengen je en halen je op van dat feest. In de tussentijd gaan we wel naar zijn huis. Om 2 uur halen we je op!' '3 uur.' 'Half 3.' 'Deal. Dankje zus. Ik ga werken.' Ik pak mijn tas van de grond. 'Pap, ik ga!' 'Werkse, lieverd!' Ik pak mijn fietssleutels en verlaat het appartement. Het is 10 voor 6 als ik de Albert Heijn binnenstap. Vrolijk loop ik naar de personeelsruimte. Ondertussen stuur ik Nova en Feline een bericht.

17.55: Jongens! Annemay en Xavier helpen me het huis uit vanavond, ik kan alsnog komen!
17.56 - Nova: YES!! See you tonight!!

Ik stop mijn telefoon in mijn kluisje en spelt mijn naamkaartje op. Tijd om te werken.

Het is half 10 als ik de straat weer in fiets. Annemay wou om 10 uur weg, dus ik moet opschieten. Ik laat mezelf binnen en ren de trappen op. 'Ben thuis!' Roep ik. Mijn vader en Luna zitten aan de keukentafel wijn te drinken. 'Waar is Anne?' 'Op haar kamer, met Xavier. Hoe was het op het werk?' 'Goed, druk. Ik ga me even omkleden.' Ik pak een glas drinken en drink het in een keer op. Daarna loop ik naar de badkamer. Ik trek al mijn kleren uit en stap onder de douche. Snel was ik mijn haar en scheer ik mijn benen. Als ik klaar ben is het kwart voor 10, hurry!

All around the worldWhere stories live. Discover now