Twintig

875 63 24
                                    

Maandag, 2 weken later

Lizzy's POV:

'Mag ik een slokje?' Nova geeft haar flesje aan mij en ik neem er een paar slokken uit. Daarna buigt ze zich weer over haar wiskundeschrift. Ik kijk zuchtend naar buiten. Nog een half uur, dan zijn we eindelijk uit en gaan we onze vakantie boeken met zijn drieën.

'Fé, mag ik jouw rekenmachine even?' Vraagt Nova. Feline reageert niet. 'Feline.' Grijnzend kijkt Nova naar me. 'Die denkt alleen maar aan haar afspraakje met Samuel joh.' Zeg ik lachend. Feline draait zich om. 'Wat? Samuel? Waar?' Nova en ik schieten in de lach. 'Dames!' De docent kijkt ons streng aan.

Als de bel gaat pak ik mijn boeken en etui en stop ik het in mijn cowboysbag. Met zijn drieën lopen we naar de kluisjes. Ik gooi al mijn boeken er in, haal mijn biologieboeken er uit en druk hem dicht. Ik pak mijn jas van de kapstok en we lopen het plein op. Met zijn drieën fietsen we naar Nova haar huis.

'Ik heb nu alweer genoeg van school, we zitten er twee weken en dan krijgen we vrijdag een toets over 4 hoofdstukken van biologie!' Jammert Nova. Biologie is haar slechtste vak. 'Ik help je wel.' Zeg ik dan. We fietsen de straat in. 'Graag, m'n vader vermoord me als ik dit jaar weer met een 5 op biologie eindig.' We zetten onze fiets in de garage en gaan via de bijkeuken naar binnen. 'Ben thuis!' Roept ze als we in de grote hal staan. 'Niemand, ofcourse.' We doen onze schoenen en jas uit en gaan in de keuken zitten. Nova geeft ons wat te drinken en pakt een doos koekjes. 'Oké, ik zal wat laptops pakken.' Uit een grote kast haalt ze 2 Macbooks en een iPad. Ze geeft mij en Feline een MacBook en start zelf de iPad op.

'Wanneer gaan we?' 'Voorjaarsvakantie.' 'Hoe lang gaan we?' '10 dagen? Of 7, ligt er aan waar we naartoe gaan.' 'Juist, waar gaan we heen?'

De meest verschillende landen en eilanden komen aan bod. Ibiza, Mallorca, Madeira, Malta, Albufeira, Rimini, Venetië, Milaan, Kos, Egypte, Turkije, Bulgarije, Curaçao en zelfs Florida.

Na 2 uren schiet Feline omhoog. 'Ik weet iets! Kijk, het heet Dreams Palm Beach.' Ze wijst op het scherm. Afbeeldingen van een gigantisch 5 sterren hotel staan in het beeld. 'Waar is dit?' Vraag ik. 'De Dominicaanse Republiek! Kijk hoe gaaf, letterlijk alles zit er bij, zelfs roomservice en een discotheek. Hij schijnt echt een te gek eiland te zijn ook.' Met zijn drieën kijken we elkaar aan. 'Wat zeggen jullie er van?' Zegt Feline trots als we de plaatjes uitgebreid hebben bekeken.

'Ik denk dat we het moeten doen. Als we nu boeken krijgen we nog wat korting, en het ziet er geweldig uit daar.' Zeg ik dan. Ik klap mijn laptop dicht en drink mijn glas leeg. 'Mee eens. Het lijkt me super daar.' Zegt Nova instemmend. 'Oké! Dan gaan we boeken?' Nova en ik knikken. Aandachtig kijken we met Feline mee. Als ze na een halfuur een bevestigingsmail krijgt springen we enthousiast heen en weer. 'We gaan gewoon 10 dagen naar de Dominicaanse republiek!'

'Veel plezier met Samuel vanavond, ik zal je missen tijdens hockey!' 'Thanks dushi!' Feline en ik zwaaien nog even naar elkaar en fietsen dan beide onze eigen oprit op. Eenmaal thuis gooi ik mijn tas op de grond en trap ik mijn schoenen uit. 'En?' Vraagt mijn vader als ik aan tafel schuif. 'We gaan naar de Dominicaanse republiek!' Zeg ik blij. 'Wauw, wat een geweldige keuze! Voor hoelang?' '10 dagen.' 'Heerlijk hoor, dat hebben jullie dik verdiend.' Ik glimlach en begin met eten.

'Ik ga naar de club, later!' Ik pak mijn sporttas op en loop naar buiten. Kaj staat op me te wachten met de auto. Ik schuif op de stoel en geef hem een kus. 'Hey.' 'Hé, wat vet van jullie vakantie zeg! Ik zou daar ook wel heen willen.' Zegt hij. Ik grijns. 'Ja, ik heb er ook echt zoveel zin in. Dus Felien gaat met Samuel daten?' 'Jup! Volgensmij vindt hij haar leuk.' 'Heeft hij nog iets van z'n ex gehoord?' 'Nee, niks. Wat een kreng was dat ook.' Mompelt Kaj. Ik grijns.

