Hoofdstuk 13

366 19 1
                                    

Ik trek Alex tegen me aan. 'Wat is er gebeurd?' zegt ineens een bekende stem. Sam staat naast Alex en probeert haar ook te troosten. Maar de tranen rollen nog steeds over haar wangen en lijken van geen ophouden te weten. Ze was wel degelijk heel erg verliefd op hem. In mijn hoofd verwens ik Ronaldo.

We trekken Alex mee naar de wc.
In de wc bedaart ze een beetje. Ze snikt nog na. 'Allemaal de schuld van hem', zegt ze. Haar bruine ogen worden fel, woedend. 'Ik heb.. Waarom ben ik erin getrapt?!' roept ze. Ik leg een hand op haar schouder. 'Rustig, schat. Je wist dat dit zou gaan gebeuren. Hij doet het alleen maar om mij te krijgen', zeg ik met een wonderlijke kalmte. 'Hij is een klootzak', zegt Alex. 'Precies', zegt Sam. 'Het zal hem bezuren om Alex te kwetsen', zegt ze enthousiast. 'Ik snap dat je wraak wilt, maar we moeten het anders aanpakken', zeg ik. 'Hoe?' vraagt Sam. 'We maken hem stuk voor stuk kapot', zegt Alex. Ze heeft haar vuist gebald en opgestoken. Haar knokkels zijn wit. 'Nee. Kapot zal hij niet te krijgen zijn', zeg ik. 'Iedereen heeft een zwakke plek', zegt Sam. Nadenkend zit ze voor zich uit te staren. 'Ik kan die proberen te ontdekken, maar dat kost tijd. Veel tijd', zeg ik. 'Dan probeer je dat', zeggen Alex en Sam tegelijk. Ik knik. 'Groepsknuffel!' roept Sam. 'Jeeeee!!!' roepen Alex en ik.
De bel gaat en we lopen in sneltreinvaart naar Engels, want Sam en Alex moeten beiden hun tas halen. Dan gaan we snel naar de volgende les.

Na de schooldag

'Ik ga naar huis', zeg ik tegen Alex en Sam. Ik heb hen het hele verhaal verteld en zij begrepen er ook niks van. 'Is goed, meid', zegt Sam en geeft me een knuffel. Alex doet hetzelfde. 'Bye!' roep ik. 'Doei', zeggen ze.

Ik loop naar mijn BMW toe. Morgen heb ik een klein probleempje, want ik ben de dagen ervoor met mijn Ferrari gekomen omdat het simpelweg te lang is om te lopen of fietsen. Als ik in mijn BMW wil stappen word ik tegengehouden door een hand op mijn schouder. Ik draai me om en zie Ronaldo met de sleutels in zijn hand. Hij trekt me de auto uit. 'Je komt niet zo ver zonder sleutels hè?' zegt hij met een zelfverzekerde grijns. 'Geef hier', zeg ik en probeer de sleutels uit zijn hand te pakken. Ik krijg ze te pakken. Mijn vingers komen tegen die van hem aan en onwillekeurig trekt er een rilling door mijn lichaam. 'Je bent zo hot', fluistert hij. Ik ril, door angst. 'Ga van me af', zeg ik met een schorre stem. Hij pakt zijn hand steviger om de sleutels heen, daarmee ook steviger om de mijne. Zijn linkerhand gaat onder mijn rug door en stopt bij mijn zij. Hij duwt zijn lichaam dichter tegen de mijne en ik stap achteruit, waardoor ik op een gegeven moment klem sta tussen de auto en hem. Hij staat zo dicht tegen me, dat ik voel hoe hij ademt. Het voelt niet goed. Hij brengt zij hoofd dichter bij de mijne. Ik ben verlamd. Zijn groene ogen staan zelfverzekerd. 'Babe', fluistert hij hees. Mijn hart gaat in mokerslagen. 'Niet doen', zeg ik smekend. Het is zo hot, maar tegelijk toch zo verkeerd. 'Hoezo niet? Ben je bang dat je gaat toegeven?' zegt hij hees. Zijn lippen raken mijn nek aan, een seconde. Dan lijkt het alsof ik niet meer verlamd ben. Ik duw tegen zijn borstkas en hij wijkt achteruit. Ik gris de sleutels uit zijn hand en stap de auto in. Tegelijk als die is gestart geef ik een straal gas. Weg van hem, die mij het leven zo moeilijk maakt.

