Negenentwintig

853 56 29
                                    

Zondag, De Veluwe

Lizzy's POV:

Aan het eind van de morgen word ik wakker naast de liefde van mijn leven. Ik ga op mijn zij liggen, trek de warme dekens tot mijn kin op en kijk naar hem. Hij slaapt nog, ik streel even met mijn vingers zacht over zijn wang. Mijn 17e verjaardag is alweer een paar maanden geleden. Vandaag zijn Kaj en ik een jaar samen, en daarom zijn we een weekend naar de Veluwe. Het is winter, en buiten ligt een wit pak sneeuw voor onze kleine bungalow.  Vrijdagavond zijn we hier gekomen en hebben we films gekeken, gister hebben we geschaatst en zijn we heerlijk gaan eten en vandaag gaan we naar de spa.

Na een poosje knippert hij met zijn lange, mooie wimpers en rolt hij zich om. Langzaam wordt hij wakker. 'Goeiemorgen.' Zeg ik lief. 'Goeiemorgen, lief, knap meisje van me.' Hij haalt zijn hand door mijn bruine, warrige haren en gaat op zijn rug liggen. Hij rilt en trekt de dekens nog hoger op. 'Wat is het koud hier.' 'Tuurlijk, gekkie. We hebben vannacht de kachel uitgezet en het is onder de nul graden buiten.' Merk ik op. Hij grijnst, ik glimlach terug. Ik sla de dekens van me af en stap uit bed om de kachel aan te zetten. Zijn ogen glijden over mijn naakte lichaam. Snel kruip ik weer naast hem en ik laat mijn hoofd op zijn borst rusten terwijl hij over mijn rug streelt.

'Een jaar, kan je het geloven? Het voelt alsof we al ons hele leven samen zijn.' Ik knik glimlachend. 'Hier droomde ik anderhalf jaar geleden alleen maar van.' 'Dromen zijn er om werkelijkheid te worden.' Hij legt zijn vingers onder mijn kin om mijn gezicht op te tillen en me uitgebreid op mijn lippen te zoenen.

'Zullen we gaan ontbijten?' Ik ga rechtop zitten en verlaat het warme bed. Mijn kleding en ondergoed van gisteren ligt verspreidt over de houten vloer, het omschrijft vannacht. Ik pak de witte badjas van de stoel en trek hem aan, samen met mijn warme sokken. Kaj volgt me naar de knusse woonruimte. Terwijl ik op de bank plof begint hij aan een uitgebreid ontbijt.

'Kijk eens aan.' Hij zet een dienblad tussen ons in, gevuld met thee, sinaasappelsap, fruit en verse broodjes. Naast het vaasje met een rode roos ligt een klein, zwart doosje. Ik doe alsof ik het niet opmerk en begin aan mijn croissantje. 'Dus je bent niet nieuwsgierig naar wat er in dat doosje zit?' Vraagt Kaj als ik voorzichtig van mijn thee drinken. 'Welk doosje?' Lieg ik. Hij begint te lachen. 'Oh Lizzy, als je iets niet kan is het liegen, of acteren. Maak het open, ik heb het voor jou gekocht.' Ik bloos, zet mijn kopje weg en pak het doosje. Voorzichtig haal ik de zilveren strik er vanaf en ik maak hem open. Een zilveren kettinkje met een sterretje in het midden glimt op het suède stofje. 'Oh, Kaj! Wat mooi.' Ik pak het er voorzichtig uit. 'Kom, ik doe hem om.'

'Ik vind het echt prachtig.' Ik geef hem een kus. 'Ik vind jou prachtig.' 'Dankjewel.' Zeg ik. Hij glimlacht. Hij ruimt het lege dienblad op en zet zijn rommel terug in de koelkast. 'Zullen we ons aan gaan kleden om te gaan?' Vraagt hij. Ik knik vrolijk en haast me naar onze slaapkamer.

Aangezien we naar de spa gaan besteed ik weinig aandacht aan mijn kleding en ga ik voor het wit met groene joggingpak van Zoë Karssen die ik van Nova heb gekregen. Ik doe mijn haar in een staart en laat mijn gezicht voor wat het is. Ik pak mijn tas met geld en mijn telefoon, trek mijn Uggs en winterjas aan en loop achter Kaj aan naar buiten. Ik doe de deur van ons huisje op slot en we stappen vlug in de warme auto.

'Die kant op vindt u de kleedkamers en de kluisjes voor uw persoonlijke bezittingen, en de rest volgt vanzelf.' Het meisje achter de balie geeft ons een badjas en we lopen door de glazen schuifdeuren. In de kleedkamer kleed ik me helemaal uit en trek ik de zachte badjas aan. Ik stop mijn kleren in mijn tas en Kaj propt hem in een kluisje. Het bandje waar de sleutel aan zit doet hij om zijn arm. 'Zullen we een massage nemen?' Ik kijk om me heen in de grote spa. 'Ja, tuurlijk.'

