Achtenveertig

625 49 17
                                    

Dinsdag, Sydney, Australië

Lizzy's POV:

'Macy!' Blij trek ik mijn vriendin in een omhelzing. 'Ah, Liz, wat fijn om je weer te zien!' Glimlachend laten we elkaar los.

'Wat zie je er leuk uit, wat ben je bruin geworden!' Ze bekijkt mijn outfit. Het is maar simpel, een lichte high waisted spijker short met een oranje top en mijn witte Filling Pieces. 'Ah, dankjewel.' 'Zullen we wat gaan drinken ergens?' Vraagt ze enthousiast. Ik knik en samen lopen we door het centrum.

'Bitter lemon for me, please.' De serveerster knikt en verdwijnt weer. 'Nou, vertel me over Dubai!' 'Het was echt geweldig, prachtig. Een heel bijzonder land, ik heb dagenlang gewoon op het strand gelegen, niks gedaan. Het was super rustgevend.' Lieg ik. 'Wat fijn, en nu logeer je bij je oma?' 'Ja, klopt. Erg gezellig, ik had haar al 13 jaar niet meer gezien en we kunnen heel erg goed met elkaar zo.' 'Dat is goed om te horen.' Ons gesprek wordt gestaakt, onze glazen worden op tafel gezet.

'En hierna?' Vraagt Macy geïnteresseerd. Ik neem een slok van mijn drinken. 'Ik vertrek vrijdag voor 2 maanden naar Brisbane. Daar ga ik aan het werk in een restaurant en loungebar, en ik logeer in het leegstaande appartement boven het restaurant. Ik wil graag meer van Australië zien maar mijn geld raakt op en ik wil niet van mijn ouders of iemand anders lenen, dus daarom ga ik aan het werk daar. Na die twee maanden wil ik graag nog het grote barrière rif bekijken en dan wordt het ook weer tijd om naar Nederland te gaan, voor even.'

'Wauw, wat goed van je! Zo helemaal alleen, ik vind het echt onwijs knap van je. Je zal Brisbane geweldig vinden, geloof me.' Macy knijpt enthousiast in mijn handen. 'Ik hoop het zo.' 'En anders kan je altijd weer bij ons komen.' Ik glimlach. 'En hoe gaat het met jou?' 'Oh, prima! Alles gaat zijn gangetje, school is prima, cheerleaden gaat super goed..' 'En?' Vraag ik geheimzinnig. Ze slaat lachend haar ogen neer. 'Je weet toch, die jongen, uit onze klas?' 'Wat was zijn naam ook alweer?' 'Matt, hij zat bij ons bij literatuur.' 'Oh, hij! Ging hij niet met Emily?' 'Ja, ging. Matt en ik hebben met elkaar gezoend op het feestje van Lucy! En toen heeft hij het uitgemaakt met Emily, voor mij..' Ze bloost. 'Echt waar?! Weet Emily er van?' 'Nee, hij heeft gewoon gezegd dat hij haar niet meer leuk vindt. We gaan vanavond met elkaar afspreken, ik vind het zo eng! Dit is mijn eerste date met een jongen.' 'Wat leuk voor je Macy! Het wordt vast gezellig.' Ik knipoog lachend naar haar. 'Zullen we nog even gaan winkelen?'

'Ik vond het heel erg leuk om je weer te zien, zie ik je nog voordat je naar Brisbane vertrekt?' 'Ja, tuurlijk. Ik ga donderdagochtend weer naar mijn oom en tante, dus je kan de hele dag langs komen donderdag.' 'Gelukkig!' Macy geeft me een zoen op mijn wang. 'Ik zie je donderdag dan, veel plezier met Matt!' Zeg ik lachend. Ze steekt haar tong naar me uit en stapt dan in de metro. Ik zwaai nog even naar haar en loop dan naar het einde van de straat om een taxi aan te houden.

Plots grijpt iemand me aan mijn arm. Geschrokken draai ik me om, ik houd mijn tas dicht tegen me aan.

'Ethan.' Mijn adem stokt in mijn keel. 'Nice seeing you, Lizzy.' 'What are you doing here?!' Ik kijk hem niet begrijpend aan als hij me achter zich aan trekt een zijstraat in. 'Let me go!' Roep ik kwaad. 'You're coming with me.' Antwoordt hij pissig. Met tegenzin stribbel ik achter hem aan. Hij neemt me mee naar een groot hotel en geeft me een zetje richting de lift. Als de deuren opengaan duwt hij me naar buiten en neemt hij me mee naar zijn kamer. Hij gooit de deur achter zich dicht en smijt de sleutels op het bijzet tafeltje.

'You have a lot to explain!' Is het eerst wat hij zegt. Ik zet een paar stappen achteruit. 'You left me without a reason, you broke my heart!' 'Ethan.' Piep ik. Ik bots met mijn rug tegen de muur en kijk hem bang aan. 'We just can't be together.' Zeg ik, fluisterend. 'WHAT?!' Buldert hij. 'Ethan!' Ik sta te trillen op mijn benen. 'Don't play that innocent, little girl because I know you're not like that!' 'I'm scared of you!' Antwoord ik, bijna huilend. 'Oh, poor you.' Hij rolt zijn ogen.

'How could you just.. How could you do this to me, Lizzy?' 'I have no choice!' Antwoord ik. Ik veeg snel de tranen van mijn wangen. Hij pakt me opnieuw bij mijn arm en duwt me op zijn bed. 'I wanna go home.' Snik ik. Ik sta op, maar hij duwt me terug. 'You hurt me, and now I'm gonna hurt you.' Hij trekt zijn overhemd uit en geeft een ruk aan de knoop van mijn short. Ik duw met mijn handen tegen zijn borstkas, maar hij is vele malen sterker. Al snel heeft hij me van al mijn kleren ontdaan.

'No, Ethan, no, please, don't do this.' Huil ik als hij me plat op mijn rug duwt en zijn lichaam boven me laat hangen. 'Don't do this to me, I don't want this!' Roep ik overstuur. 'I trusted you!' Ik voel me diep vernederd. 'No, Lizzy, I trusted YOU.'

Bevend van angst trek ik vliegensvlug mijn kleren aan. Ik pak mijn tas van de grond en loop naar de deur. Ik draai me om, en kijk naar Ethan die op een stoel zit. 'I HATE you Ethan, I really do. I regret everything I shared with you, I don't wanna see you ever again.'

All around the worldWhere stories live. Discover now