Eenmaal thuis hang ik mijn jas aan de kapstok, gooi ik mijn tas onder aan de trap en plof neer op de bank. Ik ben moe, terwijl ik niet eens zo veel heb bewogen. Ik pak mijn mobiel en probeer wat filmpjes te kijken, maar ik merk als snel dat ik me er niet in kan concentreren. Ik plant mijn handen onder mijn hoofd en en denk na. Even de zaken overzien.

1. Ronaldo wil me nog altijd en heeft me vanmiddag geïntimideerd.

2. Tussen Sam, Alex en mij is het weer goed.

3. Verkering is uit tussen Alex en Ronaldo.

4. Alex is gekwetst.

5. Ik heb mijn BMW terug, alleen is die wit.

6. Ronaldo heeft geld aan mij uitgegeven.

7. H.G.B trainingen lopen goed, misschien kan ik binnenkort wel een missie krijgen.

8. Ik haal op school goede cijfers.

9. Het is gebleken dat ik een fotografisch geheugen heb.

10. Dit is het tiende punt en heb ik verder niks te vertellen.

Dus weet ik niet wat ik verder ga doen.

Mijn mobiel trilt, het teken dat ik berichten heb. Ik ga erop kijken en zie allemaal berichtjes binnenkomen van Alex en Sam.

S is Sam
A is Alex
I ben ik

S. Sharonnetje dit ga je niet geloven wat hij je heeft geflikt he
A. Mijn verdriet is al erg genoeg het lijkt wel alsof we het middelpunt zijn van pesterijen ofzo
S. SHARON KOM POTVERDIKKIE ONLINE
I. Ben er hoor schat wat heeft hij me geflikt?!
A. Ik haat hem
S. Alle bitches zijn jaloers
A. Ook makeupqueens
S. Alle meiden
I. Niet zo overdrijven
S. Ronaldo heeft je vanmiddag geïntimideerd toch?!
A. Wat?!
I. Ja
A. Wtf
S. Ja hij heeft een foto door een van zijn vrienden laten maken
I. Stuur door
A. Toen?
S. Afbeelding

Ik kijk vol afschuw naar de foto. Ik sta tegen de auto aan, Ronaldo staat tegen me aan. Het is juist op het moment genomen dat hij zijn lippen op mijn nek plaatste.

Het is eigenlijk best een schattige foto.

Sharon?! Waar ben jij mee bezig? Ga je nou verliefd op hem worden?
Ik ben niet verliefd, maar het is gewoon een leuke foto.
Ja dat tegen je aan staat. Dat is toch hartstikke verkeerd. Hij dumpt je!
Oké hou maar op met zeuren, de gedachtes krijgen weer eens ruzie.

I. De zak
A. Precies
S. Ik denk dat het tijd is dat wij hem eens een lesje moeten gaan leren!
I. Ik heb een idee
A. Vertel!
S. Ja
I. Kom naar me toe
A. Kan niet
I. Hz niet
A. Zit te sporten
I. Ik werk het morgen dan is het toch dinsdag wel uit
S. Ja het is morgen dinsdag
A. Ik ben benieuwd
S. Ik niet minder
A. Ik moet weer eens gaan, mijn pauze is voorbij
I. Succes met sporten schat!
S. Suc6!!
A. Thanks bye!! Xx

Ik ga offline, ik moet er nog over nadenken. Als het goed uitpakt, lacht de hele school Ronaldo uit en lig ik een hele dag stuk met Alex en Sam. Maar als het verkeerd uitpakt gaat Ronaldo verschrikkelijk boos worden. Ach, dat moet ik dan maar riskeren. Maar eerst naar de bouwmarkt, want ik moet lijm hebben dat plakt zodra er stof op komt of doordat er stof aanraakt. En ik moet een handschoenen hebben. Ik heb er maar één nodig, maar dat valt niet zo makkelijk te krijgen. Let's go!
Nadat ik daarheen ben geweest, ga ik avondeten en sporten en dan kruip ik in mijn bedje.

Horses and badboysWhere stories live. Discover now