Negenenveertig

600 50 13
                                    

Donderdag, Sydney, Australië

Lizzy's POV:

Het is half 2 in de middag als ik mezelf met moeite uit bed sleep. Ik sjok in mijn ondergoed naar beneden en neem in het kleine keukentje meteen wat pijnstillers. 'Kindje, heb je een spook gezien? Je ziet er verslagen uit!' Mijn oma komt de keuken binnen waggelen en neemt me in haar armen. Ik hang zuchtend tegen haar aan.

'Kom, jij gaat onder de warme douche en dan ga ik wat te eten voor je maken!' Ik glimlach. 'Dankjewel oma.' Ze duwt me richting de trap en ik ga hoofdschuddend naar boven. Ik kleed me uit en besluit om onder de douche te gaan.

'Dat ziet er al beter uit, ga zitten.' Ik glimlach en schuif aan tafel. Voorzichtig eet ik van de soep die mijn oma voor me gemaakt heeft. De laatste twee dagen heb ik als een zombie als het ware door huis gezweefd. Ik denk alleen maar aan Ethan, en wat er gebeurd is, wat hij gedaan heeft. Ik krijg rillingen over mijn rug en slik moeizaam.

Ik zet mijn lege kommetje op het aanrecht en ga tegen mijn oma aanliggen op de bank. Ze glimlacht en gaat met haar hand door mijn natte haar. 'Ik zal je missen hier.' 'Ik kom oma nog wel eens opzoeken hoor!' 'Dat doet me goed.'

Een paar uur later word ik wakker gemaakt. Ik was tegen mijn oma aan in slaap gevallen. Logisch, ik doe geen oog dicht 's nachts. 'Je lag zo lekker te slapen, maar het wordt tijd om je spullen te pakken en naar Friso en Hannah te gaan.' Ik knik en rek me uit. Daarna ga ik naar boven om mijn koffers weer in te pakken. Ik ruim de kamer voor mijn oma op en sleep mijn koffers mee naar beneden. Ze geeft me mijn jas aan. 'De taxi staat buiten, kom.' Ze sleept ook een koffer mee en de taxi chauffeur zet ze achterin. Ik ga voorin zitten en geef het adres door. Tijdens de rit kijk ik stilletjes uit het raam. Ik ben blij dat ik morgen naar Brisbane ga, waar ik eindelijk tijd heb om helemaal alleen te zijn.

Als we de oprit van het huis oprijden zie ik het lieve gezichtje van Quinty al voor het raam. Ze begint enthousiast te zwaaien en springt van de bank. Ik stap uit, pak mijn koffers aan en loop met mijn oma naar de voordeur.

'LIZZY, OMA!' 'Hee lieve Quin!' Ik til haar met een zwaai op. 'Eindelijk ben je er weer.' Ik zet haar lachend op de grond. 'Ja schat, kom, we gaan naar binnen.' 'Hey jongens!' Ik word enthousiast begroet door mijn neefjes. 'Aah, Lizzy, daar ben je weer.' MIjn tante sluit me stevig in haar armen. 'Lizzy, ik heb koekjes voor je gebakken!' Quinty trekt aan mijn arm. Ik laat mijn koffers in de gang staan en loop lachend achter haar aan naar de keuken. Ik ga aan de keukentafel zitten en neem Quinty op schoot. Mijn oom, tante, oma en neefjes komen ook aan tafel zitten.

'Bereid je maar voor Quint, morgen gaat Lizzy weer weg.'  'Nou, ik ga gewoon mee!' Reageert ze verontwaardigd. Ik glimlach en neem een slok van mijn thee. 

'Heb je er zin in?' Vraagt mijn oom als we aan het avond eten beginnen. 'Ja, eerlijk gezegd heel erg zelfs. Nu heb ik tijd om veel aan het werk te gaan, nieuwe mensen te ontmoeten en zelfstandig te worden daar. Maar jullie kunnen natuurlijk altijd eens langskomen.' 'Waar ging je ook alweer aan het werk?' 'Bij een loungebar en club!' 'Ik ben benieuwd hoe je het daar zal vinden.' Ons gesprek wordt onderbroken als de deurbel gaat.

'Macy!' Mijn altijd nog slechte humeur klaart op als ik haar binnen laat. 'Lizzy, hoe gaat het met je?' 'Goed.' Lieg ik. 'Mooizo.' 'Kom, we zaten nog te eten.' Ik neem haar mee en ze gaat naast me aan tafel zitten. Ik eet mijn bord leeg en wacht tot de rest is uitgegeten.

'Gaan jullie maar naar boven meisjes.' Mijn tante glimlacht. Macy en ik gaan van tafel en lopen naar zolder. Naast elkaar gaan we op het bed liggen. 'Ik vind het jammer dat je weggaat.' Ik ga op mijn buik liggen en glimlach verdrietig. 'Hoe was je date?!' Vraag ik haar dan. Macy haar gezicht word rood en ze slaat haar ogen neer. 'Het was echt heel erg leuk.' 'Vertel me alles!'

'Lizzy, het wordt tijd om te gaan slapen denk ik. Je moet morgen erg vroeg op.' Mijn tante komt de slaapkamer binnen. Ik knik en samen met Macy ga ik terug naar beneden. Mijn neefjes en nichtje slapen al en mijn oom zit voor de tv. Macy zucht als we tegenover elkaar bij de voordeur staan. 

'Man, ik ga je echt missen.' 'Ik jou ook, je mag altijd een weekend langskomen hé?' 'Ik zal proberen om mijn ouders over te halen.' Lacht ze. We omhelzen elkaar stevig. 'Heel veel plezier, pas goed op jezelf.' 'Jij ook hier, we blijven elkaar wel spreken!' 'Doei!' Ik zwaai nog naar haar als ze de oprit afloopt. Daarna doe ik de deur dicht en ga ik weer naar boven. Ik trek mijn kleren uit en kruip vermoeid onder de dekens. Ik pak mijn telefoon van het kastje en scrol door mijn foto's. Stilletjes rollen de tranen over mijn wangen. Het liefst ging ik terug naar huis, terug naar papa, Annemay en mijn vriendinnen, mijn normale leven..

Ik ga naar mijn contacten en toets Kaj zijn naam in. Met trillende vingers druk ik op het telefoontje. Na een paar keer wordt er opgenomen. 'Kaj?' Piep ik. Een lachende meisjesstem galmt door de telefoon. 'Met Kaj zijn telefoon, wie is dit?' 

All around the worldWhere stories live. Discover now