Drieëentwintig

658 52 7
                                    

Zaterdag-Zondag, Dominicaanse republiek

Lizzy's POV:

Ik staar met open mond naar mijn vriendje die nonchalant lacht. Veel tijd om hem te bekijken heb ik niet, ik vlieg hem om zijn hals. 'Wat doen jullie hier?!' Roep ik ongelovig. 'Vakantie vieren, net als jullie, met jullie.' Ik laat hem los. 'Dit had ik zo niet verwacht!' Kaj grijnst en drukt een kus op mijn wang. 'Leuk je te zien, schatje.'

Ik geef Samuel en Dioni een knuffel en richt me dan weer tot Kaj. Ik kan niet geloven dat hij hier is. 'Waar slapen jullie dan?' 'In hetzelfde hotel als jullie, kamer 99 baby.' 'Ik word gek, denk ik.' Hij bestelt een drankje en geeft er ook een aan mij. Dioni en Samuel zijn druk in gesprek met Nova en Feline staat er in haar eentje naast. Plots loopt ze bij ons weg. 'Blijf bij hun.' Mompel ik tegen Kaj en daarna loop ik achter Feline aan. Ik volg haar naar buiten. 'Feline!' Roep ik. Met een ruk draait ze zich om. 'Stop met lopen, wat is er Fe?' Ik grijp haar arm vast.

'Waarom zijn zij hier? Dit zou ONZE vakantie zijn.' Haar stem trilt en al gauw begint ze te huilen. 'Hé.' Ik trek haar tegen me aan als we in het zand gaan zitten. 'Fijn is dat, jullie vriendjes zijn hier gezellig op onze vakantie, en ik ben helemaal alleen.' 'Samuel is hier toch?' 'Hij is mijn vriendje niet!' Schreeuwt ze in mijn gezicht. Ik deins achteruit. 'Sorry.' Ze begraaft haar gezicht in haar handen. 'Heb je enig idee hoe frustrerend het is om zo verliefd op iemand te zijn die jou niet ziet staan?!' 'Dan ben je bij mij op het juiste adres, hoor.' Mompel ik. Een poosje is het stil.

'Sorry, Liz.' Ik zucht. 'Geeft niets. Ik denk dat we moeten gaan slapen.' 'Waar moet ik dan slapen?' Vraagt ze. 'Ik slaap bij jou, Kaj slaapt bij Samuel, laten we gaan.' Ik sta op en klop het zand van me af. Ik ben een beetje teleurgesteld in Feline, kan ze nou niet blij voor me zijn?

'Lizzy..' Ik draai me om. 'Nee Feline, het is wel even goed zo. Laten we alsjeblieft gaan, ik heb barstende koppijn.' Zeg ik chagrijnig. Ze krimpt ineen en slentert achter me aan. In de club zitten Kaj, Samuel, Nova en Dioni nog steeds op dezelfde plaats. 'Ik, wij gaan slapen.' 'Slapen wij niet samen?' Vraagt Kaj verbaasd. 'Vannacht niet, helaas. Ik leg het morgen wel uit, oké?' Hij knikt en geeft me een kus. 'Slaap lekker.' 'Ga je mee, Nova?' Nova knikt en loopt achter ons aan.

'Waarom moeten we nu al weg?' Vraagt ze geïrriteerd. 'Vraag Feline maar.' Antwoord ik. 'Geef mij lekker de schuld!' Feline stampt de lift uit. Ik stop het pasje in de deur en trap mijn schoenen in de hoek. Zonder iets te zeggen ga ik naar de badkamer. Ik haal mijn make-up er af en poets mijn tanden. Daarna kleed ik me uit, trek ik mijn pyjama aan en kruip ik onder de zachte lakens. 'Gaat iemand mij nog uitleggen wat hier aan de hand is?' Vraagt Nova als Feline zich heeft opgesloten in de badkamer. 'Feline is boos omdat de jongens hier zijn, het verpest onze vakantie.' Nova rolt met haar ogen en bonkt op de badkamer deur. 'Kom eruit jij!'

Feline loopt Nova voorbij en gaat zonder iets te zeggen in bed liggen. 'Ik praat tegen je, waarom ben je boos? Wij hebben dit niet afgesproken ofzo!' 'Ze is gewoon jaloers.' Snauw ik. 'Hou toch je mond Lizzy, dat je je benen spreidt voor m'n broer maakt je de koningin nog niet.'

'Wát zei je?' Vraag ik met trillende stem. 'Wat ben jij een vuile bitch!' Roept Nova naar Feline. 'Nee, jullie zijn vuil! Altijd dat kleffe gedoe met die vriendjes.' Reageert ze. 'Je bent gewoon jaloers, Feline! Misschien moet je die grote bek van je ook eens tegen Samuel opentrekken, dan kom je nog ergens!' 'Dat alles voor jou gedaan wordt betekent niet dat dat voor iedereen geldt!' Nova en Feline staan tegenover elkaar en kijken elkaar kwaad aan. 'Zegt degene die het met mannen van 25 doet!' Roept Nova.

'GENOEG!' Gil ik. Geschrokken kijken ze me aan. 'We zijn alle drie dronken en zeggen dingen waar we spijt van gaan krijgen, het is genoeg nu! Dit zou onze vakantie moeten zijn, en kijk ons, op de eerste avond staan we elkaar zwart te maken! Zo ga ik mijn vakantie niet voortzettend, dus kappen nu, allebei!' Mijn stem trilt. Nova stampt de trap op naar haar eigen bed en Feline loopt huilend het balkon op. Ik ga op de rand van het bed zitten en haal mijn handen door mijn haar.

Als ik bijna in slaap sukkel wordt er op de deur geklopt. Ik kijk op en slenter naar de deur. Het is Samuel. 'Wat is er? Dit is echt niet het goeie moment..' Zeg ik. 'Ik wou even zeker weten of alles goed ging, ik hoorde jullie toen ik over de gang liep, ik hoop niet dat dat mijn schuld is?' 'We hebben gewoon ruzie gehad, het komt wel goed.' Hij kijkt over mijn schouder naar Feline die met gebogen rug naar ons toe zit. 'Praat morgen maar met haar.' Hij knikt. 'Nou, welterusten dan.' 'Trusten.' Ik gooi de deur dicht, doe het licht uit en ga in bed liggen. Stilletjes rollen er enkele tranen over mijn wangen, ik haat het om ruzie met ze te hebben. Ik haal mijn neus op en veeg mijn tranen weg. Mijn telefoon geeft 6 uur in de morgen aan en ik besluit om te gaan slapen.

Ik word wakker van iemand die zich tegen me aandrukt. Als ik me omdraai zie ik dat het Nova is. Ik glimlach en zucht. 'Vriendinnetjes voor altijd.' Mompelt ze voor we in een onrustige slaap vallen.

All around the worldWhere stories live. Discover now