Zevenendertig

612 54 12
                                    

Vrijdag, New York, InterContinental Hotel Times Square

Lizzy's POV:

Ik word uitgerust wakker en kijk de luxe hotel kamer rond waar we een week verblijven. Ik deel een kamer met Annemay, die nog ligt te slapen. Ik pak mijn telefoon van het kastje om Kaj te FaceTimen.

'Liefje!' Mijn hart maakt een sprongetje als ik zijn enthousiaste gezicht op mijn scherm zie. 'Hey.' Lach ik. 'Wat ben ik blij om je even te zien zo, ben je net wakker?' 'Ja, hoe raad je het?' 'Ik ken dat gezichtje.' 'Ik wou dat je hier was, New York is werkelijk prachtig.' 'Ik wou het ook schat, maar het is niet anders. We gaan er nog wel eens samen heen.'

Nadat we een uur met elkaar gepraat hebben is het voor Kaj etenstijd. 'Ja, ik zal Annemay maar eens wakker gaan maken.' 'Dag lieverd, heel veel plezier, ik zie je snel weer zo, ik hou van je.' 'Ik hou ook van jou, Kaj.' Zuchtend leg ik mijn telefoon weg en staar ik naar het plafond.

'Goeiemorgen mafkees.' Annemay springt vrijwel direct uit haar bed en gooit de gordijnen open. 'Hmm.' Ik kruip nog wat verder onder de lekkere dekens. 'Kom, we bestellen roomservice.' Ik ga uit bed om de telefoon van de hotelkamer te pakken en ga weer op het bed zitten. 'Sounds like a plan!'

'Goodmorning, roomservice!' 'Doe jij even open, ik zit hier in m'n onderbroek.' Ik duw Annemay naar de deur en trek de dekens om me heen. 'Met hoeveel heb je gezegd dat we hier zijn? Kijk al dat eten.' Zegt Anne als het personeel weg is. 'Just the two of us.' Lach ik. Ze schudt lachend haar hoofd en ploft naast me op het bed om te gaan eten.

'Anne!' Met een handdoek om mijn lichaam en mijn haar nog druppend van de douche storm ik de kamer in. 'Heb jij een stijltang mee?' 'Ja, pak maar uit mijn toilettas, die ligt onder de wasbak.' In de badkamer hurk ik bij de wastafel neer en ik rits de toilettas met veel geweld open. Een wit doosje met de letters ClearBlue klettert op de grond. Mijn mond valt open. Het doosje is aangebroken en ik houd hem op de kop. Een wit plastic stickje valt op de tegels. 'Lizzy?! Lukt het?' 'Eh, ja!' Antwoord ik. Ik pak de zwangerschapstest van de grond en kijk naar de twee streepjes in het scherm. O my god! Annemay is zwanger?!

'Lizzy?' Ik schrik als ik haar stem achter me hoor en draai me om. 'Wat heb je daar?' Haar oog valt op de verpakking. 'O..' Stottert ze. 'Je bent zwanger?!' Roep ik ongelovig. 'Sst! Niemand weet het nog.' Ik gooi de test in de wasbak en vlieg Annemay om haar hals. 'Wauw Anne, dat is toch geweldig?! Waarom heb je het niet verteld?' 'Het is nog maar pril, Xavier en ik weten het zelf nog maar net. Super hé?' Ze kijkt me stralend aan. 'Wanneer ga je het aan papa vertellen?' 'Vandaag dan maar, denk ik, nu jij het toch ook weet. Sorry dat je er zo achterkomt, ik wou het echt vertellen.' 'Weet ik zuster, het geeft niet. Now, if you'll excuse me.' Lach ik.

'The Met Steps!' Gillend ren ik naar de trap van het Metropolitan Museum. 'Lach eens.' Ik draai me om en lach in de camera van mijn vader. 'Wat is er zo bijzonder aan die trappen? We komen voor het museum hoor.' Zegt hij als we naar binnen lopen. 'Gossip Girl.' Antwoorden Annemay en ik in koor.

'Kunnen we nu gaan shoppen? Ik heb wel genoeg cultuur gesnoven.' Jammer ik. 'Vooruit. Kom, we nemen de taxi.' 'Yesss!' Ik schuif naast Annemay op de achterbank van de taxi en kijk met grote ogen uit het raam. Het stikt hier van de mensen, grote gebouwen en gele taxi's. Ik krijg er energie van, wat een geweldige stad. Als ik hier carrière zou kunnen maken, had ik het zeker weten gedaan.

'Victoria Secret! Meekomen.' Annemay sleurt me aan mijn arm de gigantische winkel in. 'Holy shit.' Meteen storten we ons op de prachtige lingerie in alle soorten en maten. Na een uur staan we weer buiten met beide een bomvolle tas. 'Hebben jullie iets te vieren ofzo?' Vraagt mijn vader als we de volgende winkel inlopen. Annemay en ik grijnzen naar elkaar.' 'Misschien.'

Na de grootste shop-middag ooit zitten we met zijn vieren in een restaurant. Als ons eten voor ons neer gezet wordt schraapt Annemay haar keel. Ik knipoog nog even naar haar. 'Pap en Luna, ik moet jullie iets vertellen.' Mijn vader neemt een slok van zijn wijn en kijkt haar serieus aan. 'Vertel meisje.' 'Ik ben zwanger, Xavier en ik worden ouders.' Ze probeert haar enthousiasme te onderdrukken. 'Wauw! Schat, dat is geweldig, ik word opa! Gefeliciteerd lieverd!' Hij gaat staan en omhelst Anne. Luna doet hetzelfde.

'Dan wordt het ook tijd dat ik, wij iets gaan vertellen.' Zegt mijn vader dan. Annemay en ik kijken elkaar nieuwsgierig aan. 'Luna en ik, we gaan trouwen.'

All around the worldWhere stories live. Discover now