Drie

909 60 8
                                    

Zondag

Lizzy's POV:

Mijn hoofd begint als een gek te bonken zodra ik mijn ogen open. Als ik overeind kom, gaat er een vlaag van misselijkheid door me heen. Snel ga ik weer plat op mijn rug liggen. Langzaam herinner ik me weer wat er gebeurd is gisteravond, grotendeels dan. Het feest van Nova, alle alcohol, Kaj.. Kaj!

Ik kreun vermoeid. Nu weet ik in ieder geval zeker dat ik nooit meer een kans maak. Ik tast naar mijn telefoon op het nachtkastje. Ik heb berichten van Nova en Feline, mijn zus en een onbekend nummer. Snel open ik mijn WhatsApp.

11.04 - Annemay: Goeiemorgen zuipschuit, ben benieuwd wanneer je ontwaakt! Je hebt geluk, pap en Luna zijn de hele dag aan het golfen in Bloemendaal, dus je kunt lekker je kater uitzitten. See u!

Ik grinnik en zucht opgelucht. Nu mijn vader niet thuis is kan ik lekker mijn gang gaan vandaag zonder dat hij ziet hoe ellendig ik me voel.

03.03 - Nova: noodgeval, Feline kom van mijn kamer af en neem die gast mee!
03.10 - Nova: Feline!!!!!!!!!
03.15 - Nova: nog even en ik kom zelf binnen
03.16 - Feline: fuck off!!

Ik moet hardop lachen.

04.32 - Feline: ben thuis hoor Noof. Dankje voor het feestje! Zou Lizzy nog leven?
04.33 - Nova: graag gedaan badass! Ik hoop het, trusten ladies

Nou en of ik nog leef.

10.04 - Feline: Kun je sterven aan een kater?
10.13 - Nova: Jup, I just did.
10.34 - Feline: me 2! En onze sneuvelaar Lizzy zeker ook
10.36 - Nova: Liz??
11.05 - Feline: Lizzy!

11.20: Girls, I'm alive!

Als laatst open ik het bericht van het onbekende nummer. Als ik de foto zie maakt mijn hart een sprongetje.

03.00 - Kaj: hi Lizzy! Ik heb stiekem je nummer even overgenomen, ik hoop niet dat je het erg vindt dat ik je zus gebeld heb.. Laat even wat van je horen morgen. Liefs, Kaj

Ik onderdruk een glimlach en begin enthousiast te typen.

11.23: Morning! Ik leef nog. Bedankt voor gisteravond, ik hoop dat ik je avond niet verpest heb. XO Lizzy

Ondertussen beginnen Nova en Feline enthousiast te praten.

11.24 - Nova: Thank god!
11.26 - Feline: Lekker Liz, hoe voel je je?

11.27: Fucked up, maar dat waait wel over. Nog iets spannends gebeurd?
11.28 - Nova: Fe is van bil gegaan in mijn bed
11.30 - Feline: fuck off Nova!

Weer moet ik lachen.

11.31: lekker Feetje, met die blonde van de club?
11.33 - Nova: Hij is 25. Ik herhaal, 25.
11.35 - Feline: NOVA!!!
11.37: Kom anders bij me langs, dan kunnen jullie me op de hoogte brengen
11.39 - Nova: als je uitgekotst bent
11.41: I am. Zie jullie straks!

Dan stop ik mijn telefoon weg. Ik hijs mezelf omhoog en zwaai mijn benen over de rand van mijn bed. Meteen begint mijn hoofd te bonken. Ik slenter het huis door en neem 2 paracetamol  in de keuken. Ik bak een ei en eet hem met moeite op. Als ik mijn rotzooi heb opgeruimd ga ik in de badkamer onder de warme douche staan. Ik was mijn haar grondig en droog me daarna af. Ik haal slechts een borstel door mijn haar en trek een trainingspak aan. Dan gaat de bel. Ik pak de telefoon. 'Wij zijn het!' Nova haar stem galmt door de intercom. Ik druk op de knop en hang de telefoon weer op.

'Daar hebben we onze alcoholist.' Lacht Feline. Zij en Nova gaan bij me op mijn bed zitten. 'Ook goedemiddag.' Grijns ik. 'Veel rotzooi?' Vraag ik Nova. 'Het huis was schoon toen ik wakker werd, papa had blijkbaar de huishoudster gevraagd.' 'Toe maar. Nou, vertel me alles.' 'David is zo'n eikel, hij heeft met Lara gezoend.' Zegt Nova en ze rolt met haar ogen. Ik grinnik, David is de jongen die ze leuk vindt. 'Met Lara? Wat deed Lara op jouw feest?' 'Ja, Denise had haar meegenomen. Op een dag maak ik haar nog af. Maar goed, onze Feline had wel geluk!' Feline wordt rood. 'Het is niet waar! We hebben alleen gezoend.' 'True, daarom moest je je broek nog dichtknopen toen je op de gang kwam.' Zegt Nova droog. 'Wie was het?' Vraag ik. 'Ja, Maurits, van de hockey.' 'Die is verloofd!' Reageer ik verontwaardigd. 'I know! Dus mondje dicht, daarom.' 'O my god Fe.' 'Je hebt seks gehad met iemand van 25 die verloofd is? Het wordt nu echt leuk.' Zegt Nova. 'Het is niet wa-haar!' Nova en ik kijken Feline serieus aan.

'Oké, OKÉ. Het is wel waar, fuck! Niks zeggen, tegen iemand, alsjeblieft. Als mijn broer of iemand hier achter komt..' Mompelt ze. 'Gelukkig heb ik in de logeerkamer geslapen vannacht.' Zegt Nova dan. Ik moet lachen. 'Tuurlijk Fe, ik houd mijn mond. Hoe krijg je het toch voor elkaar..' 'Geen idee, hij stuurt me al weken constant berichtjes, en het gebeurde gewoon. Hij is zó lekker..' 'Ik mag hopen dat je niet verliefd op hem bent.' 'Hij gaat trouwen, en ik heb gezegd dat ik geen contact meer wil.' 'Good girl.'

Mijn telefoon trilt op mijn nachtkastje. Alle 3 kijken we op, en ik pak hem op. 'Wie is dat?' Vraagt Nova nieuwsgierig.

15.15 - Kaj: Hé, gelukkig maar! Nee hoor, maak je maar niet druk. Heb je zin om vanavond een filmpje te kijken?

'Hallo! Aarde aan Lizzy.' Feline zwaait met haar handen voor mijn gezicht. 'Oh, sorry. Het was Anne.' Stamel ik. 'Yeah right, daarom ben je zo rood als een tomaat en glimlach je van hier tot Tokio. Vertel op, heb je ook een 25-jarige aanbidder?' Nova kijkt me nieuwsgierig aan.

'Nee, het is Kaj. Of ik vanavond een film met hem wil kijken.'

___________________________
As u see heb ik het verhaal toch aangepast! Hope you'll like it,
Liefs Emma

All around the worldWhere stories live. Discover now