Hoofdstuk 34

260 15 0
                                    

'Hey', zegt Sam. 'Hey', zeg ik. Alex begroet me ook. 'Waar waren jullie? Ik heb me rot verveeld', zeg ik. 'We hadden ons verslapen', zegt Sam. 'Samen?' vraag ik verbaasd. 'We logeerden bij elkaar', zegt Alex. 'Midden in de week? Jullie zijn echt gek', zeg ik. Ze lachen allebei en gaan zitten.

'Hoe wist Ronaldo dat jullie de eerste drie uur afwezig waren? Hij kwam dat tegen mij vertellen', zeg ik. 'Geen idee', zegt Alex. 'Vaag', zeg ik.

Na de schooldag rijd ik naar huis. Ik ga op de bank zitten. Dan wordt er een halfuur later aangebeld. Ik kijk eerst door het spionnetje en doe dan open voor Ronaldo.

'Hey', zeg ik. 'Hey', zegt hij. 'Kom je met me mee?' 'Wat doen?' vraag ik. 'Op een date', zegt hij. Ik trek mijn wenkbrauwen omhoog. 'Date?' vraag ik. 'Ja', zeg hij en rolt met zijn ogen. 'Wat nou als ik niet wil?' vraag ik. 'Je gaat', zegt Ronaldo. 'Oké', zeg ik. 'Ik ben over een halfuur klaar'. 'Een halfuur? Je hoeft je toch niet helemaal om te kleden ofzo?!' zegt Ronaldo geïrriteerd. 'Wil je, dan moet je wachten. Wil je niet, dan mag je weggaan', zeg ik. Ik draai me om en hoor Ronaldo zuchten. Ik weet nu gewoon dat hij met zijn ogen rolt. Ik draai me weer om, trek Ronaldo naar binnen die me verbaasd aankijkt en gooi de deur achter zijn achterwerk dicht. Dan ren ik naar boven, de verbaasde Ronaldo achterlatend. Ik pak mijn tas in met de benodigde spullen in. Ik zat met mijn bezweette kleren op de bank, dus besluit ik me om te kleden.

'Ronaldo?' roep ik naar beneden met een grijns op mijn gezicht. Ronaldo kijkt naar boven met nieuwsgierige groene ogen. 'Ja?'

'Ik ga omkleden', zeg ik. Ronaldo lacht en rent naar de trap. Meteen ren ik naar de slaapkamer en doe hem op slot. Ronaldo bonkt op de deur. 'Phbléé', zeg ik lachend. 'Stom kind', zegt hij. 'Wat voor kleren zal ik aantrekken?' vraag ik aan hem en ik kleed me ondertussen uit. Eigenlijk best raar, een badboy aan de andere kant van de deur graag koekjes met me wil bakken en ik zit hier uit te kleden. 'Een jurkje', zegt Ronaldo. 'Wat voor jurk?' vraag ik. Ik verwacht dat hij een korte zal zeggen, maar dat doet hij niet. 'Een lichtblauwe met zwarte letters die stoer is en een tekst erop', zegt Ronaldo. 'Wow', zeg ik. Ik hoor grinneken aan de andere kant van de deur. 'Snotneus', zeg ik. 'Kutkind', zegt Ronaldo. 'Sinaasappel'. 'Ananas'. 'Chocoladekoekje', zeg ik. 'Ben ik zo lekker?' vraagt Ronaldo. Ik geef mezelf een facepalm. 'Nee', zeg ik en ik zucht. Dan loop ik naar mijn kast en het blijkt dat ik precies zo een jurkje heb als Ronaldo omschrijft. Ik trek het ding aan en het zit heerlijk. De jurk eindigt tien centimeter boven mijn enkels. Ik rommel wat in mijn kast en vind tot mijn verbazing mijn lichtblauwe Nikes. Ik zoek wat verder en vind ook Allstars, die wit zijn. Ik weet niet welke ik aan moet trekken. Ik loop naar de deur en bereid me voor. Ik open de deur en meteen loopt Ronaldo naar binnen. Hij bekijkt me van top tot teen. 'Hou jij es effe je ogen bij je', zeg ik streng. Ronaldo kijkt me aan met zijn onschuldigste gezicht en lacht. 'Je ziet er leuk uit', zegt hij. Ik trek mijn wenkbrauwen omhoog. Waarom zegt hij dat? 'Ik wist dus niet welke schoenen ik moet aandoen, daar mag jij me bij helpen', zeg ik. Ronaldo knikt. In had een opmerking verwacht van: 'kun je niet zelf je kleren uitzoeken' maar die geeft hij niet. Ik loop hem voor naar mijn kast en pak de Allstars in mijn linkerhand en de Nikes in mijn rechterhand. 'Ze zijn allebei wel leuk, maar ik zou toch de Allstars doen', zegt Ronaldo. 'Okay', zeg ik en ik trek ze aan. Ondertussen voel ik zijn blikken op mij branden en ik voel me erg ongemakkelijk. Dan loop ik naar mijn grote waterbed en pak mijn borstel. Ik kam mijn haar uit.

