Zestig

688 52 28
                                    

Zaterdag, Amsterdam, Prinsengracht

Kaj's POV:

De tijd tikt voorbij op de klok die boven de deur in Lizzy's kamer hangt. Ik buig me opzij om mijn telefoon te pakken en zie dat het half 4 is. Ik stuur Nova en mijn zusje een berichtje dat Lizzy veilig in haar bed ligt. Daarna zet ik hem uit. Ik ga op mijn zij liggen en kijk naar Lizzy, die in een diepe slaap naast me ligt. Soms slaakt ze een diepe zucht, en maakt ze een smakkend geluidje, zoals ze altijd doet als ze slaapt.

Hoe kan ik toch zoveel van haar houden? Vooral op deze momenten, als ze zo kwetsbaar is. Ik buig me voorover en geef haar zacht een kus op haar voorhoofd.

'Kaj.' Een piepende stem haalt me uit mijn lichte slaap. Een zure geur dringt mijn neus binnen. Ik kom overeind en zie dat het kwart over 4 is. Als ik het licht aandoe zie ik Lizzy rechtop zitten, met haar eigen braaksel over zichzelf en over haar bed heen. Ze huilt en kijkt me angstig aan. 'Oh, lieverd.' Zucht ik. Ik haal haar onder de dekens vandaan en til haar voorzichtig op.

'Stil maar.' Zeg ik als ik haar in de badkamer op de badrand neerzet. Ik draai de warme kraan open en pak een handdoek. Daarna help ik haar met haar kleding en gaat ze in het bad zitten. Ik leg de handdoek onder haar hoofd. 'Ik ga even je bed verschonen, ik laat de deur open staan, je moet me roepen als er iets is.' Ze knikt alleen.

Ik haal het vieze dekbed van haar bed en prop hem in een vuilniszak, samen met de rest dat vies is geworden. Daarna zet ik het raam even open en ga ik op zoek naar schoon beddengoed. Als ik klaar ben ga ik terug naar de badkamer. 'Zullen we weer naar bed gaan?' Vraag ik als ze haar haren gewassen heeft. 'Graag.' Haar stem is zacht en breekbaar. Ze droogt zich af en trekt de onderbroeken het shirt aan die ik voor haar gepakt heb.

'Vind je het erg om in je vader zijn bed te liggen? Je kamer stinkt een beetje.' Ze haalt alleen haar schouders op. Als we weer naast elkaar in bed liggen begint ze opnieuw te huilen. Ik sluit haar in mijn armen. 'Hé, het is goed.' Fluister ik. 'Het spijt me.' Huilt ze. 'Nee, nee, het is goed lieverd. Stil maar.' 'Het spijt me zo, ik ben een verschrikkelijk persoon.' 'Nee Lizzy, luister naar me.' Ik kijk haar aan en streel over haar wang. 'Je hebt mijn hart gebroken, natuurlijk, en ik vind het een verschrikkelijk idee, een ander persoon die de privilege heeft gehad om jou aan te raken waar alleen ik dat zou doen. Maar ik hou zo veel van je, echt waar, ik hou zoveel van je, en het breekt mijn hart nog meer om je zo te zien.' Snel veeg ik de traan van mijn wang. 'Ik hou ook van jou. Ik ben bang, ik voel me raar.' 'Dat komt door de drugs, dat werkt wel uit, ik blijf bij je.' Ze slaakt een diepe zucht. 'Kom, ga lekker liggen.' Ik leg haar terug in haar kussen en sla mijn arm om haar middel. 'Ga maar slapen.' Fluister ik. Een paar seconden later valt ze terug in haar diepe slaap.

Diezelfde morgen word ik om 11 uur wakker. Lizzy slaapt nog. Ik besluit om haar nog even te laten slapen en ga naar de badkamer om te douchen en Lizzy haar kamer op te ruimen. Daarna ga ik naar beneden. Ik neem Chuck mee naar buiten en gooi de vuilniszak weg. Binnen zet ik de kachel aan en ga ik terug om bij Lizzy te kijken. Ze slaapt nog steeds, en ik schud voorzichtig aan haar schouder. 'Lizzy, wakker worden.' 'Mmmm.' Ze wrijft in haar ogen en kijkt even verbaasd als ze mij ziet. 'Kaj.' 'Hé liefje.' 'Kom je nog even bij me liggen?' Ik glimlach. 'Vooruit.'

'Hoe voel je je?' Vraag ik haar. 'Beetje hoofdpijn, vreemd gevoel in mijn maag en moe.' 'Zullen we naar de keuken gaan om te eten?' Ze knikt en stapt uit bed. Ik kijk even naar haar. Ze is nog even mooi als eerst, mooier. 'Ga maar douchen, ik maak wel wat te eten.' Als ik haar passeer laat ik mijn hand kort over haar middel glijden. Ze kijkt glimlachend om en gaat dan naar de badkamer.

'Je ziet er een stuk beter uit.' Merk ik op als ze tegenover me gaat zitten. Ook al is haar haar nat, draagt ze geen make-up en heeft ze een of ander duur trainingspak aan, ze is nog steeds het knapste meisje dat ik ooit ontmoet heb. In stilte zitten we te eten.

'Kaj?' 'Ja?' Vraag ik terwijl ik de vaatwasser inruim. Ik klap hem dicht en loop naar de woonkamer. 'Kom eens.' Ik ga naast haar op de bank zitten. 'Wat is er?' Ik veeg een pluk haar achter haar oor. 'Bedankt, dat je dit allemaal voor me doet.' 'Ik heb je toch uitgelegd dat het goed is?' 'Ja, maar ik snap het ook als je nog boos bent, of als je vragen voor me hebt.' Ze neemt een slok van haar thee. 'Ik neem je morgen mee om een dag weg te gaan, en dan gaan we alles bespreken, en dan kijken we wel hoe het verder moet. Goed?' Ze knikt en slaat haar armen om mijn middel.

'I'm so lucky to love you.'

All around the worldWhere stories live. Discover now