Na een heerlijke massage besluiten we om in de sauna te gaan. We hangen onze badjassen op en ik ga op mijn rug op het verhoogde stuk liggen. Ik sluit mijn ogen en denk aan het leuke afgelopen jaar dat we samen gehad hebben. Ik heb zoveel geluk met Kaj..

Het is al donker buiten als we terug naar de auto lopen. 'Wat was dat heerlijk.' Zucht ik als we terug rijden. 'Behalve dat al die oude kerels naar je kijken, was het zeker geslaagd.' Ik moet lachen. 'Zullen we bestellen als we terug zijn? Ik heb echt geen zin om te koken..' 'Maar natuurlijk.' Kaj grijnst en focust zich weer op de weg.

'Wat ben je toch geweldig.' Hijgt Kaj in mijn oor als hij me weer op de grond in de douche zet. 'I know right.' Ik was mijn haren en zet de kraan uit. Ik droog me af en ga op mijn buik in het bed liggen. 'Wat een uitzicht.' Grijnst Kaj vanuit de hoek. 'Maak je nou een foto?' Vraag ik verontwaardigd. 'Jep, alle mooie momenten moet je vastleggen.' Ik schud lachend mijn hoofd en ga uit bed om comfortabele kleren aan te trekken. Daarna plof ik languit op de bank. Al gauw komt Kaj bij me liggen.

'Wat een fijn weekend was dit, hé?' Ik knik. 'Heerlijk.' 'Kon het maar voor altijd zo zijn.' Zucht hij. Ik slik, ik weet waar dit heen gaat. 'Zullen we die ene film kijken waar je het laatst over had?' Vraag ik om het onderwerp te vermijden. 'Lizzy.' Zegt hij serieus. Ik kijk hem kort aan. 'Heb je er überhaupt wel aan gedacht dat dit over een halfjaar niet meer kan?' 'Ja, natuurlijk wel. Moeten we daar echt uitgerekend nu over praten? We hebben deze discussie al veel te vaak gevoerd als je het mij vraagt.' Antwoord ik nors. 'Blijkbaar niet, want je gaat me nog steeds verlaten.' Kwaad kijk ik hem aan. 'Noem het niet zo! Het is niet eerlijk om dat te zeggen, je weet dat ik zielsveel van je houd, Kaj.' 'Ja, en ik van jou, en daarom wil ik elk moment van de dag bij je zijn. Heb je enig idee hoe lang je weg blijft?' Ik haal mijn schouders op. 'Een paar maanden, een paar jaar.' Het is stil.

'Waarom bel je haar niet gewoon?' Vraagt hij dan. Ik lach spottend. 'Wauw, wat een ontzettend goed idee! Daar had ik zelf nóóit op kunnen komen, ik ga het meteen doen.' Zeg ik sarcastisch. Hij rolt met zijn ogen. 'Hoe moet het met onze relatie als je weg bent?' Ik haal mijn schouders op. 'Jij ontmoet waarschijnlijk iemand anders terwijl ik in de knoop zit met mijn moeder.' 'Hoe durf je dat te zeggen?' Hij verheft zijn stem. 'Wie zegt dat jij niet met Jan en alleman naar bed gaat daar aan de andere kant van de wereld?!' 'Als je me kent dan weet je dat ik dat niet doe, denk je echt zo over mij?' Ik ga staan en sla mijn armen over elkaar.

'Zo moeilijk ging dat ook niet met ons.' Ik kijk hem met grote ogen aan. Zei hij dat nou zojuist echt? 'Wat wil je daar mee zeggen?! Dat ik te makkelijk ben?! Wat ben jij een KLOOTZAK!' Ik stamp met mijn voet op de grond. 'En jij bent egoïstisch Lizzy!' Hij gaat tegenover me staan. 'Je hebt er nooit een moment over nagedacht om niet te gaan, om bij mij te kunnen blijven. Ik laat je niet in de steek, dat kun je van je moeder niet zeggen!'

Verbluft kijk ik hem aan. Is dit mijn vriendje?

Met een ruk trek ik het kettinkje van mijn hals. Ik gooi het op de grond, pak mijn telefoon van de bank en stamp naar de slaapkamer. 'ZOEK HET UIT!' Krijs ik. Ik gooi de deur met een klap achter me dicht terwijl de tranen over mijn wangen rollen. 'Lizzy!' Hij slaat op de deur. Ik pak zijn kussen van het bed en ruk een deken uit de kast. Ik doe de deur open en gooi het de hal in. 'Je slaapt maar op de bank vannacht. Welterusten Kaj.'

All around the worldWhere stories live. Discover now