'Succes, zie je straks weer.' 'Jij ook!' Beide lopen we ons eigen veld op om te trainen. 'Lizzy is er ook, dus we kunnen beginnen.' Begint onze trainer. Ik zucht, ik heb weinig zin in deze training.

Als afsluiting spelen we een korte wedstrijd tegen elkaar. Als ik de bal zie ren ik er in rap tempo op af, maar mijn ene voet glijdt opzij en ik voel een scherpe pijn door me heen gaan. 'Ah, fack!' Pijnlijk kom ik op de grond neer. 'Lizzy? Wat gebeurde er?' Mijn trainer knielt. 'Mijn been gleed weg.' Ik duw mezelf omhoog. Weer een steek van pijn door mijn bovenbeen. Hij drukt een natte spons tegen mijn bovenbeen. Ik huiver van de kou. 'Ik denk dat het je lies is, kun je op staan?' Hij houdt zijn handen onder mijn oksels en trekt me omhoog. Daarna helpt hij me richting de kleedkamers. 'Ik denk dat het 't beste is als je even langs de dokterswacht gaat.' Ik knik. 'Dankje.' 'Laat me even weten komende dagen hoe het gaat.' Ik blijf alleen in de kleedkamer over. 'Fack.' Mompel ik. Ik pak mijn trui en trek hem over mijn hoofd. Het lukt me niet om mijn trainingsbroek aan te trekken, dus prop ik alles in mijn tas en hink ik naar buiten. Kaj komt aanlopen. 'Wat ben je vroeg klaar.' 'Ja, ik ben gevallen, het is m'n lies waarschijnlijk.' 'Serieus? Ik ga snel douchen en dan kom ik er aan.' Hij geeft me een kus en sprint naar de kleedkamers.

10 minuten later is hij terug. Hij pakt mijn tas en tilt me op. Voorzichtig zet hij me in de auto, doet mijn gordel om en kruipt zelf achter het stuur. 'Even naar het ziekenhuis lijkt me?' Vraagt hij als hij de auto start. 'Waar doet het pijn?' Ik wijs op de plek waar mijn bovenbeen overgaat in mijn onderbuik. Hij drukt er met zijn hand op en ik slaak een gil. 'Sorry, dat is sowieso je lies. We gaan.' Hij rijdt de parkeerplaats af richting het ziekenhuis.

We moeten wel anderhalf uur wachten voordat ik eindelijk met een rolstoel naar een behandelkamer gereden wordt. Ik hijs mezelf op de bank en ga plat liggen. 'Dus, Lizzy, je bent uitgegleden tijdens hockey?' 'Klopt, ik voelde meteen een hevige pijn boven in mijn been, alsof er iets afscheurde.' 'Juist. Wil je je rokje misschien omlaag doen?' Ik trek mijn rokje tot mijn knieën en staar naar het plafond. De arts laat zijn hand voorzichtig over mijn been en buik gaan. 'Au, ja, daar.' Hij mompelt iets. Na een tijdje staat hij op. 'Je mag je rokje weer optrekken, het is duidelijk dat je een scheur in je lies hebt. Dit betekent heel veel rust, je mag sowieso 6 weken niet sporten. Ik geef je een recept voor medicatie mee en je kan beneden krukken halen.' Ik ga zitten en zucht, dat heb ik weer.

'Bedankt.' Ik neem de papieren aan en Kaj duwt me in de rolstoel naar de apotheek van het ziekenhuis. Hij regelt de medicatie en neemt de krukken mee. Hij legt ze achterin de auto en tilt me weer voorin. Daarna brengt hij de rolstoel terug en stapt hij in de auto. 'Wat een pech.' 'Ja, zeg dat wel. Ik baal hier zo erg van.' Zeg ik chagrijnig als we naar huis rijden. 'Komt wel goed schatje.'

Eenmaal thuis tilt hij me de trap op en legt hij me op de bank neer. Mijn vader is er niet en Luna slaapt al. Als ik op de klok kijk is het al kwart over 11. 'Kun je me nog even helpen? Ik wil wel meteen mijn bed in.' 'Tuurlijk.' Ik pak de krukken en hink naar mijn slaapkamer. Ik ga op de rand van mijn bed zitten en trek mijn trui en polo uit. 'Zal ik je helpen?' Kaj trekt mijn schoenen, sokken en rokje uit en maakt mijn scheenbeschermers los. Ik doe mijn BH uit en trek een zwart shirt aan. Hij loopt naar de badkamer om een glas water te pakken waar ik de medicijnen mee doorslik. Daarna ga ik liggen, hij legt de dekens over me heen.

'Hier kan ik wel aan wennen.' Grijns ik. 'Ik doe het met liefde.' Hij glimlacht en geeft me een kus. 'Bel me als je me nodig hebt.' 'Welterusten straks.' Hij sluit de deur achter zich dicht. Ik zucht en pak mijn telefoon. Feline en Nova hebben weer over de 100 berichten gestuurd toen ik op training was.

23.30 - Feline: Straight to the point, Samuel is de leukste date ooit!!

All around the worldWhere stories live. Discover now