Hoofdstuk 35

259 15 2
                                    

We zijn op het strand aangekomen. Mensen liggen op hun handdoeken te bakken als eieren in een pan. Het is ook ruim dertig graden, maar met de drukheid valt het wel mee, qua gasten. Ronaldo en ik lopen het strand op als we omgekleed hebben. Ik zorgde ervoor dat ik als eerste klaar was, zodat Ronaldo niet heel stiekem ging kijken. Gelukkig lukte dat en een kleine tijd erna kwam hij ook uit zijn pashokje zetten.

Hij heeft een zwarte zwembroek aan. Zijn sixpack is alleen iets te sexy. We lopen naar een plekje toe en leggen onze handdoeken en spullen er neer. Ik ga op de handdoek zitten die Ronaldo ook voor me heeft gekocht. Het is er eentje van Parijs, die ikzelf heel leuk vind. Ronaldo gaat naast me zitten. 'Hier heb je zonnebrand', zegt Ronaldo en geeft het aan me. Ik wrijf het op mijn armen en benen terwijl Ronaldo veel te aandachtig toekijkt. 'Ga eens naar andere meiden kijken', zeg ik geïrriteerd. 'Nee, jij bent veel mooier', zegt Ronaldo en kijkt meteen weg. Ik hef mijn hoofd op en kijk naar hem. Bloost hij nou?

Ik ben klaar met alles, ik moet alleen mijn gezicht en rug nog. Daar kan ikzelf niet bij, dus moet ik het wel aan Ronaldo vragen. Hij kijkt me aan. 'Moet ik je rug doen?' vraagt hij grijnzend. 'Ja', zeg ik. Ronaldo grijnst. 'Rotzak', zeg ik. 'Ga maar op je buik liggen', zegt Ronaldo en lacht. Wat is er zo grappig?' vraag ik geïrriteerd. 'Jouw hoofd', zegt Ronaldo. Ik grom en ga op mijn rug liggen.  Ik voel zijn handen de zonnebrandcrème op mijn rug smeren. Het voelt gewoon té fijn.

Ik ren naar de zee toe met Ronaldo achter mij aan. Ik spring de zee in en het heerlijk verfrissende water neemt me in zijn greep. Ik ga wat verder naar de zee toe tot de golven. Ik word opgetild en neergesmakt. Er komt zout water in mijn mond en ik spuug het uit met een vies gezicht. Ronaldo komt naar me toe zwemmen. 'Ik hou hiervan!' roep ik naar hem. Eigenlijk hoor ik dit niet te roepen., maar ik vind er niks ergs aan. Ik ben met Ronaldo en niemand anders die ik ken. 'Ja hè!' roept hij terug. Opdat moment worden we opgetild door een hoge golf en neergekwakt. Ik pak zijn sterke arm beet en meteen voel ik de tintelingen door mijn huid springen. Ronaldo spant zijn spieren aan en ik hoor hem zacht grinneken door het geluid van de golven heen. 'Ronaldo!' roep ik. 'Ja', zegt hij. 'Heb je je keuze kunne maken?' vraag ik bloedserieus. Ik kijk hem recht in de ogen. Zonder dat we het doorhadden zijn we terug naar eht strand gedreven. 'Ik moet er nog over nadenken'. Hij loopt naar het strand toe. Heb ik het weer verpest? Een donker gevoel kruipt mijn hart in.

Ik loop achter Ronaldo aan naar de handdoeken. Ik kijk hem twijfelend aan, ook al zou ik dat niet willen. 'Sorry', zeg ik. 'Maakt niet uit', zegt Ronaldo. Ik ga op mijn handdoek zitten met mijn benen opgetrokken. Ronaldo gaat in kleermakerszit zitten. Een ongemakkelijke stilte volgt.

'Laat ik zeggen. Ik heb mijn keuze nog niet kunnen maken. Er is zoveel gebeurd de laatste tijd'. Ik kijk hem recht in de ogen en zie emoties verschijnen en verdwijnen. 'Wat bedoel je met 'zoveel gebeurd'?' vraag ik. 'Jij kwam.. Jasmin was stikjaloers, Duncan is toch niet een goede vriend', zegt Ronaldo. Ik hoor de twijfel in zijn stem. Ik voel me ongemakkelijk, maar ik besluit toch te vragen wat ik wil vragen. 'Omdat hij zo naar mij keek?' vraag ik. 'Ja, dat', zegt hij. 'Maar dat hoort je toch niks te boeien?' vraag ik.