Midden in het kammen houd ik op. Ik kijk op naar Ronaldo die nog steeds bij de kledingkast staat. 'Wil je even uit mijn kamer gaan?' vraag ik vriendelijk. 'Nee', zegt Ronaldo. 'Ik rol met mijn ogen en zucht. 'Ga dan wat anders doen in plaats van naar mij kijken', zeg ik. Hij lacht en loopt de kast in. Ik ga verder met borstelen.

'Sharon, kijk es', hoor ik de stem van Ronaldo. Ik gooi mijn lange, zwarte haar naar achter en kijk naar de kast. 'Kiekeboe!' roept Ronaldo en zijn hoofd komt tevoorschijn uit de kast met een groene hoed op. Ik lach. 'Sukkel', zeg ik nepboos. Ronaldo lacht ook. Jongens, zijn lach is echt mooi. Ik doe mijn haar in een staart en loop naar de spiegel. Daar veeg ik nog wat plukjes achter mijn oren loop weer naar de kast. Ronaldo staat er met een jurk in zijn handen en knikt goedkeurend. 'Wat ben jij aan het doen?' vraag ik verbaasd. Ronaldo kijkt opzij en lacht. 'Ik vind dat je een goede kledingstijl hebt', zegt hij. Ik bloos. 'Kom mee,ik ben klaar', zeg ik geïrriteerd, maar mijn stem trilt wel een beetje.  'Allright', zegt Ronaldo en vouwt de kleding tot mijn verbazing redelijk netjes op.

We zitten in de auto en ik heb geen idee waar Ronaldo me mee naartoe neemt. Dat is ook hetgeen wat ik hem vraag. 'Je zult het vanzelf zien', zegt hij grijnzend. 'Rotjoch', zeg ik en zucht overdreven. Ronaldo grijnst alleen maar en het irriteert me mateloos.

'Babe?' zegt Ronaldo ongeveer een halfuur later. 'Ja?' vraag ik en mijn op van mijn telefoon. 'We gaan naar het strand', zegt Ronaldo. Ik sla hem. 'Rotjoch! Dat had ik gewoon kunnen verwachten!' roep ik. Dan sla ik mijn hand voor mijn mond.

Ik ben mijn bikini vergeten.

'We gaan toch niet naar een naaktstrand hè?' vraag ik achterdochtig. Ronaldo kijkt opzij waardoor hij niet oplet. 'Nee tuu-', 'Verdorie! Let eens op!' schreeuw ik en ik geef een ruk aan het stuur om de tegenligger te ontwijken. Nog net zie ik dat de tegenligger een middelvinger opsteekt en minder aardige woorden roept. Ronaldo kijkt weer voor zich. 'Je hebt me zowat een hartverzakking bezorgd', zeg ik. Mijn hart klopt me in de keel en langzaamaan word ik weer rustig. 'Dat valt ook wel mee. Trouwens, we gaan niet naar een naaktstrand. Maar we gaan wel een bikini voor je kopen', zegt Ronaldo. Ik zucht. Dat wordt vast een heel semester. Natuurlijk weer een bikini die het meest naakt en sexy is. Zoiets kun je verwachten bij badboys.

We zijn in de stad in een winkel waar ze volgens Ronaldo 'hele leuke' bikini's te koop zijn. We kijken samen. 'Sharon!' roept Ronaldo. Ik kijk om en zie dat Ronaldo met een felrode bikini in zijn hand staat. Het lijkt meer op lingerie dan een bikini. 'Nee', zeg ik. 'Pas hem gewoon even', zegt Ronaldo smekend. 'Nee', zeg ik. Sowieso vind ik het niet fijn dat ik samen met hem naar het strand ga, maar al helemaal dingen passen met hem is een ramp. Ik vis een bikini tussen alle bikini's uit die een tijgerprintje heeft. Ik leg hem weer terug. 'Sharon!' roept Ronaldo voor de tweede keer. Ik kijk weer om en zie dat hij deze keer een bikini in zijn hand heeft die wit is. Er zit ook een soort van zwembroekje bij die een spijkerbroekprintje heeft. 'Die is leuk', zeg ik. Ronaldo grijnst. Ik ga met de bikini in een pashokje een kleed me om. Net als ik klaar ben komt het hoofd van Ronaldo de hoek om kijken. Ik stap het pashokje uit en ben blij dat hij me niet naakt heeft gezien. Ik ga voor de spiegel staan en zie dat Ronaldo achter me verlekkerd naar me zit te kijken. 'Hij is leuk', zeg ik. 'Jup', zegt Ronaldo en legt zijn hand op een bil. Ik sla hem weg. 'Hou je handen thuis, smeerlap', zeg ik. Ronaldo grijnst. 'We gaan hem afrekenen', zegt hij.

Weer een nieuw deeltje waarop Ronaldo Sharon uitvraagt. Gaat het wel helemaal goed als ze op het strand zijn? Ik heb Milky Way Vampire gecanceld. Hierna komt een boek, dat 'Innocent Murder' heet. Categorie: Mysterie/Thriller.

1397 woorden

Horses and badboysWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu