Hoofdstuk 37

234 17 6
                                    

Een week later

Ronaldo staat aan de deur en ik doe open. Ervoor hebben we gebeld hoe laat we zouden afspreken. 'Hey', zeg ik. 'Hoi', zegt Ronaldo. Zijn felgroene ogen scannen mijn lichaam. Ik heb een lichtblauwe broek aangedaan die soepel zit met een roze croptop erboven. Ik pak mijn jas van de kapstok en trek hem aan. Ronaldo heeft een zwarte spijkerbroek met gaten aan, een wit shirt en zijn groene bomberjack wat heel leuk bij zijn ogen staat. Zelf pas ik natuurlijk op om een complimentje erover te geven. 'Kom'. Ik loop naar de garage en haal de sleutels van mijn Ferrari tevoorschijn. Ik doe de Ferrari van slot en we stappen in. Ik druk een knopje in op het dashboard waardoor de garagedeur naar boven schuift. Ik rijd de auto uit de garage en stap uit om het huis op slot te doen. Dan bemerk ik dat Ronaldo's BMW voor mijn huis staat. Ik loop naar de Ferrari en Ronaldo doet het raampje open. 'Moet je BMW in de garage?' vraag ik hem. 'Ja, graag', zegt hij. Hij overhandigt me de sleutels. 'Kun je het zelf niet doen?' vraag ik. 'Nee', zegt hij. Ik rol met mijn ogen en loop naar de auto toe. Achter me hoor ik Ronaldo geamuseerd lachen.

We rijden richting de manege. Ronaldo's BMW is binnengezet naast de mijne en het huis is op slot. De sleutels van Ronaldo's auto heb ik aan hem gegeven en heb de sleutels van mezelf in mijn zak gestoken. 'Waar gaan we naartoe?' onderbreekt Ronaldo de stilte. 'Ja...', zeg ik langgerekt. 'Kom op', zegt Ronaldo geïrriteerd. 'Bij mij ging je dat ook niet aan mijn neus hangen', zeg ik. Ronaldo gromt. 'Zeg me dan tenminste hoe ver het nog is', zegt hij. Ik denk na. 'Een kwartiertje ongeveer', zeg ik. 'Ow, dan gaan we niet eens zo heel ver weg'. 'Nope', geef ik toe.

We zijn aangekomen bij de manege. Ik zet de auto op de parkeerplaats. We stappen uit. 'We moeten nog tien minuten lopen', zeg ik. 'Oké', zegt Ronaldo. Vanuit hier kun je de manege niet eens zien, dus dat wordt een verassing.

'Gaan we paardrijden?!' roept Ronaldo verbaasd uit als we bij de manege aankomen. 'Yep', zeg ik en grijns. 'Dat is het leukste wat je kon verzinnen!' roept Ronaldo. Ik draai mijn hoofd en staar hem verbluft aan. Houdt hij van paarden?!

'Leukste?!' zeg ik verbaasd. 'Ja, paarden zijn leuk', zegt Ronaldo. Hij kijkt me aan en grijnst. 'Oh. My. Goodness', zeg ik.

We lopen naar de balie waar alle reserveringen geregeld worden. 'We zijn Sharon en Ronaldo en ik heb twee paarden gereserveerd', zeg ik tegen de jongeman die achter de balie zit. 'Is goed, wilt u met mij meelopen?' vraagt hij en staat op. We lopen achter hem aan naar een aantal boxen waarin allemaal paarden staan.

'Dit is Flame en dit is Jewel', zegt de jongeman en wijst naar een bruin paard met stippen en een schimmel die helemaal wit is. 'Flame is een hengst en hij kan wild zijn. Jewel is wat rustiger, maar houdt ook wel van actie. Denkt u dat deze geschikt zijn?' vraagt de jongeman aan mij. 'Ja hoor, we houden wel van actie', zeg ik. Ik kijk Ronaldo aan en hij knikt naar me. 'Weet u al waar u eventueel heen kan?' vraagt de jongeman. Ik knik. Ik heb de hele omgeving uitgekamd op Google Maps en heb al een route in mijn hoofd. 'Goed, het is nu drie uur, zoudt u om half negen in elk geval terug willen zijn?' vraagt de jongeman terwijl hij op zijn horloge kijkt. 'Daar zullen we voor zorgen', zegt Ronaldo. Ik knik weer. De jongeman haalt Flame uit zijn box en het blijkt dat ze beiden al gezadeld zijn. Hij geeft Flame aan Ronaldo en Jewel aan mij.

We rijden over een bospaadje. Beide paarden zijn rustig. Zo word ik er ook rustig van om in de vrije natuur te rijden op een paardenrug. Het lijkt net alsof je zweeft. Het verbaast me hoe goed Ronaldo kan rijden. Rustig geeft hij aanwijzingen en hij lijkt er ook van te genieten. Af en toe geven we de paarden klopjes op de nek. 'Wat vind je er tot nu toe van?' vraag ik Ronaldo. 'Heerlijk', zegt hij. 'Ik had niet verwacht dat je dit leuk zou vinden', zeg ik eerlijk. Ronaldo tovert een lach op zijn gezicht. 'Nee, hè', zegt hij.

In stilte rijden we verder. Ik kijk om heen, af en toe zie ik dieren wegschieten tussen de struiken. Het regelmatige gestap van Jewel en Flame maakt me slaperig. Ik zou dit ook wel alleen willen, met Space. Maar Space zit aan de andere kant van de VS waar ik nooit naartoe kan. Ik mis Space.

'Waar denk je aan?' vraagt Ronaldo plotseling. Hij kijkt mijn kant op. Ik schrik en ben weer terug in de realiteit. 'Niks', zeg ik. 'Jawel', zegt Ronaldo. Ik kijk zijn kant op en zie dat hij bezorgd kijkt. Ik voel dat ik rood word, want ik wil hem niks vertellen van de missie.

Hij is ook een agent.

Ja, dat kan hij wezen, maar ik ga nog niet aan zijn neus hangen dat ik een paard mis. Een paard, geen mens. Hij zou me uitlachen.

Ik mompel wat om zijn opmerking te ontwijken. Zijn ogen blijven echter op me branden. Ik wil tegen hem uitvallen, maar dat zou de situatie niet gezelliger maken. Dus ga ik op zoek naar een ander onderwerp. Zijn keuze. Nee, dat heb ik al te vaak gevraagd. Iets anders. Ik kan alleen niks vinden. Gevolg: we blijven in stilte naast elkaar rijden waar ik stiekem wel van geniet.

De tijd vliegt voorbij. 'Het is al zeven uur', merkt Ronaldo op. 'Ow', zeg ik. 'Moeten we niet terug?' vraagt hij. 'Nee, we lopen uiteindelijk in een rondje, we komen zo op het strand aan', zeg ik. 'Dan kunnen we een wedstrijd doen', stelt Ronaldo voor. 'Goed idee', zeg ik.

We komen op het strand aan. Het is een brede strook dat grenst aan de zee. Er is niet veel wind, dus het water is rustig. We lopen het strand op met de paarden. 'Draf!' commandeert Ronaldo Flame en deze gaat meteen over in draf. 'Draf!' commandeer ik Jewel en ik voel de wind langs mijn nek suizen als Jewel sneller gaat. 'Galop!' roept Ronaldo en Flame stuift met Ronaldo op zijn rug naar zee. Daar rent hij in de golven verder. Ik beveel Jewel ook aan tot galop en ze galoppeert achter Flame aan, de golven in. Het water spettert aan alle kanten en koelt het lichaam van Jewel. Het water frist mij ook op. Het is heerlijk om na een hete, zomerse dag af te koelen. We suizen achter Ronaldo aan en ik zie dat hij Flame rustiger maant om uiteindelijk een plaatsje in te nemen vlak bij het water.

We staan naast elkaar. Ik kijk over mijn linkerschouder naar Ronaldo. Hij bloost een beetje en ziet er gezond uit. Hij heeft een echte lach op zijn gezicht en ik weet gewoon dat hij geniet. Ik heb een heerlijk relaxed gevoel vanbinnen om op een paardenrug te zitten en te galopperen. Ik klop Jewel op haar nek. Ze briest.

'Zullen we gaan?' vraagt Ronaldo. 'In drie seconden', zeg ik.

'Drie'.

'Twee'.

'Één'.

'GO!'

We stuiven naast elkaar voort terwijl de zon ondergaat, wat ik niet eens doorhad.

Dit is té cliché.

Hallo! Je kunt ook naar de bovenkant van de cover kijken, dan heb je een beeld van wat Sharon en Ronaldo doen.

Ronaldo die van paarden houdt?

1272 woorden

Horses and badboysWhere stories live. Discover now