Ronaldo gooit zijn hoofd naar achter en zucht. Dan kijkt hij opzij, mij weer aan met zijn groene ogen. Een verdwaald plukje van zijn zwarte haar komt voor zijn oog. Hij blaast het weg. 'Dat hoort niet, nee', geeft hij toe. 'Maar ik weet niet wat er de laatste tijd met me aan de hand is', zegt hij. Ik zou dolgraag willen vragen wat, maar het lijkt me niet het goede moment. Bovendien is het al iets dat ik in deze zone ben. Meer zal hij me toch niet vertellen.

'Zullen we nog een duim nemen?' vraag ik. Ronaldo knikt en een kleine twee minuten later word ik in de zee gegooid door hem en plat geknuffeld, maar het maakt me alles niet blij.

Hij moet zichzelf zijn en hij is iemand anders.

Véél later

Ik zit thuis op mijn telefoon. Plotseling word ik gebeld. Meteen neem ik op. Het is een privénummer, dus het kan iedereen zijn.

'Met Sharon Whitehitt', zeg ik naar het plafond. 'Met John', zegt de stem in de telefoon. 'John?' vraag ik. 'Ja', klinkt het droog.

J is John
S is Sharon, voor het gemak.

S. Waarom bel je?
J. Oké, laat ik het zo zeggen. Jij hebt een relatie met een jongen..
S. Het is geen relatie.
J. Je snapt me.
S. Ga verder.

De rotzak.

J. Je hebt tot nu toe het geheim redelijk geheim gehouden, maar als het zo doorgaat..

Ik frons.

S. Wat doorgaat?
J. Hij kan jou ook manipuleren, hè?
S. Hij kan dat, maar maar dat doet hij niet.
J. Zeker van?
S. *zucht* John, dat ik het geheim moet houden, weet ik zelf ook wel. Ik heb het niet aan Sam en Alex verteld, wat al moeilijk genoeg was. Ronaldo komt het echt nooit te weten.
J. Ik ben bang van wel.
S. Hoe?
J. Ik wilde dit eigenlijk niet aan je  vertellen, maar hij is zelf ene agent.

Met open mond staar ik naar de telefoon. Totaal verbluft kan ik geen antwoord geven. Dertig seconden later weet ik pas wat ik moet zeggen.

S. Ook een agent?!
J. Ja.
S. Maar, hoe dan?
J. Dat hoef je niet te weten. Maar het lastige is dat als jullie een relatie krijgen..
S. Ik geloof nooit dat we een relatie krijgen.
J. Onderbreek me niet!
S. *zucht*
J. Dat als jullie een relatie kringen, jullie het geheim houden.
S. Maar dan weten we het toch al van elkaar?
J. Ja, hij weet het ook al, maar waarvoor ik bel, is dat als jullie relatie sterk genoeg is, jullie samen kunnen gaan werken.
S. Wow.
J. *gniffelt*
S. Oké.
J. Je bent op hem hè?

Ongemakkelijke situaties Make, dat kan John goed.

S. Ga ik niet aan de grote klok hangen.
J. Ik weet het, zullen we een weddenschap doen?

Ik lach. Je kan alles zeggen van John, maar hij is de bovenste beste.

S. Sure.
J. Als jullie een relatie krijgen, moet ik jullie wat geven. Als jullie geen relatie krijgen, dan..

Ik hoor hem nadenken.

S. Moeten we niks.
J. Deal!

Ik barst in lachen uit. Ik hoor John ook lachen.

J. Onthoud het goed hè!
S. Ja, ik zal het in mijn achterhoofd proppen. Maat wat vind Ronaldo van mij?
J. Dat moet je zelf uitzoeken, Sharon. Ik ga nu even hem bellen. Goedenavond!
S. Groetjes.

Ronaldo is misschien op mij, anders zou John dat niet doen. Maar John wilde niks loslaten.

Ronaldo is een agent! Ik snap het helemaal niet meer.

Hai een nieuw hoofdstuk met meer ontdekkingen! Ronaldo een agent? Misschien een relatie?!

1226 woorden

Horses and badboysWhere stories live. Discover now