Zeventien

811 52 20
                                    

Zaterdag

Lizzy's POV:

Ik geniet van mijn verse croissant en mijn cappuccino terwijl ik in het zonnetje op ons balkon zit. Mijn vader zit tegenover me een boek te lezen.

'Pap?' 'Ja, schoonheid?' 'Vind je dat ik jou in de steek laat, als ik naar Australië ga?' 'Nee, omdat ik weet dat je van me houdt en dat, hopelijk, altijd zal blijven doen. Waarom vraag je dat?' 'Kaj en ik hebben er ruzie over gemaakt, hij vindt dat ik niet moet gaan omdat ik hem dan in de steek laat.' 'Hij gaat je gewoon heel erg missen denk ik, maar je moet je hart volgen.' 'Denk je dat ik hem moet bellen?' Hij knikt. 'Zeker, niemand wordt beter van onopgeloste ruzies.'

Ik drink mijn cappuccino op, pak mijn bord en kopje en loop naar de keuken om het in de vaatwasser te zetten. Daarna loop ik naar mijn slaapkamer. Ik heb gisteren het jurkje gekocht die Nova ook had, ik vond hem zo mooi. Vandaag heb ik hem aan, samen met mijn witte Allstars. Ik doe mijn haar in een paardenstaart en spuit wat parfum op. Ik gris mijn telefoon van bed.

13.09: Kan ik langskomen?

13.15 - Kaj: Graag

Ik zucht eens diep en ga dan naar de woonkamer. 'Ik ga naar hem toe.' 'Goed, lieverd.' Hij geeft me een kus op mijn wang en buigt zich weer over zijn boek. Ik zet mijn zonnebril op en loop dan naar beneden, de straat op.

'Hee Lizzy.' Feline springt van de bank. 'Hey Fe.' 'Hij zit op z'n kamer, good luck.' Ik zucht hoorbaar, glimlach naar haar en ga dan de trap op. Ik klop zacht op de deur. 'Binnen.'

Ik wiebel met mijn tenen in mijn schoenen en kijk ongemakkelijk naar de grond. 'Lizzy.' 'Hi.' Ik kijk hem voorzichtig aan. 'Wat dacht je? Ik laat hem toch maar niet met een rot gevoel op vakantie gaan?' 'Sorry? Jij bent hier degene die MIJ een schuldgevoel wil aanpraten.' Verdedig ik mezelf. 'Nee, ik wil dat je nadenkt over wat je allemaal achter zal laten.' 'Dat weet ik dondersgoed en jij bent niet de persoon om dat aan mij te vertellen!' Ik stamp kwaad met mijn voet op de grond.

Het blijft lang stil.

'Wil je nog wel met mij zijn?' Vraagt hij dan. 'Tuurlijk, niets liever. Het is gewoon.. Ik zal toch gaan op een dag, het is aan jou om te bepalen of je daar de komende tijd nog mee om kunt gaan.' 'Ik, ik weet het niet.' Hij slaat zijn ogen neer.

'Ik denk dat ik beter kan gaan.' Ik draai me om en loop naar de deur. 'Nee, Lizzy, wacht!' Ik draai mijn gezicht met een ruk om. 'Je wil me niet eens!' Tranen branden in mijn ogen. 'Dat is het nou juist Lizzy, ik wil je voor een oneindige tijd!' 'Waarom stoppen we dan hier?' 'Dat doen we niet, alsjeblieft, ga nog niet naar huis.' Hij gaat staan en legt voorzichtig zijn handen om mijn middel om me tegen zich aan te trekken. Ik sla mijn handen om zijn nek en leg mijn hoofd tegen zijn borst.

'Het spijt me, Liz.' Ik knipper enkele tranen weg en zucht diep. 'Mij ook.' Zeg ik zacht. 'Ik zal je zo missen als je weg bent.' Zijn stem trilt. 'Denk er alsjeblieft nog niet aan.' Antwoord ik.

Een hele poos blijven we zo staan.

'Zullen we even liggen?' Vraagt hij dan. Ik laat hem los en knik. Hij gaat op zijn zij bed liggen, en ik tegenover hem. We kijken naar elkaar en hij streelt met zijn vinger over mijn gezicht. 'Je bent zo mooi.' Ik glimlach. Hij legt zijn vinger tegen mijn kin en geeft me zacht een kus. Terwijl hij met mijn haren speelt sluit ik mijn ogen en doezel ik langzaam weg.

'Liefje.' Ik knipper met mijn ogen. 'Sliep ik?' Vraag ik verward. 'Als een roosje.' Glimlacht Kaj. 'Hoe lang?' 'Een uurtje, ongeveer. Ik kon nog wel langer naar je kijken, je bent zo lief als je slaapt met die lange wimpers, en soms beweeg je je neusje zo schattig, net een konijntje.' Ik sla lachend mijn ogen neer en rek me uit. 'Wij moeten naar Schiphol gaan, ga je met ons mee?' Ik ga rechtop zitten en trek mijn staart aan. 'Ja, graag.' Als ik opsta trek ik mijn jurkje recht en pak ik mijn telefoon.

Ik ga tussen Kaj en Feline op de achterbank zitten en we rijden naar Schiphol. 'Hebben jullie er wel zin in?' Vraag ik. 'Ja, echt super veel zelfs. Wanneer gaan jullie?' 'Ja, een dag voor jullie terug komen vliegen we naar Monaco. We zien elkaar drie weken niet.' Zeg ik sip. 'Gaan jullie weer naar Monaco?' Vraagt Feline haar moeder. 'Ja zeker, de boot ligt daar weer hé.' Grijns ik. We gaan al jaren iedere zomer 2 weken naar Monaco. 'Lekker hoor.'

Als ze ingecheckt zijn is het tijd om afscheid te nemen. Feline trekt me in een omhelzing. 'Ik ga je missen, chickie. Heel veel plezier in Monaco, lekker bruin worden.' 'Jij ook schatje, eindelijk naar Bonaire, wel veel foto's sturen!' 'Zie je over drie weken.' Ze laat me los. Ik geef haar ouders beide 3 zoenen op hun wang en wens ze een fijne vlucht.

'Pff, 3 weken.' Zucht Kaj. 'Dan is het extra leuk om elkaar weer te zien na die tijd.' Zeg ik glimlachend. Ik sla mijn armen om hem heen. 'Heel veel plezier, sms me alsjeblieft als je veilig geland bent.' 'Tuurlijk, jullie ook een fijne tijd in Monaco.' Ik kijk hem aan en geef hem een lange kus op zijn lippen. 'Ik hou van je.' 'Ik hou ook van jou.'

____________________________
Love is beautiful!
Binnenkort zullen jullie nog een verhaal op mijn profiel zien, namelijk 'One magical summer', een summer story die ik ga schrijven samen met marijedees!

Enjoy, liefs Emma

All around the worldWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu